Ruotsin kieli

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 7. helmikuuta 2018 kello 10.04 käyttäjän 143.51.162.1 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Pieni, mutta jokseenkin tarpeellinen sanasto.

”Men för va i helvete kan ingen om ni dårarna förklara mig att va i helvete händer när du aggressivt stänger kylskåp dörren? Agripar de dessa lampa kanske? Svara för i satan!!”

~Ruotsinopettaja

”Du är försenad, lilla skit!”

~Ruotsinopettaja


Ruotsin kieli, eli tuttavallisemmin Svenska on germaaninen ja näin ollen puhdasrotuinen kieli, jota puhutaan pääosin Ruotsissa ja myös vängerretään pakosta Suomessa. Se on yksi maailman helpoimpia kieliä; tulos johon ruotsalaiset tiedemiehet pääsivät testattuaan omaa kielitaitoaan. Ruotsin kieli on myös maailman progressivistisimpia, uusimpana uudistuksena tiedemies -sanan muuttaminen muotoon tiede-ihminen. Sukupuolellisesti neutraali (ja vähitellen olematon) ruotsin kieli myös otti käyttöön sukupuolineutraalin persoonapronominin, hen -sanan. Tämän rakkaat läntiset naapurimme tekivät, jotta voisivat helpottaa suomalaisten lasten opiskelua, kun ei tarvitse enää muistaa niin montaa misogynistiseen maailmankuvaan viittaavia pronominejä. Hen on myös lähellä suomen hän -sanaa, mutta yhtäläisyydet loppuvatkin aika äkkiä sitten siihen.


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

RUOTSI ON HOMOJEN HOMMAA