Alexander Stubb

Stop hand.png Alexander Stubb on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
Teethbrush.jpg Tämä artikkeli on Suomen hammaslääkäriliitto ry:n suosittelema.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Alexander Stubb.
Alex Stubb
Stubb man.JPG
Koko nimi: Cai-Göran Alexander Stubb
Syntymäaika: 1. huhtikuuta 1968
Syntymäpaikka: Helsinki
Uskontokunta: kokoomus
Kuolintapa: hammaskivi
Hiusten väri: hiekanharmaa
Saavutukset: kulmahammasministeri, valtiovarainministeri
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
mukaseksikäs talousmies
Pilkkanimet: Dracula, Stubido

Mitä jäbä duunaa??!

~Alexander Stubb ([1])

”Täyttä skeidaa!”

~Vimmastunut Stubb[1]

”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa!”

~Stubb Pohjoismaiden neuvostosta[2]

”Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.”

~Alexander Stubb[3]

”Stubb myöntää, että Suomi on ollut liian houkutteleva kohde turvapaikanhakijoille. "Siihen on yritetty hallituskauden aikana puuttua." ”

~Että näin.[4]

”Olen aina halunnut halata Jormaa julkisesti”

~Stubb brändäämässä Suomea maailman kartalle[5]

”Stubb ei osaa käyttää muita ihmisiä hyväksi. Stubb on liian itsekeskeinen, narsistinen, snobistinen ja liian stadilainen.”

~Eero Lehti[6]

Cai-Göran Alexander Stubb(id) (s. 1. huhtikuuta 1968) on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä miesmalleista, patologisista valehtelijoista, riistäjistä, sekä ei-niin-menestyneistä valtiovarainministereistä, joka on toiminut myös Kokoomuksen puheenjohtajana, europarlamentaarikkona sekä Suomen pääministerinä. Stubbin poliittista uraa ovat siivittäneet hänen helppo lähestyttävyytensä, iron man -tason fyysinen kuntonsa, hyvä kielitaitonsa ja se, että hän on sosiopaatti vailla tunne-elämää. Stubbin värikäs ja monipuolinen henkilökohtainen elämä koostuu pääosin ylikuntoilusta sekä kilpapyöräilystä, jonka ohella saattaa heittää kansalaisille siinä sivussa pari tyhjää lupausta, jos vain millään ehtii.

Alexander Stubb on myös karismaattinen puhuja. Kuvassa hänen puhujanpönttönsä Euroopan parlamentin parkkihallissa.

LapsuusMuokkaa

Tiesitkö, että...
Alex Stubb syntyi aprillipäivänä. Siitä syy vaalimenestykseen, aprillaus kyllä kannattaa!

Stubb syntyi pieneen suomenruotsalaiseen perheeseen Tammisaaressa 1. huhtikuuta 1968. Seuraavana päivänä monet järkyttyivät, kun kuulivat vieläkin puhuttavan hänen syntymästään ja siis tajusivat, ettei kyseessä ollut aprillipila. Kolmen miljoonan euron omaisuudellaan Stubbin perhe oli alueen köyhimmistöä. Alexander Stubbin isän kerrotaan olevan jääkiekkoilija ja äidin sanotaan tekevän pyykkärin tehtäviä rikkaille Ekenäs-ihmisille, siis niille joilla on vähän enemmän paalua eli jotakuinkin yli sen 3 milj. €. Stubb oli tiettävästi koulukiusaaja,[7][8] mikä kertoo varhaisesta kokoomuslaisesta kutsumuksesta.

UraMuokkaa

”Se että työ voi olla paskaduunia. Että kaikki työ on oikeestaan paskatyötä. Ei oo olemassa hyvää työtä. Mä oon siivonnu paskaa, mä oon pullottanu paskaa, mä oon tehny lisää velkaa, mä oon ollu vähän nostamas' veroja, ja sitte (*sviip sviip*) höylätään palveluja pois. Sysätään velkaa meidän lapsille ja lapsenlapsille. Mun mielest' se on reilua. Tulevaisuudes' me varmaan vietetään noin kakskytäneljäseittemän niin töissä muodossa tai toisessa. Ainoo tapa jolla suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ja hyvinvointipalvelut pelastetaan, se on juustohöylä.”

~Alexander Stubb kertoo paskaduuneista[9]
 
Alexander Stubbin menestys on saanut Kansallisen Sekoomuksen harkitsemaan jatko-osaa.

Stubb hakeutui kansanedustajaksi koska kansanedustajilla on viisi syytä olla kansanedustaja: joulu- tammi-, kesä, heinä- ja elokuu.[10][11] Stubbin kokoomushymy puri Suomen kansaan 2004 europarlamenttivaaleissa, minkä johdosta hän pääsi myös Brysseliin esittelemään hampaitaan eurooppalaisille virkaveljilleen. Lähinnä hymypojaksi pestattu Stubb oletti kuitenkin jo alkuvaiheesta lähtien olevansa vähän joka alan asiantuntija ja niinpä Stubbin lausuntoja alkoi sataa suomalaiseen mediaan.

Vuonna 2006 Stubb nousi Ari Peltosen johtaman Valtion ulkoministeriksi, tiettävästi yksinvaltias Pelotosen häikäisseiden hampaidensa avulla.

Stubbin pääteema on aina ollut Natolla ruususteleminen, mutta esim. Lordin voitettua vuoden 2007 euroviisukarsinnat Stubb päätti pestauttaa itsensä myös euroviisuasiantutijaksi vetoamalla Suomen puheenjohtajuuskauden vaarantuvan Lordin euroviisuihin osallistumisen myötä. Lordin voitettua euroviisut Stubb vaihtoi nopeasti kantansa vanhalla, Paavo Väyrysen paljon käyttämällä, "niin niin, niinhän mä oon koko ajan sanonut" -tekniikalla.

Puoluetoverinsa Ilkka Kanervan käytettyä väärin isänmaallisia oikeuksia ja lähetettyä synnillistä sanomaa sisältäviä tekstiviestejä kauniimman sukupuolen edustajalle pääsi Stubb täyttämään tyhjäksi jääneen ulkoministerin pallin, nousten samalla historian ensimmäiseksi ihmiseksi, joka on ollut yhtä aikaa kahden valtion ulkoministeri. Lentoyhtiöt kiittelevät jo valmiiksi tietäessään Stubbin tekevän vielä kautensa aikana äärettömän määrän hymyilymatkoja Yhdysvaltoihin, hoitaessaan isänmaansa absoluuttista etua.

 
"Your appointment to meet with Hillary Clinton turned out to be the stubbiest stub ever, Mr. Stubb!"
 
Kokkareiden johtotähden sanoinkuvaamaton riemu, huojentaen kansalaisten huolta huomisesta, kun Kreikkaan lähtee taas tukipaketti.
Tiesitkö, että...
...kokoomushomunculuksena Stubb kuvailee vaimoaankin ensimmäisenä ”fantastiseksi”?[12]

Kun Hillary Clinton oli suunnitellut tulevansa vierailemaan Suomeen ja keskustelemaan kehitysvammapolitiikasta, olivat niin Stubb kuin Paavo Väyrynenkin ilmoittaneet viivana halunsa tavata hänet.[13] Kokoomuslaiset olivat alkaneet järjestelemään asioita ja Stubbin uskollinen apupoika Jyrki Katainen oli järjestänyt molemmille hymyilykilpailun siitä, kumpi saisi päästä tapaamaan Clintonia. Silmälasinsa aamulla hukannut Katainen pyysi molempia hymyilemään leveästi ja soitti handsfreellään salaa Saku Koivulle tiedustellen, kumpi hymyilee oikeaoppisemmin. Sitten Katainen oli julistanut Stubbin voittajaksi ja käskenyt Väyrystä palaamaan toimistoonsa. Matti Vanhanen oli kuullut tapauksesta ja lohduttanut Väyrystä sanomalla, että kokoomuslaiset ovat "välillä kummallista porukkaa". – Clinton oli kuitenkin joutunut perumaan vierailunsa Suomeen[14], koska Suomen ilmatilassa lojunut pieni tuhkapilvi oli pelottanut yhdysvaltalaisia. Väyrynen oli näyttänyt Stubbille keskaria ja tavoistaan poiketen kommentoinut tapausta englanniksi. Vuonna 2011 tuhkapilvi oli viimein kadonnut Suomen ilmatilasta, mutta amerikkalaiset tähtitieteilijät olivat varoitelleet, että "siitä saattaa olla edelleen muutamia atomeja jäljellä". Clinton olikin – kaiken varalta – käskenyt Stubbia vierailemaan Yhdysvalloissa. Jenkeistä Stubb oli lähettänyt Väyryselle vastalahjaksi keskariterveisensä kameroiden välityksellä.

Vuonna 2010 Stubb on tarjonnut Suomen ottavan Guantánamon vankeja, jos ei muuten niin Stubbin valkoisia hampaita ihailemaan. Niin, nuo norsunluusta tehdyt "silppurit" ovat Jumalan luoma ihanuus, ja Suomen taktinen ase venäjäläisiä vastaan, mikäli hyökkäyksen kohteeksi joudutahan. Stubbin hampaat ovat olleet YK:n "hampaissa" jo viikkoja, ja hampaiden himmentäminen onkin ollut ulkopolitiikan ykkösaihe jo monen viikon ajan.

Taloustieteilijänä Stubb on arvottanut kirkon ulkomaanavun rahoittaman klinikan kurssin Gazassa samansuuruiseksi oman kännykkänsä kanssa.[15] Ilmeisesti Suomen ulkoministerin puheluista on jatkuvissa konflikteissa kärsiville siviileille yhtä suuresti humanitaarista apua kuin ihmisten hyväntahtoisuuteen perustuvan terveydenhoidon tarjoamisella. Mistä päästäänkin taas Ilkka Kanervaan...

Stubb näkee osakeomistusten piilottelun väylänä Suomen nousuun, ja samaa mieltä hänen kanssaan on 90% niistä viranomaisista, jotka ovat hänen kanssaan samaa mieltä. Valtiovarainministerillä on hyvä olla numerot hallussa, mutta vaikkei olisikaan, niin sorilla siitä selviää.[16] Sittemmin Stubb ilmoitti, että oli keksinyt eduskunnalle antamansa luvun "ihan omasta päästä".[17] Jostain syystä hän pitää tätä edelleen "virheenä". Normaalien ihmisten keskuudessa omasta päästä keksittyjen juttujen sepittämistä muille ilman varoitusta on totuttu kutsumaan muillakin nimityksillä.

Kansainvälistä tunnettuuttaan pääasiassa Eurooppaan matkaavien kiinalaisten ja japanilaisten turistien sekä Kaukoitään matkaavien eurooppalaisten kaupparatsujen keskuudessa Stubb on lisännyt kirjoittamalla Finnairin Blue Wings -asiakaslehteen lähes kuukausittain kertausopintomaisesti ylioppilastutkinnon englannin kielen kokeen tapaisia esseitä, yleensä tasolla C (cum laude approbatur). Matematiikasta Stubb kirjoitti approbaturin alittaen näin puoluetoverinsa, Jyrki Kataisen, lubenterin. Tyydyttävillä tiedoilla läpäistyjen yleissivistävien opintojen lisäksi Stubbia ja Kataista yhdistää osallistuminen vuonna 2014 EK:n sponsoroimaan viihdeohjelmaan nimeltä Kataisen-Stubbin hallitus. Stubb sai ohjelmassa lyhytaikaisesti pääroolin, jossa esitti virnuilevaa hyperkineettistä thriathlonistia. Stubbin menestys stand-komiikassa noteerattiin kansainvälisesti, ja hän saikin myöhemmin paikan Euroopan unionin keskusnäyttämön marionettina.

Kun Stubb vuonna 2016 täysin odottamattaa ja ennalta sovitun vastaisesti hävisi kokoomuksen puheenjohtajaäänestyksessä Petteri Orpolle, on uusliberalistien totuustoimisto alkanut leipoa hänestä historiamme suurinta kokoomusmarttyyriä sitten Ville Itälän[18]. Kokoomustodellisuudessa on kiistämättä vaikea kuvitella suurempaa traagista sankaria kuin mies, joka hyvin istuvasta puvusta, sliipatusta sivujakauksesta ja elämä on rallia -mentaliteetista huolimatta ei onnistu saamaan tahtoaan läpi joka asiassa. Nyt tämä shakespearilainen myrskyisä hahmo on vajonnut Luxemburgiin Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi, missä hän joutui kynäilemään aikansa kuluksi omaelämäkerran 49-vuotiaana.

YksityiselämäMuokkaa

Stubb tunnetaan iron maninä, eli suomalaisittain rautamiehenä. Nuoruudessaan hän on pelannut kendoa, ja pitää edelleen "jäähokia" arvossaan, Kummolasta ja nuuskaongelmista huolimatta.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

 1. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/40775-stubb-vimmastui-%E2%80%9Dtaytta-skeidaa%E2%80%9D
 2. http://www.hs.fi/politiikka/Pahennusta+her%C3%A4tt%C3%A4nyt+Stubb+Twitteriss%C3%A4++PN-kokouksessa+virke%C3%A4%C3%A4+ja+hauskaa+/a1305548589446
 3. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107176-maksoi-isisille-1000hlo-nyt-tarjoaa-suklaata-stubbille
 4. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Stubb+puolustaa+maahanmuuttoa++ja+monikulttuurisuutta/HS20100319SI1YO01oj7?ref=rss
 5. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2282044
 6. http://www.hs.fi/politiikka/a1462414490182?ref=hs-prio-1-1
 7. http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Kolme+asiaa+-+Nyt-liitteen+kirjoitus+Alexander+Stubbista/1135245791245
 8. http://www.hs.fi/politiikka/a1398999157653
 9. https://www.youtube.com/watch?v=BgB_2RLFEJk
 10. Stubbin möläytys nostatti raivon: Nyt alkoi kaduttaa – soitti professorille ja selitti, mistä ”läpässä” oli kyse. Ilta-Sanomat 28.5.2015.
 11. Professoriliitto suuttui Stubbille. Yle 27.5.2015.
 12. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000772002.html
 13. http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2011121314937837_pd.shtml
 14. http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/04/32650&ext=msn
 15. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68655-stubb-nolona-%E2%80%9Dpyydan-anteeksi-antti%E2%80%9D
 16. Stubb myönsi virheensä hallintarekisterikohussa: "Virhe oli minun, sori siitä". Yle 28.11.2015.
 17. Mistä tuli luku 90 hallintarekisterikohussa? – Stubb: Sain luvun omasta päästäni. Yle 30.11.2015
 18. Muistattehan, sen tyypin, jolta Turun murre ja Suomen historian löperöin poliittinen satiirisarja riittivät viemään uskottavuuden.
edeltäjä:
Ike Kanerva
Suomen ulkonaliikkumisministeri
20082011
seuraaja:
Tuomari Erkki
edeltäjä:
Paavo Väyrynen (kuppa)
Astrid Thors (neurooppa)
Suomen ulkomaankuppa- ja euroopanomistajaministeri
20112014
seuraaja:
Lenita Toivakka
  edeltäjä:
Jyrki Käteinen
Suomen pääministeri
24.6. 2014-29. toukokuuta 2015
seuraaja:
Juha Sipilä
edeltäjä:
Antti Rinne
Suomen valtiovarainministeri
20152016
seuraaja:
Petteri Orpo
  This article is a Stubb. You can help Hikipedia by expanding it.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.