Perse

(Ohjattu sivulta Anus)
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli kyseisen ruumiinosan muokkaustoimenpiteestä.

Perse on yksi ihmisen neljästä (tai kahdesta, jos olet mies) kiinnostavasta ruumiinosasta. Teorian mukaan Jumala laittoi perseen ihmisen takaosaan, jottei ihminen vain istuisi ja tuijottelisi persettään. Hyvä perse on kuin huono selitys: jokaisella on sellainen, ja ainoastaan miesten sellainen haisee.

Keltaiset vaahtosammuttimet (oik.) ovat melko yleisiä eurooppalaisissa lomakohteissa.

”Kaikki on perseestä paitsi minä ja kusi.”

~teinigootti

”Jouduin tosin palauttamaan ensimmäisen, koska siinä oli reikä.”

~Aatami kommentoi haastattelussa luomistyön onnistumista

”Painaisitko kakkoseen?”

~Nainen hississä

”...niin jos sinun nenäsi on minun perseessäni, niin molemmilla on kyllä nenä perseessä, mutta minun on suhteellisesti parempi olla kuin päinvastoin.”

~Albert Einstein (pyrkiessään kansantajuistamaan suhteellisuusteoriaansa)

”Kakkaa pyllyyn.”

~Taantuma

Historia

Tiesitkö, että...

Sanana perse, kuten kaikki muukin käyttökelpoinen, on ilmeisesti tullut ristiretkeilijöiden mukana Suomeen 1300-luvulla. Se on todennäköisesti yksi ensimmäisiä asioita, mitä piispa Henrik on sanonut astuttuaan maihin Suomenniemelle. Erään keskiaikaisen uskomuksen mukaan pahat, huonot ja muuten vain kelvottomat lapset syntyvät perseen kautta, ja niistä päivistä on lähtöisin termi olla perseestä (”Se jätkä on ihan perseestä.”) Tästä lähti tiettävästi myös perinne ommella naimisissa olevien naisten peräaukot umpeen. Vanhasta perinneriitistä kuitenkin luovuttiin yleisesti vuonna 1865, kun väestönlaskennassa huomattiin kehnojen penikoiden syntyvyyden olevan aviottomien suhteiden vuoksi edelleen huomattava.

Anatomisen perseen historia on hiukan pidempi. Perse on toiminut välitilana, jonka kautta erilaiset asiat ovat joko menneet ihmiseen tai tulleet ulos.

  • Asioita, joita laitetaan perseeseen: iPhone, sperma, sormi, ruoka, nyrkki, erilaiset ja erikokoiset sauvat, rokotteet, penis Lähde?, kieli, hedelmät, se (”Tunge se perseesees”), kuumemittari, hymy, naama.
  • Asioita, jotka ovat perseestä (lyhennetty laitos): paska, tämä artikkeli, kaasu, kotiintuloajat, sperma, kännykällä pelattavat tv-pelit, tämä vittu (”Vittu tää on perseestä”), ei-toivotut isä- ja äitipuolet, koulu, opettajat, rap, hevi, pop, iskelmä, Helsinki, Tampere, Turku, Hamina, Pori, Hämeenlinna, Lappeenranta, Espoo, Raahe, Ruukki, Köyliö, Kemi, Sievi, Nivala, Oulu, Rauma, suomalaiset puolueet ja joissakin tapauksissa työ.

Toisin kuin jotkut luulevat, Wikipedia ei ole perseestä vaan se on usean yksilön yhteistyön tulosta. Wikipedia on siis perseistä.

Käyttö

 
Perseen koko on elintason mittari. Kuvassa Ass of The Year 1946.

Perseitä on eri kokoisia ja muotoisia, mutta niitä kaikkia yhdistää se, että niistä ulostetaan ja kerrotaan vitsejä, jotka eivät ole vitusta kotoisin. Perse on lievästi erogeeninen alue, jonka koskettelu on mukava tapa tutustua uusiin ihmisiin. Sosiaalisella kentällä perseestä ei ole juuri hyötyä, ellet sitten ole nainen, jonka tarvitsee suostutella mies johonkin. Persettä voi käyttää rajoitetusti anaaliseksissä. Kuuluisimpia perseiden käyttäjiä ovat homomiehet ja naispuoliset pornotähdet. Muut perseiden käyttäjät yhdistetään välittömästi heihin, syystä tai syyttä.

Perse on toiseksi turhin ruumiinosa umpisuolen jälkeen. Sen ainoat käytännön hyödyt ovat ulostaminen ja istuinalustana toimiminen. Jos perseellä ei istuta, sitä voi myös katsella. Toiset perseet sopivat katseluun paremmin kuin toiset. Suurin osa katselijoista toivoo silti, että kauneus tulisi joskus katsojan silmään tai ainakin puristusetäisyydelle.

Sanana perse on anatomista versiotaan käyttökelpoisempi ja toimii hyvin, jos tarvitset huomaamattoman synonyymin ilmaukselle Turku. Turkulaisille tätä ei tietenkään kannata todeta, sillä he saattavat pitää sinua aavistuksen vulgaarina.

Rajoituksia

Jotkut uskonnot kieltävät perseen käytön. Yksi tällainen on islam. Allahin määräys koskee vain ihmistä, joten vuohen perse on talibaneille käypää tavaraa. Kristinuskon suhtautuminen perseeseen vaihtelee kirkkokunnittain. Katolisille perse on tiukasti kielletty seksissä; piispat ja papit voivat tehdä asian suhteen myönnytyksiä, jos kuoripoika on muuten söpö.

Katso myös

 
Jumalan perse.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.