Hikipedian vandaalit

(Ohjattu sivulta Chauffeursto-vandaali)
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Älä yritä olla luova, tee vain tasan kuten tässä.

”Täällä on ylläpitoneuvosto täynnä humanisteja toisin kuin siellä Winsinööripediassa.”

~JAT selittää Hikipedian helläkätistä suhtautumista vandaaleihin[1]

Kuten asioihin perehtyneet voivat häpeäkseen myöntää, jopa Hikipedia kärsii silloin tällöin vandalismista. Tämä artikkeli käsittelee erinäisiä Hikipediassa toimivia vandaalimuokkauksia tekeviä käyttäjiä.

Hikipedian DefCon-taso. 1 on korkein, 5 alhaisin.
kaikki turha paska
HikipediaWikiNotext.png
Hikipediasta

Sisältö
Hikipedian käytännöt
Hikipedian esseet
Hikipedian keskusaivo
Hikipediaa luetaan maailmalla!
Vastauksia kritiikkiin

Twitter

Historia
Sodat
Selkkaukset

Sisarprojektit ja äpärälapset

Ihmiset
Hikihenkilöt
Byrokraatit
Ylläpitäjät
Käyttäjät
PeeloSankaritarIdan
Vandaalit
Podax-vandaaliYUP-vandaali

Vandalismi
Tyhmäily

Muuta

Tällä hetkellä (kesäkuu 2020) ei sivulla mainituista henkilöistä kukaan ole enää aktiivinen.


Stop hand.png Tämä sivu on täyttä faktaa!
Tämän sivun aihe on niin käsittämättömän tyhmä, että siitä ei tarvitse repiä huumoria.

Taulukko Hikipedian vandaaleista

Seuraavaan taulukkoon on koottu joitain Hikipedian nimekkäimpiä Lähde? vandaaleita ja vandaalimieliä.


Aitovandaalit

Kronologisessa järjestyksessä (alkujaan asiallisilla käyttäjillä vandaloitumisen mukaan, ei Hikipedian käytön aloittamisen).

Levykevandaali

”Levykevandaali aiheutti minulle porttikiellon Habbohotelliin ja pilasi hiukseni.”

~Sankaritar
 
Peelon mukaan Levykevandaalin logo.

Kuuluisimpiin kuuluva vandaali Levykevandaali on vandalisoinut joskus myös Hikipediaa: Toivo Nousukas saattaa olla alkuperäinen Levykevandaali. Artikkelin "Levyke" poistetusta historiasta löytyy ilmeisesti Levykevandaalin jo Peelonetin Hikipediaan väkertämä teksti, jonka Hymie le Robot, ahkera botti, siirsi tähän Hikipediaan. Myöhemmin JAT poisti artikkelin ja Hjassan tekaisi sen tilalle tekstin "Tätä sivua ei ole olemassa" ja suojasi sivun. Levykevandaali ei juurikaan vandalisoi Hikipediaa, mutta mainitaan tässä vandaalillisen merkityksensä takia.

Sankaritar

Sankaritar (päätunnus vaihtunut jo varhain muotoon American Dream Denial) on eräs Hikipediassa pisimpään toimineista vandaaleista. Hän on häiriköinyt ja sukkanukkeillut (eli käyttänyt useampia tunnuksia kertomatta niiden omistuksesta julkisesti) Wikipediassa, Wikisanakirjassa, Wikisitaateissa ja monissa muissa paikoissa, joissa hänet tunnetaan ns. "joojoo-jengin" jäsenenä. Mahdollisesti ainoana jäsenenä. Hikipediassa Sankarittarella on tapana luoda häröä kertomusroskaa oudoille nimille ja sotkea muutenkin välillä sivuja. Mitä kauemmin Sankaritar on Hikipediaa vandalisoinut, sitä enemmän hänestä on alettu pitää klassikkohäröilijänä, joka Peelon jo painuessa unholaan on noussut suosioon. Syyskuussa 2008 Sankaritar ei ollut enää pitkiin aikoihin ainakaan massa-etuliitteen ansaitsevasti vandalisoinut Hikipediaa. Alla esitelty Idan kuuluu teinipeeloisuuksissaan Sankarittaren vihamiehiin ja on jopa ehdottanut tälle julkista teloitusta; sen sijaan tiettävästi Sankaritarta rakastavat ainakin B14, Luoma ja Black Eagle.

Näin ei ole aina ollut. Sankaritar oli aluksi vandalismissaan riidoissa Black Eaglen, B14:n ja vähän kaikkien muidenkin käyttäjien kanssa ja tämän tästä vanhan polven ylläpitäjien, kuten JAT:n, Hjassanin ja NPOV:n, poisto- ja bännivasaroiden murjoma. Myöhemmin hän oli riidoissa Wooohooon ja Luoman kanssa, ja WordPad-artikkelin keskustelusivulla hän osoitti vihapostauksia B14:lle (joka vastasi niihin). Wooohooon perustettua Gtapedian vuodenvaihteessa 2007–2008 alettiin sinne kerätä kyseenalaista härömateriaalia, ja ensimmäistä kertaa Internetin historiassa Sankarittaren luoma sisältö sai legitiimin julkaisukanavan. Tämä merkitsi Sankarittaren sekä Hikipedian kunnollisten käyttäjien välisen yhteistyön alkua.

Loppukesä/syksy 2008 tiesi Sankarittaren kyrpiintymistä koko hikiyhteisöön. Seurasi jäähyväispuheen pohjustama poistuminen. Beepediassa hän pysyi aktiivisena. Loppuvuonna 2013 Sankaritar teki Hikipediaan jonkinlaisen paluun tunnuksillaan Sankaritar xD (vanha) ja Antiheroine (uusi).

Sankaritarta verrataan toisinaan erääseen asiallisempaan – vähemmän vandalisoineeseen – härömuokkaajaan, edellä mainittuun legendaariseen Peeloon, joka katosi loppuvuodesta 2006. Sankaritar saattaa olla sama asia YUP- ja/tai Podax-vandaalin kanssa, ja on ainakin matkinut kumpaakin. Sankaritar on imitoinut myös esim. mautonta sisältöä lisäävää pikku Idaniamme silloin tällöin[2], sekä trollien/vandaalien kestokiusaamissuosikkia, nuorta toheloa Vilkkuuta erään sukkanukkensa käyttäjäsivulla.

Podax-vandaali

Pääartikkeli: Pådax-vandaali

»SA-sukset hangella viuhuu, Podax niiden päällä liukuu, sauvat hankea pistää, Podax kirjastoon kiitää!»
(Podax-vandaali (IP-osoite 80.223.15.65) 16. marraskuuta 2006 (kursiivi alkuperäisessä))

Podax-vandaali oli Hikipedian varhaisessa vaiheessa (joskus ennen vuotta 2007) ärsyttävimpiä ja ahkerimpia vandaaleita. Podax-vandaalin ilmeisenä päätarkoituksena oli muuttumattomana säilyneen Podaxin tarinan levitys joka siunaaman paikkaan. Jossain vaiheessa häneltä loppui mielikuvitus (tai kärsivällisyys) – aiemmin hän loi sivuja kuten "PodaxPodaxPodax" tai "Kekax kertoo" ym. paskaa, myöhemmin "aaaauusuieiqwg"-tyylistä kirjainsekamelskaa. Podax-vandaali on vandalisoinut Hikipedian ohella myös Wikipediaa ja esim. Suomi24:n foorumeita. Hänen artikkeleitaan on poistettu massiivinen määrä. Kun Podax-vandalismi vielä oli ajankohtaista, levisi huhu, jonka mukaan Hjassan olisi Podax-vandaali. Tosiasiassa Podax-vandaali saattaa olla Sankarittaren sukkanukke; ainakin Sankarittaren on nähty usein ajavan Podaxin aatetta, ja heidän kirjailijanlaatunsa ovat samaa sukua.

 
And did the Countenance Divine
Shine forth upon our clouded hills?
And was Jerusalem builded here
Among these dark Satanic Mills?
Rub it 'gainst thine Dick, WHAAAAAAAAT?
Thou canst not Ban the BlakeVandal! so Suck it

Idan

Katso myös Beepedian kuvaukset. Huom. Beepedian palvelimen hallitsija Wiki-site on sensuroinut sivuhistorioita myöten jostakin käsittämättömästä syystä sanan porno muotoon poeroi CRM nowo.

Tämä henkiseltä iältään epäkypsä peelo on ollut niin aktiivinen, että on noussut maineeseen, vaikka onkin vandaalina kohtalaisen mielikuvitukseton. Idanin vandaali-iskut olivat pienimuotoisia, mutta hänen sitkeän mukanaroikkumisensa takia niitä on kertynyt hikihistoriaan jo varsinainen rypäs. Idan on useita kertoja yrittänyt asiallistua siinä kuitenkaan onnistumatta. "Asiallisten" kaudentaimien Idanin tunnistaa keskustelusivuilla esiintyvästä itsesäälin ja aggression täyttämästä sianmärehdöksistä, joiden erikoispiirteenä Isoja kirjaimia röyhkeilee keskellekin Virkkeitä, ilmeisesti shift-fetissin tähden.[5]

IdanVandal-tunnuksella, jonka aiempi nimi oli Hampunlehti, hän on päättänyt lopultakin asiallistua. Siis kunnolla tällä kertaa. Hän on myös, ainakin tähän mennessä, onnistunut niin hyvin, että hänen päätunnuksensa on vapautettu ja hän onkin siirtynyt muokkaamaan sillä.

…ja vituikshan se mänj'. Jotain hämärää, johon Luoma ei ilmeisesti ollut syytön, tapahtui elokuussa 2009, ja Idan sai väliaikaisesti haltuunsa ylläpitäjän- ja byrokraatinoikeudet. Hänet saatiin kukistettua, ja ikibännihän siitä seurasi. Idan on Hikipediassa lainsuojaton ja ammuttava tavattaessa.


Hmm, niin, no ei näytä enää olevan. Marraskuussa 2013 eräs ylläpitäjä poisti Idanin eston, eikä kukaan älähtänyt. 2/2014 Idan palasi käyttäjällä EIN REICH, EIN VOLK, EIN FÜHRER.

YUP-vandaali

Pääartikkeli: YUP-vandaali
 
Yksi YUP-vandaalin artikkeleihin lisäilemistä kuvista.

Mallineisiin ja jo olemassaoleviin artikkeleihin kohdistuvan massavandalismin kovin sana lienee YUP-vandaali, jonka on onnistunut yöllisillä vandalisointikeikoillaan sotkea melkeinpä koko Hikipedia useiden tuntien ajaksi. Tämän mahdollisti hänen mallinevandalisminsa, joka välittömästi moninkertaistui artikkeleihin. Hän lisää sivuille joko a) YUP:n lyriikoita (lähinnä "Jos helvetti on täynnä" albumilta Yövieraat, Polygram Finland Oy 1996) tai b) isoa tekstiä "JA MUISTAKAA VANDAALIT! HIKIPEDIAN VANDALISOINTI ON KUIN ITSEÄSI ÄÄNESTÄISIT!". Näiden ohessa on useimmiten kuva LSD-tripistä tai Myyrmannin räjähdyksestä. Moni hänen tunnuksistaan on nimeltään tuon jo mainitun laulun säe. Myös YUP-vandaali voi olla Sankarittaren sukkanukke, mutta vähäisemmän mielikuvituksen/ilkikurisuuden vuoksi ei yhtä todennäköisesti kuin Podax-vandaali.

Corleone

Corleonen tarina on traaginen ja murheellinen. Tämän käyttäjän muokkaushistoria haastaa länsimaisen, valistukseen pohjaavan edistysuskon. Corleone, jota selvästi innoitti Mario Puzon kirjallisten teosten pohjalta laadittu Kummisetä-trilogia, tuotti useita 20. vuosisadan järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyviä artikkeleja ja toi mm. ansiokkaasti esiin takavuosina Yhdysvaltain poliittisessa elämässä vaikuttaneet mafiayhteydet.[3] Corleone ei kuitenkaan kokenut saavansa halajamaansa tunnustusta artikkeleistaan ja myi vuoden 2007 aikana sielunsa pahalle. Hän kokosi ympärilleen sukkanukkegangstereita ja vajosi yhä syvempään vandalismiin. Hän kehitti sittemmin itselleen jonkinlaisen suuruudenhulluuskompleksin, ylisti omia tekeleitään suhteettomasti eikä epäröinyt kohdistaa äärimmäisen voimakkaita, kirosanoilla ja homofobisilla herjoilla ryyditettyjä henkilökohtaisia hyökkäyksiä muita käyttäjiä vastaan. Hän oli erityisen mieltynyt ilmaukseen "vittu pippeli". Viimeiset havainnot Corleonesta ovat jo massavandalismiin siirtyneenä. Hikipedian keskusrikostorjuntavirasto kuitenkin onnistui lyömään hänen sukkanukkegangsterinsa ja sai lopulta myös mafiapomon itsensä käpälälautaan veronkierrosta ja homo-sanan yliviljelystä.

Corleonen kestäviin, vandaalikautta edeltäviin saavutuksiin kuuluu mm. artikkeli Tupac Shakur, joka ärsytti huomattavasti n00beja ja jonka keskustelusivulla selviävät mm. Corleonen tuntomerkit, sekä Orlando Bloomin kaltaiset tuotokset, joista asiantuntija-arvostelijat eivät vieläkään osaa sanoa, ovatko ne todella huonoja vai hyviä.

Kustaa-vandaali

 
Kustaa-vandaalin tyypillinen iltapäivä

Tuli sukkanuken tai avoimen proxyn kautta ja täyttää artikkelit tekstillä KUSTAA JUO PONTIKKAA. Väittää ettei kyse ole vandalismista vaan Juoppo-Kustaan kännisekoiluista. Asiallistunut huomattavasti luotuaan tunnuksen Ernesti Pulliainen, jolloin jopa kumosi vandalismia ja pyysi asiallisesti erään Kustaa-artikkelinsa sisällön antamista hänelle, jotta hän voisi laittaa sen jollekin toiselle sivustolle. Jatkoi Wikipedian vandalisointia[6]. Kustaa-vandaalin rauhoittuminen johtuu luultavasti siitä, että hän tuntee henkilökohtaisesti Ikkan-tunnuksella seikkailevan Nakkimies-vandaalin – Hikipedialle ystävällisen vandalogastronomisen monomaanik- Wikipedia-kriitikon.

Sankari

fi-wikipedia:Keskustelu käyttäjästä:Sankarip

Siirtovandaali, joka on siirtänyt noin 360 sivua uusille, tiettyyn seksuaaliseen suuntautumiseen viittaaville nimille ja homotellut vandalismiaan kumoavia käyttäjiä, erityisesti Idania. Luonut yli sata sukkanukkea, kuten Kylpyhuoneen matto, Sankarivandaali, Luoma on rakastunut ja LUOMA ON HARRASTANUT RYHMÄ SEKSIÄ 78958984957584573748374822984928492492848 MIEHEN KANSSA. Täydellinen luettelo[4] täällä. Sankarille hänen tunnustensa luettelointi luo päänpainetta:

»SAATANAN HOMO SEKSUAALIT KU EN OLE MIKÄÄN VITUN ~Pyykkikori~ JOKA YRITTÄÄ MATKIA MINUA! ~Pyykkikori~ ON MITÄ TODEN NÄKÖISIMMIN WIKI PEDIAN KALASTAJA 09 ELI ARTTUS ENKÄ OLE MYÖSKÄÄN LISTALAL OLLUT KAMBIK! PAINUKAA KAIKKI HELVETTIIN!»
(Hjklhjklhjklhjkl 23. syyskuuta 2008 kello 12.56 (UTC))

Tämä koliikkivauva yritti ilmeisesti lavastaa syylliseksi Sankarittaren tunnuksillaan. Siirtelemisen lisäksi hän on perustanut foorumisivuja, joilla on kannattanut sukkanukkejensa korottamista ylläpitäjiksi, lisännyt ei-loistaviin artikkeleihin suositeltu- ja hyvä-mallineita ja harjoittanut YUP-vandalismia. Sankaria epäillään Corleoneksi, vaikka hän ei jaakaan yhtään IP-osoitetta Corleonen kanssa ja kutsuu Corleonea homoksi (tämä nimittely saattoi olla vahinko, sillä Sankari on ottanut tavakseen homotella jokaista vastaantulevaa tai keskustelussa mainittua ihmistä, eläintä, kasvia, esinettä ja entiteettiä). Sankari on myös eksplisiittisesti kiistänyt corleoneutensa, vaikka Corleonen loppuvaiheetkin koostuivat puhtaasta vandalismista ja (kieltämättä hieman monisanaisemmista) henkilökohtaisista hyökkäyksistä.

Sankarivandaali on riehunut myös (ainakin) Beepediassa, Hikileavingsissa, Uncyclomedia Commonsissa, Uncyclopediassa ja XDwikissä. Hän lopetti Hikipedian vandalisoinnin syksyllä 2008 ja vannoo, ettei ole rekisteröinyt yhtään tunnusta S-V:n jälkeen. Se on Sankarin tunnuksista ainoa vailla ikuista estoa.

»pakosta luovutin eilen (piti mennä nukuttamaan nuorinta lastani)»
(Sankari 18 14. syyskuuta 2008 kello 07.06 (UTC)[5])

B14

B14 oli ennen kunnollinen ja kauan Hikipediassa liikuskellut käyttäjä ja ylläpitäjä. 7. syyskuuta 2008 hän kuitenkin sekosi, koska ei saanut ansaitsemaansa kiitosta tekemästään työstä. Hän alkoi vaatimaan itselleen ikuista estoa ja loi turhautuneena useita outoja sivuja bännit saadakseen. Osa näistä sivuista on säilötty etikkaan luokassa B14:n paha päivä. B14 on vihassaan laatinut myös listan Hikipedian paskamaisimmista käyttäjistä.

OLE HYVÄ, SUVAITSEMATON NÖRÄPEDIA, JA KUOLE POIS. TUHOTKOON SANKARIVANDAALI SINUT, "HIKi"PEDIA, JOKA ET NIMEÄSI ANSAITSE.

~B14

Asia meininki

~Idan

Aika vitun paskaa että ainoa tyyppi, joka tukee minua on tuollainen helvetin pelle

~B14[6]

B14 teki sittemmin paluun Hikipediaan ja on taas näyttänyt asiallisuuden (joka B14:n mittapuulla on aika häilyvä käsite) merkkejä. Hän pääsi myös takaisin ylläpitäjien jaloon joukkioon, yli kahden vuoden kuluttua mistä Hjassan kuitenkin poisti hänen oikeutensa ja antoi 16 vuoden pituisen eston perusteella ”Internetissä valtatrippeily.” Jälkimmäisen toimenpiteensä Hjassan peruutti päivän päästä.[7] Mitä todella tapahtui tuolloin Hjassanin sielunelämässä, ei ole saatu selville, mutta B14 ei ole haikaillut oikeuksiensa perään.

6xyzqwelopz54321

6xyzqwelopz54321 (tunnettu myös nimellä Dudaa ja Vaalivoittaja) oli alunperin asiallinen ja hyvä muokkaaja, mutta sitten hän loi valtavan joukon sukkanukkeja, joilla häröili. Lopulta hän alkoi siirtovandalisoimaan ja vaati estoa tunnuksilleen. Toive kävi toteen.

On epäilty, että ylläpitäjiin kuuluva MegaBitti (ent. Kansas, Apinoiden kuningas, Pekka Kana, P-komentaja, Ajatusten Aurajoki ja tunnetuimmin Pullamössö) -tunnus kuuluisi 6xyzqwelopz54321:lle, mutta Pullamössö itse kiistää tämän vahvasti[8]. Epäilyksiä on esitetty, koska Pullamössön ja 6xyzqwelopz54321:n puhetyyli, näsäviisastelu, trollaileva käytös ja viha Viimeistä johtajaa kohtaan (ks. Hikipedia: Paskimmat kiistat) ovat niin samankaltaisia. Pullamössö vetoaa tämän artikkelin keskustelusivulla siihin, että naista ja miestä ei voi epäillä toisikseen ja koettaa näin sumentaa tietoisuutemme siitä, että sukupuolestaan ei Internetissä voi valehdella.

Vertailevan tutkimuksen avulla on toisaalta päätelty, että naiseksi itse tunnustautunut 6xyzqwelopz54321 muistutti kirjoitustyyliltään monella tapaa naiskäyttäjiä kuten Pesunöyhtää, Sankaritarta ja Ikkania, ja sen sijaan Pullamössöltä tällainen miesvaltaisessa yhteisössä poikkeava, naisille ominainen kielellinen lähestymistapa asioista keskustellessa puuttuu. Tämä voi olla tietoista ja 6xyzqwelopz54321 eräänlainen laajahkomittainen näyttelykokeilu, jonka takoma kuva 6xyzqwelopz54321stä enemmän tai vähemmän tarkoituksellisesti katkottiin irti Pullamössön myöhemmästä toiminnasta vaihtamalla tunnusta. Ei tarvita syvällistä ymmärtämystä sen käsittämiseen, että sulan solvausluovuuden tilassa (lähinnä Johtajaa kohtaan) ja sukkanukkien kanssa härötessä oli Dudaan toiminta jo täyttä Pullamössöä.

Kyrillinen pelle

 
Hikipedian ylläpitäjä lukee Kyrilliselle pellelle lakia.

Ennen kuin pilaat maineeni lopullisesti, vannon ettei minulla ole mitään tekemistä CCB:n tai ArttuS:n kanssa.

~jotain se Kyrillinenkin kavahtaa[9]

Neropatti, joka on rekisteröitynyt Hikipediaan useilla jo olemassa olevilla – yleensä ylläpitäjille kuuluvilla – tunnuksilla, joista yksi kirjain on korvattu kovasti samankaltaisella kyrillisellä kirjainmerkillä. Käy sitten käyttäjien keskutelusivuilla kertomassa, että heidät on estetty ikuisesti. Suhteellisen harmiton, mutta sitäkin sitkeämpi ja ärsyttävämpi "vandaali". Epäilty Corleoneksi tai Sankariksi, mutta toisaalta myös Hjassaniksi. Ota siitä selvää sitten.

Kyrillinen pelle on eräästä sähköpostiosoitteestaan päätellen Wikipedian vandaali Arsestar (tai sitten Kyrillinen lavasti jutun, jotta sanoisimme täällä näin).

Crimson Cherry Blossom

Wikipedian suurnero, josta enemmän asiaa täällä.

Sammakkomies

”Haluan että ku nukun ikuista unta, minusta jää jotakin muutakin jälkeä kuin hiki/wiki pediaan muokkauksia joista hikipediassa suurin osa vandaali-iskuja.”

~Sammakkomies Wikipediassa

Sammakkomies on pojan kloppi ja maailman ainoita ihmisiä, joka saattaa tehdä tällaista trollailun sijasta vilpittömästi. Hän saapui Hikipediaan kesän 2009 puolivälissä. Hänen keskustelusivukäyttäytymisensä sekä järjettömän suuri avuttomuutensa saivat useat käyttäjät heti alussa uskomaan, että kyseessä on ilmiselvä trolli. Toiset eivät kuitenkaan olleet läheskään niin vakuuttuneita, vaan pitivät Sammakkomiestä ideaalisena, täysin kädettömänä n00bina, joka on siinnyt silkasta osaamattomuudesta. Pikkuhiljaa on käynyt yhä selvemmäksi, että jälkimmäinen vaihtoehto on paikkansapitävä. Kuvaus tosin aliarvioi Sammakkomiehen pahantahtoisuuden, joka on ajoittain huomattava. Ensimmäisen tunnuksensa ajauduttua estoon syystä, että se oli rekisteröity IRL-henkilön nimellä, Sammakkomies kääntyi asiaankuuluvasti ylläpitäjän, tässä tapauksessa käyttäjä Pullamössön puoleen udellen sähköpostitse, josko, josko... udellen seuraavaa:

»Voi saatana perkele helvetti vittu perkele. huomasit varmaan tuossa monta kirosanaa... syynä on se että sinä, saatanan paska olet niin vittumainen kun sinä perkeleen paska estät käyttäjiä sen perust6eella että he saatana julkaisevat omat nimensä hyikipediassa käyttäjätunnukseessa. saatanan saatana! Salli käyttäjän ************** muokata hikipediaa ja palauta hänen muokkauksensa! ne ovat hyviä! Itsehän ne kyllä olen tehnyt! ihan sama! tuo on asiatonta käytödstä! minua ei kiinnosta hevon vittruakaan vaikka bännisit tämänkin käyttäjän koska teen vain uuden jollain muulla koneella! saatanan npaskakorva mulkku hintti homo paska kasa!»
(Terveisin Best.boy.12)

Koska Sammakkomies ei saanut vastausta ensimmäisen viiden eikä vielä viidenkymmenenkään minuutin kuluessa, ilmeni luonnollisesti aihetta lähettää toinen sähköpostiviesti siltä varalta, että edellinen vaikkapa eksyi matkalla:

»ja vielä 1 juttu jäi sinulle paskamaiselle mulkulle mainitsematta. arvaa kuinka helevetin montaa konetta mie käytän hikipediassa... 5. ongelma:12 konetta on samassa rakennuksessa ja vielä koulun rakennuksessa ja eilen selvisi että sinä mulkku olet edistänyt nyt minun ahdinkoani sillä että jos jollain rovaniemellä olevalla koulun koneella yrittää muokata niin arvaa kenen nimi tulee esille? Minun saatana minun! poista minun nimeni julkisuudesta nyt, tai haastan sinut oikeuteen nimeni levittelystä! piti laittaa mukaan joku helevetin koodi joten tässä se saatanan koodi on sinulle paskamaiselle mulkulle: #4372»
(Terveisin Best.boy.12)

Tämän jälkeen Sammakkomieheltä saapui vielä yksi sähköpostiviesti, ennen kuin häneltä oikeus niiden lähettelyyn evättiin, mutta sen julkaiseminen ei liene tarpeellista.

Monenmoista on Sammakkomies täällä häärännyt, spämminyt ylläpitäjien keskustelusivuja, käynyt hermoille ja positiivistakin panostaan tarjonnut sillä tapaa, että vieläkin naurattaa. Silloin tällöin Sammakkomies asettuu dissosiatiivisesti itsensä ulkopuolelle, kuten tämän sivun keskustelussa reflektion ja kronikoinnin merkeissä. Törppöilyjen jälkeen taas on joskus satanut lupailuja, mutta tahto tehdä parannus ei vaikuta edes niin vilpittömältä kuin Idanin. Vilpitöntä Sammakkomiehessä on tahto päästä joka porukkaan ja taipumus loukkaantua verisesti, jos ei pääsekään.

Uusin Sammakkomieheksi epäilty Hikipedia-tunnus on loppuvuonna 2012 tavattu Hikipedikko. Jotkut tutkijat kuitenkin yhdistävät Hikipedikon pikemminkin Wikipedian Sentree-nimiseen (ex-)remuajaan. Eräs yhden miehen epävandalistinen terrorijärjestö on myöhemmin väittänyt olleensa nuoruudessaan Hikipedikko-tunnuksen takana1 Ellei vain näin koettanut peittää sitä, että oli approprioinut jäljittelemättömältä Hikipedikolta osan modus operandiaan ja varhaisen tyylinsä suuntaviivat (Saksala-Niksula, Palmgren-Palmgren ja Pullamössö 2016), eli ota selvää. Perseestä tunnus ainakin on, oli ken hyvänsä. – Mielenkiintoisia ajatuksia hikipedistien ja Sammakkomiehen suhteesta/samuudesta on muuten Wikipedian ylläpitäjä Quadriplegialla.[7]

Sammakkomies on huomioitu myös Meemi.infossa ja vaikuttaa nykyään muun muassa Ylilaudalla ja itse vääntämällään kuvafoorumilla. Hän on myös räpännyt kavereidensa tekemiin musiikkipohjiin ylimaallisen lahjattomia angsti- ja romanssitekstejään mm. taiteilijanimillä MC Juhana[8][9][10], Vixter Yangster ja Vixter Jeshoe. Sammakkomiehen unkarilaisista taide-elokuvista pitävä versio oikeassa elämässä on rocktähti ja entinen tarkkisluokkalainen huligaani Herra Ylppö, joka jopa näyttää tismalleen iän ja treenauksen myötä hieman komistuneelta Sammakkomieheltä.

  Hikiaineistossa on lähdeteksti Froghnymous.

Syksyllä 2013 Sammakkomies palasi ja ilmoitti aikeensa kaataa koko Hikipedia. Hikipedian ylläpito odottaa edelleen lupailtua vandaalibotti- ja palvelunestohyökkäystä.

Sammakkomiehen tunnuksia Wikipediassa

”Saanen tiedustella, että miten kestät Hikipedian älykääpiöitä, kun itse vaikutat ihan täysijärkiseltä kaverilta? :)”

~Juhko (ks. seuraava osio) Sammakkomiehelle täällä[10]

Juhani Iivatainen, paremmin tunnettu Juhko-vandaalina, Juhkona ja ent. Apinamiesvandaalina

Varoitus: Juhko on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Altistuttuasi ota yhteys lääkäriin.
Juhkolla on oma osio myös artikkelissa Wikipedian käyttäjät. Hikipedia: Paskimmat kiistat -sivu toimii tienviittana Juhkon aiheuttamiin hikiselkkauksiin.
 
Juhko Beepedian-valtausyrityksensä mentyä persiilleen.

”Jos tälle annetaan ikibännit, niin tulee kyllä Luomallekin.”

~B14[11]

”Juhko, pissa ja katku; höyry, vesi ja jää.”

~Pullamössö

”Sammakkopedia on projekti, jonka tarkoituksena on kerätä kaikki mahdollinen tieto yhteen suureen paskasäiliöön. Sammakkopedian toiminta perustuu pakkotyövoimaan. Viattomia matkalaisia kaapataan julmasti kaduilta ja viedään Sammakkopedian aivopesuhuoneeseen, jossa heistä koulutetaan tunteettomia hirviöitä, sammakkopedistejä. Sammakkopedistit kirjoittavat tänne sitten surkeita ja mielikuvituksettomia artikkeleita, mikä lienee syynä Sammakkopedian nykyiseen melko huonoon tasoon. (toinen mahdollinen syy saattaa olla Juhko)...”

~Juhko innoissaan uudesta projektistaan, Sammakkopediasta

Juhkon lähin vastine todellisuudessa on James Potkukelkka. Kiukkuinen pikkuinen tyhmä ex-wikipedisti, joka sotkee fundamentalistisella kiihkolla Hikipediaa, kunnes saa monot ja porkat kiitokseksi suurista saavutuksistaan. Juhko asuu luultavimmin luolassa ja syö ravinnokseen punakärpässientä. Hän on horoskoopiltaan kääpä ja uskontokunnaltaan sananvapauden vihollinen sekä tuohipäinen tosikko. Juhko kertoi Wikipedian käyttäjäsivullaan asuvansa Raaseporissa.

 
Ne hampaita kiristellen ja kyyneliä tiristellen pyydetyt todisteet.

Juhko vihaa tunnetusti vandaaleja ja käy riehumassa Hikipediassa, jossa kaikki pellet kunnon wikipedistien mielestä asustavat. Hän muokkasi yleensä avoimien proxyjen suojassa[12], tyhjenteli sivuja ja lisäsi niihin "aaaafggfhawefaweewaffe"-tyylistä roskaa. Vandaalin tukahduttamiskone Stahanov otettiin viimein avuksi Juhkon tapauksessa, ja sen ansiosta onneton wikipedisti jäi kynsimään tiiliseinää. Näin Juhkon raivo saatiin ohjattua pois Hikipediasta, mutta hänen jo muutenkin epätasapainoisen mielensä huonoksi onneksi se näytti kohdistuvan nyt käyttäjään itseensä. Loppuvandalisminyritysaikoinaan Juhko sopersi sekavia lauseita, kuten "Olen nyt siis saanut projektini täällä Hikipediassa valmiiksi, joten lopetan suurelta osin vandalisoinnin" ja "7000x7000 on aktiivinen hikipedisti".

Tämän jälkeen hän vaihtoi taktiikkaa; hän päätti, ettei ollutkaan tämä aikaisempi sotkija, joka yleisesti nimellä Juhkovandaali nykyään tunnetaan. Juhko on ilmaissut marraskuussa 2009, että hänen jatkuvan massavandalisminsa tavoitteena on poistaa kaikki häneen liitetyt vandalismimaininnat tältä sivulta. Terävä poika. Wikipedian käyttäjä Juhko siis "kiistää vahvasti"[13] olevansa Juhko-vandaali, ts. aikaisempi Hikipedian (ja Hikipedian sivuwikin Beepedian) sotkija. Uskoo ken tahtoo.

hyvä juhko, Olet maailman paras jätkä.

~Juhkon sukkanukke[14]

Juhkon läsnäolo Hikipediassa jää yleensä lyhyeksi:

(Estoloki); 10.42 . . ElKondis (keskustelu | muokkaukset | estä) esti käyttäjän tai IP-osoitteen Vaarallinen homo seksuaali (keskustelu | muokkaukset). Eston kesto ikuisesti (tunnusten luonti estetty)

Hän pistäytyy yleensä sotkemassa paikkoja peräänkuuluttaen samalla "asiallista keskustelua", johon hänellä ei kuitenkaan hermokudoksensa huokoisen ja kuivettuneen rakenteen vuoksi ole edellytyksiä. Juhkon käsitys asiallisesta keskustelusta on, että hän sanelee ja muut tottelevat.[15] Juhko on samanlainen hupaisa riesa myös Hikipedian spinoff-wikeissä, joissa hän on sivupersoonineen syyllistynyt mm. kiristykseen ja tietoliikenteen häirintään koomis-monomaanisten pyrkimystensä yhteydessä. Tammikuun 2010 puolivälissä tämä pieni, tyhmä ja kiukkuinen vandaali uhosi tuhonneensa Beepedian, joka pysyikin poissa toiminnasta melkein huimat 48 tuntia. Juhko käväisi tuolloin Hikipediassakin uhoamassa tunnuksella POISTA NYT VITTU NE VIITTAUKSET TAI TEEN SELVÄÄ LOPUISTAKIN WIKEISTÄNNE. Juhko suunnittelee ilmeisesti myös häntä verisesti loukanneen, selvän kiellon noudattamatta jättämisestä hänet bännineen Wikipedian tuhoamista. Moisen teon jälkeen hän joutuu todennäköisesti mittelemään voimiaan maailman suurimman nörttiarmeijan kanssa.

(Nimi Juhani Iivatainen on Hjassanin aivoitus.)

Encore 2015–2018

”Lapsia ja teinityttöjä sanotaan yleisesti pupuiksi. Etenkin jälkimmäisiä pannaan yleisesti perseeseen, ja Playboy-pupukaulakoru on perkeleen kiihottava siinä tilanteessa. Erityisen mahtavaa on jos tytöllä on lisäksi pumpulista kasattu hännä, ja pupulla on lisäksi hämmentyneen animetyttökorvat. Tämä edellyttää mieluiten neitsyyttä, mutta saldoa saa tietysti kasvattaa misseillä, filmitähdillä ja muuten vaan supermallin näköisillä puputytöillä vaikka ne olisivat kuinka vitun huoria. Tällaisen puputytön paneminen voi viedä sadismiltasi itsehillinnän ja joudut vankilaan, eli kannattaa varoa. Mutta on se sen arvoista.”

~Juhko[16]

”Ja se kun ala ikänen tyttö tulee sun (tai Siis mun) päälle alasti ja työnttää kieltä syväle suuhun nii meinaa taju lähteä ja hengästyy niinku ois juossu 17 km tms. Laitoin yks kerta muijan sidottuna mun alle nii ett kädet selän takana sellanen solmu josta ei päässy rimpuilemallakaan irti .... ja sit ilmotin ett pitää ottaa muna perseestä suuhun suoraan ! ! ! ! ! xD”

~Juhko[17]

”Elämän vaikeimpia ristiriitoja on se, kun muijja kerjää sua pakottaan sitä kaikkeen mihin se ei haluais, mutta sitten suostuu kummiskin mukisematta melkein mihin tahansa, tai edes yhtään vääntämättä vastaan. Joudut itse vetämään rajat vähän kuin Hitler.”

~Juhko[18]

”Olette liiankin hirveitä ja pahantahtoisia ihmisiä, joten olen nykyään sitä mieltä, että kannattaisi palata vakavuuteen ja selkeään kirjoitusasuun ja tehdä oikea suunnitelma kanssanne samaa mieltä olevien savustamiseksi ulos maasta. Vähintäänkin teihin kohdistuvaa suvaitsemattomuutta vaikka ihan pienenkin kansanryhmän taholta pitäisi lietsoa esiin.”

~Juhko[19]

Juhkon paluu tapahtui asiallisen käyttäjän ominaisuudessa ja asiaa syvästi katuvaan ylläpitäjään voimassaolleen kytköksen innostamana vuonna 2015. Hän ehti muokata neljä kuukautta[20] vandalisoituakseen sen jälkeen henkilökohtaisiin erimielisyyksiin, joiden sisällöstä eivät ole selvillä muut asianosaisetkaan. Juhko on jatkanut sotku-, loka- ja julistuskampanjaansa tähän mennessä kolme vuotta (käyden samalla armeijan, johon hänet on jonkin virkavirheen kautta päästetty). Kaveri on väittänyt tavoitteekseen milloin pahojen ja haitallisten, toistaiseksi tuntemattomiin ääriliikkeisiin kuuluvien ylläpitäjistön muodostavien ihmisten "henkisen vahingoittamisen" edistyneen psykologisen sodankäynnin keinoin, milloin hauskanpidon heidän joutavan sivustonsa kustannuksella (sillä kenestäpä nautinnollisin tapa viettää inttilomat ei olisi Hikipedian keskustelu- ja artikkelisivujen täyttäminen sadoilla tuhansilla tavuilla tämän kaltaista materiaalia), milloin taas kertonut protestoivansa ikuista estoaan. Tämä on tärkeää, koska vain eurooppalaisten arvojen vihollisten ja tasa-arvon vastustajien voi kuvitella estävän tyypin, joka jatkaa sivustoon mitenkään liittymätöntä yhteiskuntafilosofista idioottijänkkäystä "parannusta tarvitsevalle", välit Juhkoon katkaisseelle käyttäjälle, eikä varmaankaan tärkeää ego- ja loukatun arvovallan syistä. Kampanja on ulottunut Ylilaudallekin. Juhko opiskelee nykyään teologisessa tiedekunnassa, sillä vain tieteiden supermalli on hänen tasoaan. Hänen oikean elämän habituksensa muistuttaa pilvestä unista Walter White nuorempaa, joka yrittää apinoida isänsä manipulatiivisuutta.

Ei tiedetä, aikooko Juhko tehdä yhteiskuntamoraalisten ihanteidensa hyväksi jotain esimerkiksi osallistumalla kunnallispolitiikkaan, missä hänen kaltaisensa tärkeilevä kaikkia muita viidenneksen fiksumpi kusiaivo olisi ihanne-ehdokas jollekin rupuiselle minipuolueelle. Hän päässee ainakin parin vuoden sisällä Fox Newsiin kertomaan, miten ”the thing with polyamorists is, we have to take out the administrators of sites, who tolerate their colleagues that approve of polyamory.”

Teemu Manninen ennusti Juhkon proosarunossaan ”Lohikäärmeen poika” (2007).

Coda

22. lokakuuta 2018 tuntematon taho koki tarpeelliseksi valistaa Hikipedian käyttäjäkaartia muun muassa julkaisemalla IP-osoitteiden sarjasta käsin Juhkon nimen, kotiosoitteen, puhelinnumeron, opiskelupaikan ja toisen vanhemman nimen[21] erittäin kuvaavien artikkelinimien alla, höystettynä lisäksi pyynnöllä, että lukijat "imisivät persettä". Seuraavana päivänä Wikipediassa käyttäjänimi Kertakäyttötunnus, jonka voidaan olettaa olevan sama taho, julkisti Juhkon keskustelusivulla seuraavan manifestin:[22]

”Tulen jatkamaan henkilötietojesi jakamista Wikipediassa, Hikipediassa, meemi.infossa, Encyclopedia Dramaticassa, 4chanissa ja Ylilaudalla niin kauan kuin jatkat vandalismiasi ja häiriköintiäsi. Tämä on viimeinen varoituksesi.”

~Kertakäyttötunnus (keskustelu) 23. lokakuuta 2018 kello 17.56 (EEST)

Sitä, mitä vaikutuksia tämän tahon[23] teoilla tai manifestillä oli, ei tiedetä, mutta Juhkosta ei tämän jälkeen ole juuri kuultu. (Suuremmin. ks. kuvasta lisätietoja)

Juhko Hikinewseissä

Napoleon Bonaparte 17.01.2010: Juhko on Juhko-vandaali

Ei avoimia välityspalvelimia -peelo

Tällaista vuonna 2011: joku, joka korvasi tekstiä manifestollaan ”yrittaa ymmartaa no open proxies valttamaton internet. vandalisoida hikipedia valttamaton koska hikipedia ei sallia avoin valityspalvelin jos sallia avoin valituspalvelin open proxies ei vandalisoida hikipedia. kannattaa ajatella asia ip address easy vaihtaa. no open proxies”. Ei olisi Roomaa valloittamaan näistä nykyajan vandaaleista.

Veijo Meri -vandaali

Kesällä 2012 ylläpitoa ilahduttamaan saapui muuan rätväle, joka mekasti ilmeisesti vietnamilaisen välityspalvelimen kautta. Hän korvasi pari kertaa Veijo Meri -artikkelin sisällön Hikipedian ylläpidolle suunnatulla suorasukaisella vetoomuksella, jossa kehotti heitä "vetämään itsensä jojoon" ja perusteli vetoomustaan kyseenalaistamalla Hikipedian sisältämän huumorin laadun sekä ylläpitäjien poliittiset ja seksuaaliset suuntaumukset. Artikkeliin asetettiin suojaus, ja niinpä tämä vihainen kansalainen on sitten siirtynyt jatkamaan samaa linjaa muiden ensisijaisesti Suomen käymiä sotia sekä niistä kirjoittaneita kirjailijoita käsittelevien artikkeleiden pariin. Kyseessä lienee hyvin tylsistynyt ihminen, ja Hikipedian niin kovin suuresti parjattu ylläpito kehottaakin häntä ottamaan itseään niskasta kiinni, hankkimaan avoauton ja ajamaan sillä auringonlaskuun tai järveen.

Ilmari Erkinpoika -vandaali

Demonstraatio. Samanlaista soopaa vandaali on aika ajoin yrittänyt ujuttaa sekä Hikipediaan että Wikipediaan jo vuodesta 2005 lähtien.

KöyhäListövandaali

»Väliryhmät ovat kapitalistien kaltaisia. He ovat kapitalistien kannalta poliittisesti ja taloudellisesti luotettavia. Sen vuoksi heille on annettu paljon vaikutus- ja päätösvaltaa. Heidän tulonsa (2012) ovat keskimäärin 4 031 euroa, jossa on pääomatuloja keskimäärin 275 euroa kuukaudessa. Tästä johtuen, eläkeläisiä lukuun ottamatta, ja vaikutusvallastaan huolimatta he ovat riippuvaisia palkkatulosta. Siksi ja koulutuksensa seurauksena sekä säilyttääkseen asemansa he ovat täysin kapitalistien kaltaisia ja toimivat sen mukaan.»
(Köyhälistövandaalin analyysiä rinnakkaistodellisuudestaan)

Kesän 2014 vitsaus, joka todistaa, että melkein minkä tahansa ns. eliitin valta-asema taitaa surullista kyllä olla vaihtoehtoja parempi. Jos olet kirjoitustaidoton vajaamielinen korvavaikkua alempi olento, luo tämä typotettu, sisältövapaa agenda-artikkeli aina vain uudelleen: Köyhällistökokoomuslainen = Alle 100 000 € vuodessa tienaava kokoomuslainen. - Jos olet köyhällistökokoomuslainen, poista tämä teksti. Ei kun anteeksi. Hautaa itsesi elävältä. Parempi niin.

Chauffeursto- l. Zarkusto-vandaali l. Hankovandaali

Chauffeursto-vandaali uutisissa: Hangon satamalla ennätysvuosi

Vuosina 2014–2018 aktiivinen monomaanivandaali, joka kokee tarvetta valistaa asiasta johdonmukaisen kiinnostumatonta Hikipediaa siitä, että Chauffeursto tai Zarkusto (milloin minkäkinlaisilla diakriittisillä merkeillä sotkettuna) on Hangon satama. (katso kuva) Ilmeisesti tekijä on sydämistynyt alkuperäisen aihetta käsitelleen tuotoksensa poistamisesta ja oppimiskyvyttömyyttään luonut sen aina uudelleen ylläpidon poistettavaksi, ja tässä prosessissa melko nopeasti vandalisoitunut. Tänne rätkimänsä sisällön perusteella vandaali asunee Hanko–Raasepori-akselin tuntumassa.[24] Chauffeursto-vandaali on toimillaan käynyt ylläpidon keskuudessa erityisesti Napoleonin hermoille – siinä määrin, että viimeksi mainittu on antanut sekopäisyyttään asiassa jonkinlaisen typotetun sodanjulistuksen ja esittänyt normaalista russofobian kyllästämästä imperialistis-aggressiivis-fascistis-tannerilaisesta valkobandiittilinjastaan poiketen Hangon myymistä Putinille siinä toivossa, että Venäjän presidentti "siirtää koko roskan Siperiaan ja hautaa sinne". Ehkä kaunopuheisemmin, oivaltavammin ja lainattavammin ko. ylläpitäjä on kuitenkin sanansa asetellut eräässä Chauffeursto/Zarkusto-poistoyhteenvedossaan:

”Sais saatana räjäyttää koko Hangon. Tämä paska ei kiinnosta ketään.”

~Napoleon

Hangon kaupungin matkailutoimi on pyytänyt saada käyttää sitaattia kaupungin matkailuesitteen kannessa.

Hankovandaali lienee esoteerisen chauffeurstolaisuuden muinaisen perimyslinjan viimeisin jäsen. Ilmeisesti hän yrittää uuden sukupolven Levykevandaaliksi, sillä hän on myös tehnyt itseään tykö Wikipediassa sekä suomen että englannin kielellä. Onpa hänellä oma wikinsäkin. Hänen Hikipedian tunnuksistaan joitakin sekä käyttäjäsivudesigniaan voi tarkastella tästä.

Vandaalille on 2015 tullut tarpeeksi yleisesti kierrättää hikipedistien herjoja nerollisen & hykerryttävän parodian merkeissä ja liittää niihin sinnikkäästi alkuperäinen väitteensä: esim. uusi artikkeli nimeltä ”Autonsuhaajasontapaikka” saattaa sisältää ”Autonsuhaajasontapaikka Cháüfferßtö on Hångōn z4t4m4”; tai ”Chauffëürsto on Hangon satama” lauseen ”Chauffeurston on Hangon kaupungin omistama liikelaitos koostuu Länsisatamasta ja Ulkosatamasta, jotka kuuluvat Hangon satamalaitoksen hallintaan Satamalautakunta elättää Sataman hallintoa Chauffeursto on muodostettu vuonna 18. Trânsfëññïcã on sataman kôõkkain käyttäjä Ja pyydä puolestani anteeksi tämän baskiravintolan wifin väärinkäyttöä, sinä shakaalin sammaloituva peräpukama Chauffeursto.”

”Tälle IP:lle on valettava jalat betoniin ja upotettava. Upotettava Chaufferstoon joka on Hangon satama. Tämä IP nukkuu kalojen kanssa siellä.”

~NPOV ikibänniessään YHDEN vandaalin lukuisista IP-osoitteista

Vakiinnuttuaan Hankovandaali otti jossain vaiheessa tavaksi lisätä Hikipediaan myös kuvia ties mitten mallittarien photoshopatuista (yleensä vaatteet päällä) keimailuista; hänen mukaansa jokaisessa kuvassa on Chauffeursto on Hangon satama -vandaalin yksi lukuisista tyttöystävistä! :D Sittemmin Hankiksen roskasivut ovat täyttyneet myös hänen vastaanottamistaan pitkistä rakkauskirjeistä. On myönnettävä epäuskottavaksi, että hän olisi kirjoittanut englanninkieliset ja kuvastoaan varioivat kirjeet itse. Harvinaisessa haastattelussa Hankovandaali kertoi olevansa vuonna 1993 syntynyt heteromies, joka seurustelee reilun 90 naisen kanssa. Helpoista polyhottiksista kiinnostuneiden lienee hyödyllistä tietää, että vandaali asuu itse spämmäämiensä tietoiskujen mukaan Karjalohjan tukiperheessä.

”Etkö sinä saatana tajua, että sinun takiasi meillä on yhtä paljon Nataliaa kuin sinulla. Tyhymä jätkä.”

~Kuri poistaessaan viimeisimmän kuvan Hankovandaalin lempivaimosta

Chauffeursto-/Zarkusto-vandaali on byrokraatin päiväkäskyn nojalla ammuttava tavattaessa. Veljeilystä päätyy sotaoikeuteen.

Pjoona11

 
Kuvan keskustelunaloitus lähetettiin Ylilaudalle 15. joulukuuta 2018. Lähettäjän henkilöllisyydestä ei ole varmaa tietoa, mutta "oikeasti Juhkoksi" esittäytynyt anonyymi käyttäjä liittyi myöhemmin mukaan keskusteluun ja epäili kirjoittajaa Pjoona11:ksi, minkä lisäksi totesi samaan hengenvetoon, että Pjoona11:llä "ei ole suoranaisesti mitään osaamista". Käyttäjien välienselvittelyä on nähty samoihin aikoihin myös Kasvihuoneessa.[25]

Pjoona11 (sekä sukkanuket Joona, Sivujen tyhjentäjä, Levyke, Kaino Vieno, ToivoNousukas[26], Etr, Kurillinen pelle, Jpoona11, Jorma Kaskiseiväs ja Retu Kivinen), on Hikipediaan kesäkuun alussa 2015 saapunut vandalisoitunut tunnus. Pääosin asiallisen joskin tappavan tylsämielisen käyttäjäuransa aikana Pjoona11:n kynästä syntyi sittemmin muiden käyttäjien muokkaamana suositelluksi sivuksi valittu Donald Trump, mutta myös mm. roskakoriin nakattu The Walt Disney Company (esim. 80-90-luvun Disney-piirroselokuvien renessanssin ”jälkeen tapahtui jotain hirveää. Tuntemamme suuri Eisner haistatteli paskat koko Disney-imperiumille ja raiskasi sen.”). Kuri esti alkuperäisen Pjoona11-tunnuksen ikuisesti 21. kesäkuuta 2016 Pjoona11:n muutettua käyttäjäsivunsa tällaiseksi.

Pjoona11 on sotkenut ja tyhjennellyt satunnaisia sivuja, mainostanut joka siunaaman paikassa olevansa "Hikipedian todellinen Johtaja!!!!!!!!!!!!11", viljellyt tusinoittain huutomerkkejä, tehnyt (toivottavasti) tarkoituksellisia yhdys sana virheitä ym. kirjoitusvirheitä, raiskannut shiftiä ja CAPS LOCKia, ohjannut sivuja sotkuisille nimille ja esittänyt Hikipedian "ainoaa asiallista käyttäjää". Käyttäjäsivulla Käyttäjä:Käyttäjä Pjoona11 marraskuulta 2018 on lueteltuna joitakin hänen harjoittamiaan vandalismin tyyppejä sekä syyt tai niiden puutteet toimintaansa.

Hikipediasta poiketen Wikipediassa Pjoona11 (nykyisin nimellä Skjölker) on muokannut suhteellisen asiallisesti, mitä nyt sukkanukkeillut ja kirjoitellut lähteetöntä tietoa. Wikipediassa 15. huhtikuuta 2019 antamansa ilmoituksen mukaan Pjoona11 olisi lopettanut Hikipedian vandalisoimisen "jonkin aikaa sitten".[27]

Wanderlust-vandaali

Wanderlust (myös muilla tunnuksilla ja IP-osoitteilla) oli marraskuusta 2018 maaliskuuhun 2019 tavattu vandaali, joka korvasi kaikkien eteen sattuneiden sivujen sisällön tekstillä "Terapeutti ja hänen miehensä eivät onnistu elvyttämään vuosien avioliiton kuihduttamaa seksielämäänsä, jolloin he alkavat tapailla muita. Yst. terv. Wanderlust-vandaali." Nähtävästi tämä ei ollut henkilökohtaista, vaan hän on harrastanut samaa ilmeisesti monessa muussakin paikassa: vielä vuonna 2020 hänen puumerkkinsä löytyy ruotsin- ja galegonkielisistä Wikipedia-parodioista. Wanderlust-vandaali piti variksista, mutta ei harakoista, koska jälkimmäiset ovat "mulkkuja".[28]

Mahdollisesti Pjoona11:n myöhempi projekti, tai sitten jompi kumpi vain tekeytyi välillä toiseksi.[29]

Nimityhmäilevät IP-osoitteet

Yleinen, joskaan ei yllämainittujen vandaalien tasoinen ärsyke ovat tyhmäilyjä rustaavat IP-peelot ilman käyttäjätunnusta. Tyypillisimmin he iskevät koulun ATK-tunnin aikana ja kirjoittavat artikkelin, joka kertoo jostain koulun oppilaasta tai opettajasta halventavaan sävyyn ja todennäköisesti haukkuu häntä homoksi. Nämä IP-pirut eivät tunnu ymmärtävän Hikipedian tarkoitusta huumorisivustona. Tälläisiä IP-peeloja on lukemattomia, ja he saavat yleensä bännit yhdestä tunnista kolmeen päivään, mikäli vahdissa on joku nimityhmäilyvastainen ylläpitäjä, kuten Pesunöyhtä tai NPOV. Hikipedian historiassa pitemmälle mentäessä on estojen pituuksista tullut mielivaltaisempia, ja esimerkiksi ElKondis – entinen omituistyhmäilijä itsekin – saattaa antaa ikuisenkin.

Yleisimmin IP-tyhmäilijät ovat Hikipediassa yhtä vaihtelevia kuin heidän osoitteensa olisivat, jos he eivät vaihtuisi, vaan samat peelot jatkaisivat samanlaisena pysyvää vandalismia ja kiertäisivät estojaan kuitenkaan tunnuksia luomatta. Viimeksi mainitun tien valinneita esitellään alla.

Aikajärjestyksessä.

Peräpuikkovandaali

Myös Seppovandaaliksi nimitetty pedofiiliepäilty tehtaili sarjan perverssejä muokkauksia liittyen lähinnä peräpuikkoihin ja Seppo Taalasmaahan. Toivottavasti katosi ikiajoiksi ikibänninsä myötä. Oikeastaan eräänlainen Ruokolahden leijona, jonka kesäiset pelleilyt saivat kovasti ansaitsematonta huomiota muuten niin rauhallisessa Hikipediassa.

Tyhmäilevät käyttäjät

Joskus tyhmäilijä tekee käyttäjätunnuksen ja puolustaa oksennuksiaan sinnikkäästikin. Nämä käyttäjät tapaavat saada ennemmin varoituksia kuin heti laakista bänniä. On luonnollista, että jäätyään vaille hyväksyntää, jonka kokee ansaitsevansa, tyhmäily-auteur voi aikailematta vandalisoitua katkerasti, mutta jonkinasteinen primäärinen vilpittömyys ja vakaumus oman panoksen hikipediakelpoisuudesta vailla todellisuuspohjaa kuuluu tyhmäilyyn olemuksellisesti. Tyhmäilevien käyttäjien tyhmäilyjen taso vaihtelee täydestä homottelusta juuri riman alittaviin kökköhuumorimuutoksiin.

Ilmestymisjärjestyksessä.

Kansan palvoma

”Tälläisiä sivuja lisää. Pidennystä tekstiin ja lisää kuvia. Esim. Kaupungeista ja kulttuurista.”

~Hjassan Kansan palvoman artikkelin keskustelusivulla
 
Kansan palvoman käyttäjäsivun mukaan hänen lempikuvansa. Tämä ei loppujen lopuksi ole mikään yllätys.

Kansan palvoman tarina on hieman Hiki-JACKin kaltainen, mutta tunnetumpi. Hän ilmestyi Hikipediaan lyhyen jakson ajaksi kesällä 2007. Hän saavutti välittömästi huomiota suoltamalla niin tolkutonta tajunnanvirtaa, että se teki aiemman tajunnanvirran vanhanaikaiseksi. Kansan palvoma laati artikkelinsa, kuten pelätyn Attobyryn, itse rakentamallaan generaattorilla, joka lisäsi sanat Hitler ja natsi jokaiseen tekstin kappaleeseen. Attobyry oli kukoistuksensa päivinä tiettävästi Hikipedian pisin artikkeli, jossa ei ollut tippaakaan sisältöä. Attobyry-artikkelin sisältö on kokonaisuudessaan poistoa edeltävässä tilassaan nähtävillä täällä.

Kun B14 kumoili mielettömyyksiä ja lisäili artikkeleihin huomautusmallineita, Kansan palvoma, poistettuaan ko. mallineet ensin useasti, vaati päitä pölkylle vandalismista. Itse Napoleon laskeutui norsunluutornistaan vastaamaan hänelle. Tämän jälkeen ei Kansan palvomalta enää kommentteja irronnut. Ensimmäinen poistettu hänen artikkeleistaan oli Disneyworld, jonka jälkeen tippuivat muutkin, kuten hänen lempilapsensa Attobyry. Toisin kuin Hiki-JACK, Kansan palvoma ei alkanut uhkailla käyttäjiä, vaan häipyi saman tien tajutessaan Hikiyhteisön happoisuuden. Häntä ei ole estetty.

On vielä avoin kysymys, oliko Kansan palvoma 14-vuotias n00b, jolla oli kaavoihin kangistunut mielikuvitus, vai huomattavan älykäs, ironinen satiirikko, joka pyrki salaovelasti osoittamaan Hikipedian tajunnanvirtasisällön huonot puolet. Kansan palvomaa ei ole kesän 2007 jälkeen juuri havaittu; hän on tiettävästi sulkeutunut huoneeseensa, jota hallitsee diktaattorina Lego-ukoista koostuvan tasavaltalaiskaartin turvin. Kansan palvoman käyttäjäsivu on suojeltu, sillä siellä elää poikkeuksellisen monimuotoinen ja ärsyttävä mallinekanta.

Hiki-JACK

Hieman Corleonen ja Kansan palvoman tyyliin artikkeleidensa poistoista tulistunut Hiki-JACK oli eräs vähemmän merkityksellisistä vandaaleista. Ilmestyi Hikipediaan tekemään artikkeleita niin epämääräisistä aiheista niin epämääräiseen tyyliin, että se ylitti sietokynnyksen ja artikkelit poistettiin, kun B14 kyllästyi katselemaan niitä. Tästäkös Hiki-JACK tuskaantui ja aloitti yhden miehen sodan hikiyhteisöä vastaan. Tämä johti hänen bännäämiseensä. Bännin jälkeen hän katosi eikä enää palannut.

TankkiTankki1

TankkiTankki1 oli joko vandaali tai vaan aivan silmitön n00b. Hän esim. siirsi Hikipedian projektisivuja päättömille nimille, merkkaili ilmeisesti satunnaisesti valittuja sivuja roskaksi ja vaati hyvien/lähes hyvien/keskimääräisen hyvien artikkelien poistoa. Hän katosi, kun sai selville, ettei häntä kaivattu Hikipediassa. Häntä ei ole estetty kertaakaan.

Hikivandaali

Hikivandaali oli suuruudenhullu/uhkarohkea käyttäjä, joka julisti jo käyttäjäsivullaan olevansa vandaali ja toivovansa, että muutkin olisivat. Kun häneltä alkoi palaa pinna, hänet bännättiin. Aluksi B14 bännäsi hänet päiväksi epäasiallisesta tunnuksesta, mutta Luoma purki bännin ja ikibännäsi Hikivandaalin. Hikivandaali ei yrittänyt paluuta.

Leiska

Vuonna 2008 rekisteröityneen, 2016 vielä toimivan ja kahdeksasti estetyn Leiskan toimivin idea on hänen perustamansa luettelo muumien poliittisista vastineista. Syntymävuodekseen 1989 ja ristimänimekseen Jaakko Leinonen ilmoittava käyttäjä on kiinnostunut erityisesti poliitikoista, jos nämä irrotetaan politiikasta hassuiksi hahmoiksi Itse valtiaat -tyyliin. Leiskan harrastuksiin kuuluu laajemminkin suomalainen huumoriperinne, kuten Kari Suomalaisen pilapiirrokset, joiden hahmo Rauno Murjusta hän sai poikimaan ohjesivun varoittavaksi esimerkiksi luokitellun keskustelun, ja hän pitänee pitkäaikaista kirjoituksenaihettaan Juha Mietoa erinomaisen hauskana miehenä.

Leiska ei ole luonut liukuhihnalta uusia laaduttomia sivuja. Hän sai ensimmäisen estonsa vasta joulukuussa 2011. Kyseessä oli Leiskan älyttömästä aiheesta ja huonoin perustein aloittama vänkääminen, jonka kuluessa hän poltti kääminsä ja kävi henkilöön. Käyttäjä pahoitteli purkaustaan ja myönsi samalla, että ei ”itse näe pillua kovin usein, mutten myöskään kullia paitsi omani”[30]. Tapaus annettiin kauniiden sanojen vuoksi anteeksi ja Leiska sai jatkaa rivimuokkauksia valmiiksi olemassa oleviin artikkeleihin sekä niiden pilaamista yhtä hyvin huumorintajunsa kuin omituisten puolueellisuuksiensakin tähden. Hän lisäsi sekä artikkelin Jari Sillanpää että Tom of Finland alkuun sitaatin ”Mikä roskakirja tämä on! Tämän mukaan toisen meistä pitäisi olla nainen!” – lukiessaan oman kultansa kanssa seksikirjaa. Leiskan voi olettaa olevan Steiner-koululaisen isoveli, pitkäaikaiskouluttautuja ja/tai todella käsittämätön. Hänen ihailluin muokkauksensa on tämä.

Kun käyttäjän koiruudet lopulta huomioitiin, seurasi tietenkin kinastelua, joka johti avoimeen uhmaan, joka puolestaan johti kuukauden bänneihin. Ne saatuaan Leiska koetti nostattaa skandaalia.

Leiska on vaikuttanut myös Wikipediassa.

Pyscowicz

 
Pyscowicz/luonnoton vinobasilliepäsikiö olisi halunnut ”korjata” artikkelin SinäTuubaPaska otsikon oikeinkirjoituksen.

”Olet toistuvasti viitannut antamaani estohoitoon ”aiheettomana” ja viimeksi nähdessä penäsit selitystä.[31] Koska et pysty käsittämään syitä samasta syistä kuin, no, kuin ne syyt, niin selittäkäämme. Et ole ainakaan minun aktiivisuusaikanani luonut minkäänlaista sisältöä Hikipediaan. Sen sijaan olet tehnyt suuren määrän tarpeettomia pikkumuutoksia korjausmielessä, joista huomattava osa on ollut haitallisia. Toisin sanoen sinusta on ollut minimaalisesti hyötyä ja jonkin verran haittaa, ja osoittamasi hidasjärkinen ja anaalinen (tuo sinun pitää googlettaa, ja tähän sulkeissa olevaan mainintaan minun pitää sinun kanssasi varmaan lisätä, että ei sen takia, ettetkö tietäisi sen tarkoittavan peräreikää) luonteenlaatu viittaavat luonteenlaatuun, jota voisi kuvailla vaikka satiiriprojektille yhdentekeväksi. Ajattelen kuitenkin, että ihminen voi muuttua, joten en antanut ikuista estoa. Voin auliisti poistaa estosi, jos lupaat pitäytyä kaikista korjauksista ja keskittyä artikkelien tekemiseen sekä ilmiselvän vandalismin kumoamiseen. Muussa tapauksessa nauti yhdeksän vuoden lomautuksestasi.”

~Kuri 10. lokakuuta 2014 Pyscowiczin keskustelusivulla

Pyscowicz (myös wikipedisti) yritti sittemmin paluuta käyttäjillä Knox, Poe ja Kummeli, jotka estettiin suhteellisen nopeasti, viimeinen saatteella Keskowicz-ilmiselvyysmittari täyttyi. Pyscowiczin esto päättyy näillä näkymin 10. lokakuuta 2023.

Pyscowicz-muokkauksen platoninen idea.

Hikipedikko

Koko 2012-vuoden viimeisen kolmanneksen ja vähän päälle toiminut äärimmäinen tyhmäilijä, kaikkien huonojen hikipelien suoltajien sankari. Epäilty huomattavan typeryytensä vuoksi Sammakkomieheksi, jonka osiossa yllä tunnus jo mainittiinkin. Keskustelujen arkistot klassikoita.

Inkura

 • Aliaksensa Inkura10:

Pelle joka sotkee Hikipediaa ja Wikipediaa. Ensimmäisessä luo mukahauskoja hikipelejä, jotka kyrpiintynyt ylläpito aina laittaa roskikseen. Jälkimmäisessä hurvittelee tunnuksilla kuten "Siitin Inkura". Hikipediassa on 2013 riehunut useita hikipelivandaaleita, joista Inkura on vain yksi esimerkki. Eräs hupaisimmista on tapaus Tunka14.

Mahtisonni

Mahtisonni on Hikipedikon kiistanalainen manttelinperijä. Hän rekisteröityi alkuvuonna 2013. Tässä käyttäjän keltanokkavaiheet. Niistä hän ei oppinut. Seuraavan vuoden loppukesänä Mahtisonni äityi tuotteliaaksi näsäviisaine teoksineen:

»Boot on toimenpide, jolla tietokone käynnistetään. Ensi ruudulla välähtää salaperäinen teksti press esc to interrupt normal startup. Koska olet n00b sinun ei tule painaa esciä. ÄLÄ PAINA ESCIÄ. Nyt kun et painanut esciä, koneesi BIOS tekee mitä yleensä tekeekin ja lataa kovalevyltäsi bootloaderin. Bootloader on ohjelma, jolla käynnistetään käyttöjärjestelmä tai adataan toinen bootloader. Usko pois, ikuinen bootloader silmukka on hauska!»
(Boot)

»Hikipediassa oli tämä artikkeli, kunnes ylläpitäjät painelivat delete. Sitten artikkeli katosi. Sen sisältö jaää mysteeriksi, sensijaan ja'an tämän raapustuksen kanssasi!»
(Delete kokonaisuudessaan)

»’Antiloopilla on hyvän muotoinen perse...’ ~Safarin opastaja»
(Antiloopin alkusitaatti)

»HHHHHHHHHHHHHHHHHHhhhhhhhhhhhhhöööööööööööööööö ööööööööööööÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ ööööööööööööööööööööööö... [jne. jne. jne. jne. eikä muuta]»
(Hurina)

Ja sitten vielä Työpöytäympäristö. Siis artikkeleja oli kyllä vielä useita, mutta esimerkit riittävät jo nyt.

Leiskan käyttäjäsivun koristelupolitiikkaan oli kenties joskus kuulunut hänen vakiintuneella presenssillään yhteisöltä saavuttamansa ja ylläpidon myöhemmin peruman oppinut-prenikan sisukas palauttelu, mutta artikkeliensa eteen näkemänsä vaivan tähden Mahtisonni tekikin näin. Ylläpitäjä Aatos Kotka esti syksyllä 2014 Mahtisonnin kahdeksaksi vuodeksi perusteella Paska käyttäjä.

Vector the Crocodile (”VTC”, ”Krokomultinikki”)

”Tilanne vastaa pitkälti Venäjän tilannetta, missä pitkälle eteneminen ja radikaali innovoiminen ei enää kannata, koska elämäntyösi voidaan riistää minä hetkenä hyväänsä. Samalla tavalla miten Venäjän sijoitusrahastot tuottavat kroonista pakkasta, tulee Hikipedian käyttäjien määrä ja laatu laskenaan. Tätäkö te haluatte?”

~Vector the Crocodile

Puolivilpitön, päällisin puolin käytännöt tunteva ja muotoseikat hallitseva tulehtunut henkilö, joka ei sisäistänyt neuvoja, loi runsaasti mukahauskoja artikkeleita ja puolusti tulisesti ensin niitä, sitten subjektiivista oikeuttaan olla edes jollain tavalla osa Hikipediaa. VTC pitää omaa estoaan nykyisen Hikipedian ankean sisällönelämän, tylyn hallinnon ja ei-kutsuvan ilmapiirin suurena symbolina. Yritti noin puoli vuosikymmentä Hikipediaan sisään yhä uusissa peruukeissa ja tekoparroissa, kunnes tunnukset tunnistettiin ja estettiin ja ruinaus, sofistiset puolustuspuheet, maalitolppien siirtely ja katkera trollaus alkoivat jälleen. Lanseerasi aina silloin tällöin suurisuuntaisiksi tarkoitettuja uusia projekteja, vaikkei hänellä ollut niihin omaa materiaalia tarjottavanaan, ja pyrki panemaan käyntiin itsetarkoituksellista yhteisöllistä pöhinää. Vannoo joka yö unissaan kostoa Kurille. Täältä selviää, kuinka paljon itseään koskevia keskusteluita VTC sai aikaan, koska Hikipedian ylläpitäjätkään eivät toki voineet olla vittuilematta takaisin. Oikeusjutun tuloksena oli valamiehistön sadan prosentin yksimielisyys toivottaa jatkossakin ei-tervetulleeksi, mutta ihmisparka koetti kotoutua Hikipediaan vielä ainakin kaksi kertaa. Kesällä 2018 VTC ilmestyi haudan takaa näennäisesti protestoimaan toisen käyttäjän saamaa estoa eli purkamaan kaunojaan tietääksemme viimeisen kerran.

Rbahler

Omanarvontuntoisen humoristin ura vuonna 2018 jäi varsin lyhyeksi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Useiden Helsingin Sanomain kommenttiosion Hyvin Argumentoitu -äänestysten voittaja. Hänen estonkiertotunnuksensa kirjoitti useimpien keskustelumuokkaustensa yhteenvedoksi Eventus stultorum magister.

Katso myös

Lähteet

 1. https://hikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:JAT/arkisto5#r.C3.B6.C3.B6h
 2. jokseenkin turha esimerkki
 3. Ja oli yksi Seitsemästä viisaasta, hömp. huom.
 4. Sankarin tunnuksista, ei Luoman miehistä
 5. [1]
 6. https://hikipedia.org/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:B14&oldid=467388
 7. https://hikipedia.org/index.php?title=Toiminnot:Loki&offset=&limit=500&type=&user=&page=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4%3AB14
 8. Mutta mitä tuossa kaksi riviä ylempänä viiteosiossa sovimmekaan "vahvasti kiistämisestä"?
 9. https://hikipedia.org/index.php?title=Keskustelu:Wikipedian_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4t&diff=322223&oldid=321833
 10. Vaan eivät aina ole näiden kahden välit vailla säröjä.[2] Molemmat osapuolet tuntien voidaan uskoa, että pari termisekaannusta muuttaen Sammakkomies puhuu totta. Kaveri on sillä lailla hieman what you see is what you get.
 11. http://beepedia.wiki-site.com/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Haukionkala&diff=prev&oldid=25670
 12. Juhkon oma iipeehän estettiin ikuisesti hänen erehdyttyään esittelemään sitä liian julkisesti.
 13. Kiistämisessä tosin ei juuri ole aste-eroja. On aika sama, miten "vahvasti" sanoo, että jokin ei ole totta.
 14. http://beepedia.wiki-site.com/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Haukionkala&diff=next&oldid=30914
 15. Juhkolle terrorismi on neuvottelustrategia. Hänellä on tapana pyrkiä aloittamillaan neuvotteluilla johonkin, jonka hän harhaisesti käsittää maineenpalautukseksi. Wikipedian puolella Juhko kertoo: ”Tilanteen luonne on, että olisin halukas muokkaamaan järkevästi, mutta koska tämä ei ole ollut mahdollista [Juhkon tunnuksen ollessa estetty häiriköinnistä], olen turhautuneisuudessani pelleillyt huvikseni. Anteeksipyyntöä alkuperäisestä [kahden tunnin mittaisesta] virheellisestä estosta [jota protestoidakseen Juhko vandalisoitui Wikipediassa] ei tullut, eikä näytä olevan tulossa, mutta heti jos tulee, esitän minäkin anteeksipyyntöni joka ikisestä sotkusta.”[3]
 16. https://hikipedia.org/index.php?title=Pupu&oldid=520821
 17. https://hikipedia.org/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas&oldid=533775
 18. https://hikipedia.org/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Aatos_Kotka&diff=next&oldid=533763
 19. https://hikipedia.org/index.php?title=Foorumi%3AMoi!&curid=89212&diff=543366&oldid=535237
 20. Luoden esimerkiksi tällaisia, tällaisia, tällaisia, tällaisia ja tällaisia sivuja.
 21. Näistä ainoastaan ensimmäistä voidaan pitää varmuudella todenmukaisena, sillä Sammakkomies on nimittänyt Juhkoa samalla nimellä.
 22. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Juhko&diff=17660098&oldid=16275346
 23. Minä se en ollut. Kun muut hikipedistit eivät ole tunteneet Juhkoa henkilökohtaisesti, vaihtoehdoiksi jäävät hänen itse lavastamansa loppushow ja joku ulkopuolinen ezer, jolle Juhko olisi IRL leveillyt meihin kohdistuvalla obsessiollaan. --Kuri 8. lokakuuta 2020 kello 14.16 (UTC)
 24. Kuten myös Juhko. Miten dystooppinen mesta se oikein on?
 25. Kutkuttavasti herrat kävivät tuon keskustelun pari kuukautta sen jälkeen, kun anonyymi hyväntekijä joukkotiedotti Juhkon henkilöstä. Kasvihuoneessa Pjoona11 syyttää Juhkoa "vainoista" ja Juhko puhuu rikkoutuneesta "liittolaisuudesta", mutta tällaisia asetelmia ei ole huomattu Hikipediassa harjoitetussa ilkivallassa. Kuvitellaan vaikkapa skenaario, jossa Juhko houkuttelee yksinkertaisen, voimantunnetta tavoittelevan teinin mukaansa puolisotilaallista Juhglorious Basterds -hanketta varten tai nämä kaksi joka tapauksessa tutustuvat yksityisesti. Juhko ajautuu myös Pjoona11:n kanssa pian välirikkoon, jolloin jälkimmäinen lopulta dumppaa kaverinsa henkilötiedot nettiin silkkaa vittumaisuuttaan. Ehkä on siis kiittäminen 2010-luvun kenties ikävystyttävintä ja geneerisintä pikkuvandaalia tyhmänrohkeudesta, joka sai Juhkon taistelun Hikipediaa vastaan lopulta hiipumaan.
 26. ei alkuperäinen Toivo Nousukas
 27. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Skjölker&diff=18078613&oldid=18076589
 28. https://hikipedia.org/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Ukonvaaja&diff=next&oldid=582070#ASIAA.
 29. https://hikipedia.org/index.php?title=Maailma&diff=prev&oldid=582842
 30. [4]
 31. Mainittu penääminen
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.