Fahrenheit 451

Farenheit 451 on puoliseniilin Ray Bradburyn kirja, joka julkaistiin vuonna 1953, ja hölmönnimisen ranskalaisen elokuvaohjaajan François Truffautin elokuva vuodelta 1966. Elokuva on saanut suurta julkisuutta Truffautin hölmön nimen ja julkaisuajankohdan surrealistisen elokuvatyylin vuoksi. Bradburyn teoksen viestinä on varoittaa huonon kirjallisuuden turmelevasta vaikutuksesta, sekä valistaa kansaa kirjallisuuskritiikin tärkeydestä.

Nimi on peräisin lämpötilasta, jossa kirjapaperi syttyy itsestään. Tarkkana science fiction -miehenä Bradbury painotti teosta nimetessään fiction-osaa ja meni ilmeisesti sekoittamaan Fahrenheit- ja Celsius-asteikot kuin todellinen pro. Kustannustoimittajia ei kiinnostanut.

Synopsis, eli tiivistelmä juonestaMuokkaa

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Claire saa selville että Geillis Duncankin on tulevaisuudesta.

Elokuvan kuvaamassa utopiassa huono kirjallisuus on pannassa ja asbestin taivaallisen läsnaolon vuoksi talot ovat palonkestäviä, kuten kaikki huonekalutkin. Palokunta, toimettomana tulipalojen poissaolon vuoksi, on vaihtanut toimenkuvaa. Palokunnan työnä on polttaa jok´ ikinen huono kirja, esimerkiksi Twilight-sarjan, eri filosofien haihatteluita sisältävät ja pääosa Harry Potter- tuotannon kirjoista tuhotaan kohdattaessa. Tarinan päähenkilöna toimii palomies Montag [1], joka houkutukseen alaisena alkaa lukea niitä kirjoja, jotka hänen pitäisi tuhota yhteiskunnan edun vuoksi. Kirjojen sisältämän soopan vaikutuksen alaisena Montag muuttuu yhä epäsosiaalisemmaksi ja -loogiseksi. Lopulta hänet yritetään pidättää ja parantaa, mutta tämä pakenee ja katoaa erämaahan.

  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

ViitteetMuokkaa

  1. Lieneekös sukua Perjantaille?

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.