Fahrenheit 9/11

Saattaisit olla myös kiinnostunut artikkelista 9/11, mikäli FBI CIA NSA ei jäljittäisi konettasi jatkuvasti.

Fahrenheit 9/11 (julk. 1999) on tunnettu kaunokirjallisuuden klassikko, jossa terroristit keksivät päivämäärän, jonka aikana he voivat tuhota minkä tahansa Amerikan suurista monumenteistä. Se on tulevaisuusskenaario, utopia. Kirjan mukaan tulevaisuuden Yhdysvalloissa terroristit hallitsevat kansaa hajoittamalla näiden kaikki suuret monumentit ja tuhoamalla televisiot.

Juoni lyhyestiMuokkaa

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että kaapissa on natsi!

Television katselu on kiellettyä, jotta ihmiset eivät saisi mielelleen virikkeitä. Kirjan päähenkilö on palomies-terroristi Gay Monday. Palomiesten tehtävänä ei kuitenkaan ole sammuttaa tulipaloja vaan sytyttää niitä suuriin pilvenpiirtäjiin ja etsiä ja polttaa televisioita. Löydetyt televisiot poltetaan, kuten myös television omistajan talo. Ja omistaja. Kirjan nimi tuleekin myös siitä, että television syttymispiste on 911 astetta Fahrenheitin asteikolla. Tällä tavalla kirjan tekijä (T. Osit. Untematon) onnistuu nitomaan kaksoistornien romahduttamisen ja television kieltämisen yhteen. Monday ryhtyy kuitenkin ajattelemaan, kyseenalaistaa vallitsevan Al-Qaidan hallinnon ja tietenkin teurastetaan äärimmäisen väkivaltaisesti niinkuin kaikki kapitalistisiat!! kuolee.

Arvostelu ja kirjan herättämät ajatuksetMuokkaa

Tässä välissä ehditään kuitenkin käydä useissa ilotaloissa, ja koska kerronta on ajalle tyypillisesti hyvin yksityiskohtaista, niin lukukokemus on kaikin puolin "miellyttävä". Fahrenheit 9/11 on kuitenkin varoittava skenaario siitä, millaiseksi yhteiskuntamme voisi pahimmillaan muodostua, mikäli se annettaisiin terroristien haltuun. Nyt siis kaikki pyssy kourassa Lähi-itään ammuskelemaan rättipäitä; Television puolesta! (niillä kaksoistorneilla ei ole niin väliä...)

TriviaaMuokkaa

  • Mm. 9/11 ja 24 perustuvat romaaniin, ja huhujen mukaan Michael Moorekin olisi tehnyt jotain sälää tämän kirjan pohjalta.


  Tämä tynkäartikkeli on jäänyt suutariksi.
Lisäämällä plutoniumia mahdollistat fissioreaktion käynnistymisen
.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.