Freddy Van Wonterghem

RikosMuokkaa

»Minun puolesta Saudit tehkööt omassa maassa mitä haluavat, se ei kuulu meille. Positiivisena asiana voidaan pitää, aina kun tapetaan muslimi tyttö, saadaan yksi potentiaalinen muslimien synnyttäjä pois pelistä.»

 
Näivettyneeltä belgialaisgoebbelsiltä näyttävä belgialaisnatsipoliitikko.

Kotkanbelgialainen kaupunginvaltuutettu (ps, ai ihanko?) sekä epäilemättä viehättävän maahanmuuttoaktivismiijärjestön Maassa Maan Tavalla ry puheenjohtaja, Freddy Van Wonterghem (s. 1954) julkaisi lainatun mietelmän Facebookissa vuonna 2011. Van Wonterghem viittasi kommentillaan ajankohtaiseen raipparangaistukseen, jossa oli kuollut bangladeshilainen 14 vuoden ikäinen tyttö. Ei ole tiedossa, lisäsikö Van Wonterghemin tyytyväisyyteen se seikka, että rikoksenaan tyttö oli harjoittanut haureutta, vieläpä vietellyt siihen kunniallisessa avioliitossa olevan miehen; tämän tuomitseminen ei ilmentäisi ainakaan sen uppiniskaisempaa arvopohjaa kuin Van Wonterghemin kiinnostus tappamiseen ja synnyttäjämäärien strategiseen laskemiseen.

Aiemmin samana vuonna Van Wonterghem oli ilmaissut kaljupäisen kantansa holokaustin todellisuudesta:

»Uskon, että kamaluuksia tapahtui, mutta ei väitetyssä mittakaavassa. ... Kyse oli Neuvostoliiton propagandasta.»
(Iltalehti)

RangaistusMuokkaa

»[M]iten te aiotte selittää lapsillenne, että te ette tehneet mitään, kun oikeusvaltion perustaa murennettiin, tai ehkä jopa kannatitte tätä kaikkea? Ymmärrättekö, että lapsenne ja lapsenlapsenne tulevat halveksumaan teitä, kun liberaalit länsimaiset arvot taas palaavat kunniaan?»
(Marko Hamilo Van Wonterghemin tuomiosta. Tri Jussi Halla-aho ja Timo Hännikäinen tykkäävät tästä.)

Kun Van Wontergehem tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, hän kutsui ylivoimaista 420 euron sakkoaan kohtuuttomaksi rangaistukseksi ”yhdestä lauseesta”. Ylen mukaan "Van Wonterghem myöntää kirjoittavansa räväkästi, mutta tuomion tuonut teksti ei ollut hänen mielestään loukkaava. Hän pitää kiinni näkemyksestään, jonka mukaan islamiin liittyvistä epäkohdista vaietaan Suomessa. – Kaipa pitää jatkossa korvata teksteissä sanat 'muslimi' tai 'islam' jollain muulla, van Woterghem hymähtää." Van Wonterghem valittikin tuomiostaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Että voi olla Korkeimmalla oikeudella otsaa. Paitsi että Freddyltä meni neljäsataa euroo, on tämä irvokas näytösoikeudenkäynti sellaista pointitonta, funktiotonta ja yhteiskuntakriittisesti sisällötöntä symbolista alistamista ja vahingontekoa, jonka tulisi asettaa julkisen häpeän ja kunniattomuuden tilaan koko tapauksen edustama taho: suomalainen oikeussysteemi ja neukkulainen sananvapaustilanne.

Kuten ilmiselvää on, Van Wonterghemilla on Homma-yhteydet (paras kysymys Homman ”vaalitentistä” Van Wonterghemille: "Yhdysvalloissa havaittiin, että yli 80 % perheiden yhdistämistä biologisen sukulaisuuden perusteella hakevista henkilöistä ei DNA-testin mukaan ollut sukulaisia toisilleen. Havainnon jälkeen Yhdysvallat luopui perheenyhdistämiskäytännöstä. Tulisiko Suomen tehdä samoin? – Ilman muuta." Hyvin sujuu joukkuepeli pojilla.) – ja arvatkaa, mitä HommaWikin melko informatiivisessa artikkelissa kerrotaan hänen puheistaan ja niljaisesta retrospektiiviarviostaan niistä? Aivan oikein, ei niin mitään! Edellä mainittu Ylen uutinen laajentaa näkymää:

»Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Raul Lehto sanoo, että tuomiolla tuskin on vaikutusta van Wonterghemin asemaan puolueessa. Van Wonterghemin asema Kotkan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana on yhdistyksen oma asia, Lehto sanoo.

Lehdon mielestä van Wonterghemin kirjoittaman kommentin loukkaavuus on tulkinnanvarainen. Lehto arvioi, että kielimuurilla on ollut oma vaikutuksensa ja alun perin belgialainen van Wonterghem ei välttämättä ymmärrä käyttämiensä sanojen voimaa suomeksi.»

Siis miten hollannin kieli oikein mahdollisesti voi toimia, Lehto, sinä kurja valehtelija, Seppo-veljen vasalli, torakka, kärpäsentoukalta lemuava loinen? Kun on vakiinnutettu "yhden lauseen" mittaisten asioiden seuraamukset, ei haitanne kenenkään punnita paljon ikävämpiä ja normatiivisempia virkkeitä rajana vain Freddyn esimerkin asettama merkkimäärä myös Van Wontergheimistä, Johtajasta, Hyväntekijästä, heidän hännystelijöistään ja heidän likaisen työn joukoistaan. Ehkä tällä kehotuksella tulee palautetta johonkin wikiparodiaan, josta lähtee rigoristisesti ylläpitäjä viralta.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.