Gibson SG

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Gibson SG.

Gibson SG on trenditietoisten mutta vähävaraisten rokkareiden suosima peniksenjatke, jota voi myös käyttää sähkökitarana. Nimi tulee sanoista solid guitar, "lankkukitara". Yleensä ne wannabe-rokkarit, jotka haluaisivat Gibson Les Paulin mutta joiden faija ei suostu sponsoroimaan heille ylihintaista ja yliarvostettua Les Paulia, ja jotka eivät tyydy Fender Stratocasteriin, hankkivat Gibson SG:n. SG:ssä on Les Paulin tapaan kaksi kaksikelaista mikrofonia, joilla aikaansaadan kitaralle ominainen tunkkainen, epävireinen, puuromainen ja tylsä soundi. SGssä onn Les Pauliin nähden mukamaskätevä kaksikko soololovia, joilla oli helppo tiluttaa myös alakieliltä, mutta valitettavasti SG on suosittu juuri niinkin amatöörimäisten Rock-kitaristien keskuudessa, kuin Angus Young ja Tony Iommi, joilla ei ole tiluttamisesta hajuakaan.

SG lisää rock-uskottavuuttasi!
Rock-uskottavaa, ruma ilme, helevetin pitkä fleda ja... Onks toi skeba valkea?.

Gibson SG lienee tunnetuin Ville Gibsonin luomuksista. Hänellä oli monenlaisia mielipiteitä kitaroista ja hän halusi parannella vanhaa Gibson Les Paulia, mutta Les Paul itse ei tykännyt designistä ja vaati nimeä muutettavaksi. Seuraus oli, että kitaran myynti romahti heti Jimi Hendrixin kuoltua. Vaikka Gibson SG sai mainetta laajalti saatananpalvontaan viittaavan ulkomuotonsa takia, kitara sai suosiota myös terävistä sarvista, johon protoemot saattoivaat viillellä itseään.

Gibson SG sopii naisille paremmin kuin Les Paul, koska se on kevyempi ja kaulapainoisempi ja sen koppa on ergonomisesti muotoiltu eikä rasita lantiota. Lisäksi se on saatavana tämän kevään muotiväreissä, kuten helvetinliekinpunaisena, kuolemanmustana ja tuskanruskeana.

FaktojaMuokkaa

  • Gibson SG on kevyempi ja "helpposoittoisempi", kuin sen edeltäjä ja kristillinen versio Gibson Les Paul. Niinpä jopa täysin soittotaidottomat hevarinyypiöt, jotka osaavat rämpyttää vain yksinkertaisia riffejä ja avoimia sointuja, voivat kohentaa rock-uskottavuuttaan hankkimalla SG:n.
  • Gibsonit ovat yleensä rakastettuja ammattilaiskitaroita, mutta SG:n AIVAN LIIAN KEVYEN RUNGON takia niitä on yleisesti heitelty päin seiniä.
  • Gibson SG on valittu 666 kertaa "maailman epäkristillisimmäksi rokkikitaraksi".
  • Gibson SG palaa pitempään kuin Stratocaster, mutta ei yhtä kuumalla liekillä.

IdioottejaMuokkaa

  • Black Sabbathin Tony Iommi onkin maailman tunnetuin saatananpalvoja, joka "soittaa" SG:llä.
  • Angus Young on ehkä ainoa, joka oikeasti pitää SGstä muunkin kuin vain sen houkuttelevan muodon takia.
  • Jimi Hendrix, joka oli "maailman paras kitaristi", tykkäsi myös raiskata tämän mallin.
  • Aki Tykki tykkää myös soittaa SG:llä aina siloin tällöin, kun on sillä tuulella.
  • Frank Zappa oli aivan yhtä räävitön kitaravalinnoissaan kuin laulujensa sanoituksissakin.
  • Daniel Lioneye Rock-uskottava rumilus. Vielä rumempi kitara ja kahta karseampi soundi.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.