Hikiaineisto:Jussin talo

Tämä sivu kuuluu Hikiaineistoon, akateemiseen käyttöön tarkoitettujen hyödyttömien ja tendenssimäisten lähdetekstien kokoelmaan.

Jussin talossa oli mallaspussi, jonka möi hiiri. Hiirkin siis todennäköisesti asuu Jussin talossa. Tai siis asui Senhän söi kissa, joka toki oli tyytyväinen ateriaansa, mutta hymy hyytyi siinä kohtaa, kun hiiren hyvä ystävä, koira sai tietää kissan syöneen hyvän ystävänsä. Koira suuttui ja kostoksi puri muutman kerran kissaa, tai no oikeastaan raateli veriseen kuntoon. Tästä taas ei ilahtunut lehmä, jolle kissa oli isäntä. Lehmä oli todella järkyttynyt siitä, kun hänen isäntänsä oli raadeltu kamalaan kuntoon ja siitä hyvästä puski koiraa niin, että tämä paiskautui Jussin talon seinää vasten ja pian myös maahan tajuttomana. Lehmän bestfriend, joka oli joku 16-vuotias tms. tyttö, kutsui lehmän lounaalle. Muuan kiertelevä renki sattui tapaamaan kyseisen tytön ja ihastui tähän. Suudelmakin tuli. Naapurin pastori sattui huomaamaan tapauksen ja päätti, että nuo kasi pitää vihkiä ja muutaman viikon sisällä tekikin niin. Naapurin pastorin oli aamulla herättänyt talon kukko, joka kiekuuta hihkaisi jo neljältä! Itse talon isäntä oli kanssa herännyt ja tullut nalkuttamaan kukolle, että on hiljaa. Isäntä sitten myös päätti, että kun hän oli jo neljältä joutunut heräämään, niin miksipä sitä ei saman tien ruveta viljaa kylvelemään, kun kerran on toukokuukin.

Analysoidaanpa vähän tätä tarinaa?Muokkaa

Monessako talossa tämä tapahtui? Oliko Jussin talo ainoa talo, vaiko oliko tässä monta lisää? Ja kuka oli Jussi? Se tiedetään, että ensimmäisen talon hän oli rakentanut.

Yksi mahdollisuus on, että niitä on vain ja ainoastaan Jussin talo itse. Toisaalta tarinassa voi olla vaikka 50:kin taloa, mutta niitä jokaista ei mainita tarinassa.

Toisaalta eihän tarinassa mainita, moniko taloista on itse Jussin rakentama: vain yhden, sen ensimmäisen, tiedetään olevan Jussin rakentama. Voi olla toki, että muutkin talot on Jussin kädenjälkiä, mutta niistä ei vain puhuta.

Toisaalta ketkä kaikki olivat Jusseja? Tarinassa on mahdollisuuksia yhden ja seitsemän Jussin välillä. (Jussihan ei voi olla nainen!) Tai no... Jussejahan on ollut monta jo iät ja ajat, mutta tässä ei vain mainita jokaista maailman Jussia.

Tarina jättää asioita auki monta, mutta toisaalta eihän se aina ole paha juttu.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.