Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Hikivaalikatsauksessa sitoutumattomat: Uskonnollisia teemoja ja pääkalloluolia

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

17. huhtikuuta 2011

Hikinews julkaisee vaalien alla artikkelisarjan kaikkien eduskuntapuolueiden ja niiden muutamien muiden idioottien vaaliteemoista. Tässä artikkelissa puhutellaan poikkeuksellisesti asiantuntijajoukkoa johtuen muutamien ehdokkaiden rajoitetusta reaalisuudesta. Dosentti Urmas Ali-Peelola ei ehtinyt osallistumaan keskusteluun johtuen huipputärkeästä tapaamisesta anniskelutilassa, eikä hänen huhuttuun veljenpoikaansakaan saatu ajoissa yhteyttä, joten haastattelun hoitaa nimetön statisti. Tervetuloa siis Uurnilla vittuillaan 2011 -artikkelisarjan pariin. Sarjan kattosivu tämän linkin takana.


"Roskaväen vallan" alusta saakka on nähty monenlaisia mielenkiintoisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Välillä valistunut kansa on demokraattisissa vaaleissa valinnut uudeksi hallintojärjestelmäksi fasismin, välillä teokratian. Joka tapaudessa todellisten henkilöiden äänestäminen edes protestimielessä on siis vaarallinen tapa tehdä kannanotto, koska tällöin aivan väärä lisko saattaa päästä vallankahvaan. Tuommekin nyt vanhan konkarin, Kirkkoveneen, rinnalle muutamia muita vakavasti otettavia vaihtoehtoja, kuten Mustanaamion, Aku Ankan.

"Naamioituneena kulkemisen kriminalisointi ehkäistävä!"

Mustanaamiota edustaa Pasi Ahdevuo, "Pääkalloluolan Pahisten" jäseneksi esittäytyvä spandex-pukuun verhoutunut pyylevä keski-ikäinen mies, joka ei halua nimeään julkaistavan. Ahdevuo aloittaa välittömästi vakavalla linjalla. "Tosiasiahan se on, että nää on viimiset vaalit, joissa Mustiksella on mahollisuus mennä läpi. Ei sille mitään voi, että uusia äänestäjiä ei enää yksinkertaisesti tule.", hän toteaa viitaten Mustanaamio-lehden viimeaikaiseen lopettamiseen. "Nyt on kuitenki vielä se mahollisuus, että lehden lopettaminen aktivoi uinuvat äänestäjät." Mustanaamion poliittinen ura saattaa olla lopuillaan, mutta yllätyksenä kannatuksen hiipuminen ei tullut. "Joo-o, näkyvyys on ollu mahalaskussa viime vuosituhannen alusta saakka.", hän surkuttelee. "Lisäks Mustiksen arvopohja on monien mielestä liian jäykkä ja vanhakantainen." Aivan, Mustanaamiohan on tunnetusti kova koville ja onkin aikoinaan ajanut tehokkaasti rikollisuuden kitkemistä. "Mustis nähtiin vielä vähän aikaa sitten todellisena kansanmiehenä. Toisinaan Mustis poistu eduskuntatalosta ja liikku kaupungissa kuin kuka tahansa meistä. Mustiksella oli kans retoriikka helvetin hyvin hallussa. Kun Mustis puhu, niin sillon kuunneltiin. Kun Mustis kysy, sillon vastattiin." Menneisyyden perään haikailu tuskin kuitenkaan auttaa enää. "No joo, pakko se on myöntää, että markkinavoimat olivat Mustistakin vahvemmat."

"Disney-puolue"-nimellä kulkeva avoin antropomorfisten hahmojen lista on kerännyt Suomessa kannatusta 50-luvulta saakka. Mikki Hiiri, Aku Ankka sekä Hessu Hopo ovat haravoineet listalleen ääniä sekä kunnallisvaaleissa, että presidentinvaaleissa eikä suosio näytä olevan hiipumassa. Ankan kannatus on ollut selvästi kolmikon korkein, ja Hiiren sekä Hopon osalta onkin aiemmin nähty yhteispeliä Ankan aseman horjuttamiseksi. Ankan kannatus on myös erittäin vankka, kuten Ankan sotkeutumisen kaksi vuotta sitten tapahtuneeseen superrikkaiden lintueläinten verotuksen huomattavaa keventämistä koskevaan lahjusjupakkaan näyttäydyttyä vain marginaalisena muutoksena kannatusluvuissa antoi ilmi. Gallupit ennustavat Ankkaa tämänkin vuoden "varjovaalien" äänikuninkaaksi, mutta monia ns. "oikeita" ihmisiä huolettaa se, että kuvitteellinen vesilintu saa demokraattisessa järjestelmässä huomattavasti enemmän ääniä kuin ihan aikuisten oikeasti vuosikausia valtiotieteitä ja folkloristiikka tutkinut reaalihenkilö. "Kateellisten panettelua ja paskapuhetta. Lisäksi Teppo Tulppu o kusipää homo.", suostuu Uk Naakaksi itsensä esittelevä henkilö kommentoimaan puhelimen välityksellä.

"Maalämpö hyötykäyttöön!"

Asiantuntevan saatananpalvojan löytäminen oli yllättävän vaikeaa. Suurin osa näistä kerettiläisistä retkuista rupesi ulvomaan "MÄ OLEN SATANISTI ENKÄ SAATANANPALVOJA!" Saatanan vaalikampanjasta tiedustellessa. Onneksi löysimme Jonin, alias Lucifer_93:n vastaamaan kysymyksiimme. Noh, mistä te luule- "Mä tiiän kyllä mitä sä aiot kysyä!", raakkuu Lucifer nasaaliäänellään. "Onhan se aivan päivänselvää että Mestarin kannatus ei voi yltää kristillisdemokraattien kannatuksen lähelle kun lokaa tulee niskaan sekä koulussa että kirkoissa. Aivan kuin kehä kolmosen pohjoispuolella syntynyt äänestäis jotain muuta ku keskustaa." Lucifer väläyttää irvistyksen tämän murskaavan nerokkaan analogian lauottuaan ja hänen silmänsä pullistuvat. "Se on salaliitto!". Jotain vikaa Saatanastakin kai kuitenkin löytyy? "Okei, myönnetään, että PR-toimet on kussu ja pahasti viimeisten kolmen tuhannen vuoden ajan. Tos oli pari hyvää, ku niputettiin ateismi muutamaan kansanmurhaan, mut eihän se Jeesus-miehen seuraajiin paljoo vaikuttanut. Vahvisti vaan pikemminkin." Pysytään nyt kuitenkin Saatanan poliittisissa päämäärissä. Saatanalta ei ole esimerkiksi tullut suoria lausuntoja enää 43 vuoteen. Miten Saatana suhtautuu vaikkapa Suomen EU-jäsenyyteen? "Saatanahan on tosi 'international' kaveri. Vois sanoa, että hänen kättensä töitä löytyy ympäri maailmaa ja esimerkiks Yhdysvalloissa on jo ruumiillistuma istuvana presidenttinä." Barack Obamako Saatanan ruumiillistuma? Tuo on jo kyllä kaukaa haettua. Jos Saatana on kerran kovassa nousussa, niin miksei menestys näy Suomessa? "What did you said?!", Lucifer kivahtaa ja vakavoituu, sikäli kun se on tuolla pärställä mahdollista. "Mä olin itse asiassa puuhaamassa Suomeen järjestäytyneempää touhua. DarkDeathAngel-946:n ja EvilDestroyrerin kanssa oli tarkoitus perustaa Saatanallisdemokraattinen puolue." Luciferin ilme synkistyy. "Nimi oli kuitenkin viety jo."

Haastattelu päättyy ennenaikaisesti mieshenkilön toikkaroidessa huoneeseen. "Auta, Batman! Jokeri-Kataisen kopla riehuu eduskunnassa. Pingviini-Lipponenkin on vielä vapaalla jalalla.", riekkuu tapaamisestaan palannut ilmeisen umpihumalainen ja -sarkastinen Urmas Ali-Peelola.

Katso myösMuokkaa

Tämä uutisartikkeli sisältää Hikinewsin tarjoamaa ensikäden tietoa. Etsi keskustelusivulta mahdollisia lisätietoja.