Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Hikivaalitentissä Perussuomalaiset: Äänestä parempi Soini

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

16. huhtikuuta 2011

Hikinews julkaisee vaalien alla artikkelisarjan kaikkien eduskuntapuolueiden ja niiden muutamien muiden idioottien vaaliteemoista. Artikkeleissa toimituksen haastateltavina on yksinoikeudella puolueiden puheenjohtajia ja muita johtavia poliitikkoja. Hikinews kysyy heiltä suoria kysymyksiä, joita muut ovat liian fiksuja kysymään. Dosentti Urmas Ali-Peelola tarjoaa toimitukselle asiantuntijakommentteja ja -arvuuttelua ollessaan siinä kunnossa. Hän myös laatii pinnallisen syväluotaavan profiilin kunkin puolueen tyypillisestä aktiivikannattajasta, mihin hänellä on täysi pätevyys, sillä hänen lankonsa on psykologi. Tervetuloa siis Uurnilla vittuillaan 2011 -artikkelisarjan pariin. Sarjan kattosivu tämän linkin takana.


Vuoronsa Hikinewsin vaalitenttisarjassa saa nyt huimaan gallupkiitoon riehaantunut Perussuomalaiset. Toimituksen haastateltavaksi pääsi koko puolueen laaja kärki eli puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini, mies, joka yhdistää Jope Ruonansuun syvällisyyden Benedictus XVI:n standup-kykyihin.

Koska nettipersut spämmäävät keskustelupalstat itkullaan heti, jos mediassa Soinia kohdellaan kuin muita poliitikkoja, niin toimitus avaa tämän nimenomaisen vaalitentin pehmeämmin. Puheenjohtaja Soini, mitkä ovat tunnelmat nyt, kun ääntenlaskentaan on enää muutama päivä? ”Jumankauta juu nääs päivää, ei ole huolen häivää! Meno sen kun paranee. Pannaan vanhojen puolueiden puntit tutisemaan ja Rehti-Timon keskivartalo hytkymään sunnuntain voitontansseissa.”

Ja sitten tiukkaan asiaan. Perussuomalaiset on ollut eurotukipaketteja vastaan. Millaista ratkaisua on tarjota, puheenjohtaja Soini? ”Vastuuta politiikkaan, maksakoot muut! Voi rähmä!” Aivan, hyvin värikästä, mutta kuinka kriisi ratkaistaan? ”Murra vanhojen puolueiden ylivalta! Viedään arabikevät Brysseliin ja jätetään arabit sinne! Aattelepa ite!” Timo Soini, kuinka eurokriisi ratkaistaan? ”Euro oli paha virhe, ja jos itkettää, niin samalla vaivalla voi kaataa koko maitotonkan. Markka takaisin, Kekkonen takaisin, Kekkosen myötä Vennamo takaisin! Lotat takaisin, kaveria ei jätetä! Aika velikultia.” Siis taloudellista vakautta luodaan siten, että Suomi ottaakin takaisin oman pienen valuuttansa? Eikö se lähtisi heti kellumaan valuuttakeinottelijoiden ar- ”Omaan rahaan oman kansan suurmiesten kuvat Brysselin herrojen byrokraattipalatsien sijaan! Kyllä lähtee!” Ja kun ei tästä naurettavasta ajatushetteiköstä tolkkua ota, niin jätetään ne kysymykset pois ja annetaan tämän Milwall-fonografin faanata, parempaa viihdettä siitä tulee.
”Isänmaan puolustamisesta ei tingitä! Apuva!”
”Kansalliskulttuurista lisävirtaa! Se on menoks, sano Annie Lennox!”
”Hukkaruotsi pois ja tilalle kivaa pesistä ja puutöitä! Uuno Epsanjassa!”

Kiitos näistä. Timo Soini on itse ilmaissut olevansa hermostunut siitä, että hänen aborttikantaansa tentataan jatkuvasti. Saisimmeko sen loppumaan siten, että puheenjohtaja suvaitsisi viimeinkin vastata siihen, pitäisikö raiskaustapauksissa voida tehdä abortti?
”Ihmiselämä on minulle pyhä.”
Se on kuultu, mutta miten olisi vastaus akselilla kyllä-ei? Noin kun suorapuheisuutta kannatatte...
”Ihmiselämä on minulle pyhä.”
Kuulitteko, mitä äsken sanottiin?
”Ihmiselämä on minulle pyhä.”
Mutta eikö helpointa olisi yksinkertaisesti vast- ”Ihmiselämäonminullepyhäihmiselämäonminullepyhäihmiselämäonminullepyhä!” No, mitenkäs sitten nuo hedelmöityshoidot-
”Ei keinohedelmöitykselle, kyllä pakkohedelmöitykselle! Ihmiselämäonminullepyhä! Aave-Maria, Pekka ja Pätkä puistotäteinä!”

Ei näytä käytännön arvokeskustelusta tulevan puheenjohtajan kanssa mitään. ”No, joka tapauksessa me ollaan varmasti kaikki yhtä mieltä siitä, että on iloinen asia, että meidän äidit päätti pitää meidät”, Soini sovittelee joviaalisti. ”Kardinaali Sörsselssön voi puhua vain omasta puolestaan”, murahtaa dosentti Ali-Peelola. ”Itse en pyytänyt päästä sellaiseen maailmaan, jossa ihmiset ylpeinä äänestävät valtiollisiin tehtäviin jonkun Sumo-Matti Näsän.”
Soini vakavoituu. ”Haluaisin huomauttaa, että abortin käy läpi monta suomalaista naista vuosittain. Se on heille äärimmäisen raskas kokemus, eikä musta siksi ole asiallista, että tehdään pilkkaa siitä, että mä syyllistän heitä.”

Onko puheenjohtajalla halua kommentoida sitä, että Perussuomalaisten vaaliohjelma osoittautui plagiaatiksi Ärpeen tarinoista?
”Kyllä kansa tietää. Olen valmis heti ekasta päivästä alkaen lähtemään minne tahansa sanomaan Putinille, Sarkosiille, Opamalle ja Merkkelille, että tö piipöl nou. Se kelpaa Kattafille, joten kelpaa se meillekin. Nasse-setä on hyvin, hyvin vihainen!”

Vierailevana tähtenä saapuu vielä helsinkiläisehdokas Jussi Halla-aho lausumaan muutaman sanan vaaleihin valmistautuvalle kansakunnalle. ”Olisin vilpittömän iloinen, jos kaikki vanhoja puolueita äänestävät raiskattaisiin”, lähettää Halla-aho vaaliterveisiä. Puheenjohtaja Soini myhäilee ja muistuttaa, että Halla-ahon jutut muuttuvat teräväksi, mutta harmittomaksi ironiaksi heti, kun joku viirihattujengin ulkopuolinen siitä kuulee.

Dosentti Ali-Peelola on lähdössä rankasti viihteelle, mutta suostuu vielä muutaman kerran uhattuna piirtämään Perussuomalaisten ydinkannattajan profiilin. ”Ydinpersukannattaja on vähälahjainen ja herkkäuskoinen heitäntäinen, joka luottamuksen menetettyään lähtee kenen tahansa käsittämättömiä kuvakirjakielellä puhuvan kelkkaan. Hän on epäonnistunut kaikessa ja on aina syyttänyt siitä herroja, jotka käyvät kalliissa eli ilmaisissa ja kaikille avoimissa herrakouluissa hakemassa oppia hänen kiusaamisekseen. Hän hakee passiivisesti messiasta, joka nostaa hänet parempiensa yläpuolelle. Hän uskoo, että Sibelius sävelsi Finlandian Edvin Laineen elokuvaan ja että se, että hän sai koulussa joka aineesta viitosen tai kuutosen johtuu siitä, että on pakkoruotsi, riippumatta siitä, oliko koko lakia olemassa hänen kouluaikoinaan. Hänen tuulipuvullaan on korkeampi ÄO kuin hänellä itsellään. Kiitos kansalle.”