Hikinews:Kreikka haluaa tervehdyttää taloutensa maanjäristyksellä

Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

30. tammikuuta 2010

Jokaisessa eurosetelissä on kreikkalainen ΕΥΡΩ-teksti, mutta siitä huolimatta kreikkalaiset eivät ole oppineet käyttämään valuuttaa kunnolla. Mikäli Kreikka potkaistaan pois yhteisvaluutta-alueesta, kreikkalaisten on rangaistuksena raaputettava kreikkalainen teksti pois kaikista kierrossa olevista euroseteleistä.

ATEENA – Kreikassa pohditaan mahdollisuutta kammeta maa pois talouskriisin kurimuksesta maanjäristyksen avulla. Huomattuaan, kuinka valtavia rahasummia ulkomaat ovat lähettäneet Haitille tuhoisan maanjäristyksen jälkeen, ovat useat kreikkalaiset poliitikot ehdottaneet, että Kreikkakin masinoisi suuren luonnonmullistuksen voidakseen tervehdyttää taloutensa ja aloittaakseen puhtaalta pöydältä. Kreikan naurettavan alijäämäinen budjetti on pakottanut Georgios Papandreoun hallituksen kartoittamaan poikkeuksellisia keinoja saamaan muut euroalueen maat sietämään helleenien talouden syvenevää syöksykierrettä.

HikiNewsille antamassaan haastattelussa Kreikan valtiovarainministeri Stavros Insolveos totesi, että Kreikan tämänhetkinen taloustilanne on jo itsessään eräänlainen luonnonkatastrofi. "Budjetissa oleva aukko on niin suuri, että Suur-Ateenan metropolialue saattaa liukua siihen hetkenä minä hyvänsä. Tarvitsemme humanitaarista apua tästä kriisistä selviytymiseen", Insolveos vetoaa. Kulttuuriministeri Eleftherios Thanatos ei kiistänyt eikä vahvistanut huhuja, joiden mukaan Ateenan kansallismuseon esineistöä on kaikessa hiljaisuudessa jo kuljetettu turvaan tai panttilainaamoihin.

Mikäli Kreikka ei saa tukea muilta euroalueen mailta, hallitus saattaa ryhtyä rajuihin kriisitoimenpiteisiin. Thessalonikin yliopiston seismologian laitoksen tutkijaprofessori Nikolaos Tektonikos muistuttaa, että Kreikan alueella on useita enemmän tai vähemmän aktiivisia tulivuoria sekä mannerlaattojen törmäyskohtia. Euraasian ja Afrikan laatat kohtaavat Aigeianmeren alla, eikä Arabian laattakaan ole kaukana. Tektonikoksen mukaan tällaiset riskialueet vaativat vain "hieman rohkaisua" tuottaakseen vastaavan mittaluokan katastrofin kuin mitä Karibialla on juuri todistettu. Lisäksi Richterin asteikon luvut ovat vain lukuja, joita Kreikka on osoittanut pystyvänsä manipuloimaan erittäin helposti ja menestyksekkäästi. Viimeksi Kreikka antoi näytön ilmiömäisestä numeromanipulointikyvystään keplotellessaan itsensä mukaan euroalueeseen. Arvioiden mukaan maailman lahjoitusalttius on saavuttamassa pian huippunsa, joten Kreikan hallituksen ratkaisua asiassa odotetaan aivan lähiaikoina.

Mikäli Kreikka ei kykene tervehdyttämään talouttaan edes massiivisella vulkaanis-tektonisella katastrofilla, on hallitus pohtinut muitakin keinoja. Kreikalla on omistuksessaan huomattava määrä saaria, joista kaikkia se ei edes käytä. Erinäisten saarien myyminen halukkaille ostajille on mahdollisuus, jota on väläytelty. Valtiovarainministeriöllä on suunnitelma Kykladien huutokauppaamisesta eBayssä, ja Kreetan saarta on suunniteltu tarjottavaksi Saksalle. Siellä on jo ennestään huomattava määrä saksalaisia, Saksa on pyrkinyt hallitsemaan sitä aikaisemmin, ja siellä on myös eräitä luonnonvaroja, joita Saksassa ei ole saatavilla, kuten aurinkoa ja miellyttäviä asukkaita.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa


MediaWiki spam blocked by CleanTalk.