Hjallis Harkimo

”HJALLI$ HAI$TA VITTU”

~Jokerien fanit[1]

”You're a dullard, Harry.”

~Hagrid H. Hagridovski

Sipoon Keisari Hjallis ”Harry” Harkimo (s. 2. marraskuuta 1953) on tupakkiseilori, eläkeikäinen tubettaja, rehtien venäläisten liikemiesten luotettu kumppani ja vitun upporikas sössö, joka vittuuntui, kun ei päässyt ekalla kansanedustajakaudellaan ministeriksi,[2] keksi että tämä johtuu siitä että Politiikka On Rikki, ja perusti uuden puolueen jota ei ensin oikeastaan saanut sanoa puolueeksi. Eihän tässä oo mitään järkee!

Hjallis Harkimo nimettömänä pysyttelevän kazakstanilaisen oligarkin housuntaskun valvontakamerakuvassa.

Harkimon keskeinen saavutus oli huvipurjehdus maailman ympäri tupakkifirman mannekiinina vailla ominaisuuksia joskus kultaisella 80-luvulla. Matkan aikana hän söi lähinnä Piltti-purkkiaterioita, mikä teki hänestä aikuisvauvan loppuiäkseen.[3]

Tämän lisäksi Hjalliksen ansioihin luetaan Helsingin Jokerien myyminen Putinin rehtiin kaukalobisnesgulagiin. Jostain kumman syystä jokerifanit eivät olleet innoissaan mahdollisuudesta lentää otteluihin Uralin taakse katsomaan, kuinka Jokerit pärjää Kontinentaalisen Khokkeliliigan rakastetuissa klassikko-otteluissa Verhojansk Traktoria tai Alma-Ata Asbestkombinatia vastaan, ja loukkasivat Hjallista pahemmin kuin ketään koskaan: haistattelemalla tälle lakanassa. Eihän täs oo mitään järkee hei enää! Koska jokerifanit ja Hjallis ovat suurin piirtein yhtä perseestä noin ihmisinä, ovat he molemmat ansainneet kohtelunsa. Tosin vain Hjallis sai siitä ihan vitusti itäfyrkkaa – ja onneksi juuri ennen Ukraina-pakotteita. Onkohan täs enää mitään järkee hei?

Varsinaisena päätyönään Hjallis, upporikkaan teollisuussuvun multimiljonääri jolla on käytössään oma puolue ja niin monta omaa TV-ohjelmaa kuin haluaa, on keskittynyt ruikuttamaan, miten kaikki kiusaavat häntä. Tämä kiusaaminen on ilmennyt mm. siten, että Suomen tupakkalaki sortaa häntä henkilökohtaisesti; että Siperian-junaan myydyt jokerifanit haistattelivat hänelle; että hänestä, poliitikosta, on ennenkuulumattomasti tehty pilaa poliittisessa satiiriohjelmassa; ja että ilkeä koulukiusaajaministeri nauroi, kun Hjallis tuhlasi aikuisten valtioneuvoston jäsenten aikaa kysymällä alakoulutasoisia sössökysymyksiään asiaankuulumattomista asioista. Ei tässä oo mitään järkeä enään!

Purjehdus on Hjallikselle luonteva liikennöintitapa, sillä kuivalla maalla liikkuessa hänelle on ylivoimainen haaste katsoa, mitä auton nopeusmittari näyttää. Näppärästi hän kyllä osaa tehdä aina YouTube-videon siitä, miten menetti ajokorttinsa poliisin kuivauskaappiin jo ties miten monetta kertaa.[4] Mikäli Harkimon ura kansanedustajana saa jatkoa, tulee Liike Nyt esittämään kanavan rakentamista Sipoosta Töölönlahden rantaan. Onks täs nyt enään mitään järkee enään!!

Bisnes ja viihdebisnesMuokkaa

Kautta aikain on Hjalliksen pääbisnes ollut valmiiksi kasautunut vauraus ja Hjallis itse. Diili-ohjelman myötä Hjalliksesta tuli lopullisesti Suomen Donald Trump. Aiemmin hän oli jo hoksnokallaan saavuttanutkin Suomen Forrest Gumpin maineen.[5] Areenoja on, telkkuohjelmia on, fyrkkaa on. Ainoa, mistä puuttuu, on arvostus. Urheilu-, bisnes- ja poliitikkopiireissä tunnetaan tosiasiana, että kun puhe tulee Hjalliksesta off the record hyypiön itse ollessa poissa, turahtaa ilmoille sanapari paska jätkä alta kahden sekunnin. Purjehduspiireissä näin ei tapahdu, sillä siellä kaikki muut ovat vielä paskempia.

Poliittinen ura – onko tässä mitään järkeä enää?Muokkaa

Hankittuaan itselleen jo entisen julkisuuden päälle lisää pääomaa junttamalla itseään myös suu auki ruutua tapittavan keskiluokan osan tykö lukuisilla talkshow-, lifestyle- ja Hjallis on symppis -lajityyppien TV-ohjelmillaan – joita Harkimo saa nimiinsä helpommin kuin kukaan toinen suomalainen maamme mediahistoriassa vaikka osaa hädin tuskin puhua ymmärrettävästi saati siten, että sitä viitsisi aikuinen ihminen kuunnella – oli koossa vihdoin viimein niin paljon henkilöbrändikasaumaa, että sillä pystyi hankkiutumaan eduskuntaan (Uudeltamaalta, koska Mega Hesessä kaikki vihaavat Hjallista). Kokoomuksen listalta tietysti, jos se nyt ei ollut aivan kaikille viimeisten 30 vuoden aikana valveilla piipahataneille itsestään selvää.

 
Liike Nyt sisältökehityspalaverissa ulottuvuuksien välisessä tilassa.

Hjallis purjehti eduskuntaan vuonna 2015 ja tylsistyi heti, kun ei päässyt ministeriksi Sipilän hallitukseen, johon hän olisi kyllä sopinut kuin leuka täydentämään Hjalliksen naamaa. Turhautuneena siihen, että eduskuntaryhmien ja valiokuntien kokouksissa piti tajuta asioista edes jotain ja että muut kokkarit ripittivät laiskottelusta ja tyhmyydestä,[6] sekä hallituksen suosion valahtaessa yhä lähemmäs KHL:n kenttien alla vääjäämättä sulavaa ikiroutaa, päätyi Hjallis rohkean periaatteen miehen ratkaisuun: hän haistatti kokoomukselle pitkät ja perusti oman eduskuntaryhmän, jolle muodostettiin vaaliorganisaatioksi Etelä-Suomen rasittavimpien pöhisijöiden voimin kokonainen puolue. Liike Nyt onkin toiminut paremmin, kun Hjalliksen ei tarvitse ryhmäkokouksissa kuunnella tylsiä kollegoita tai enemmän kaikesta kokeneita tai tietäviä mulkkuja. Vuodesta 2019 Hjalliksen Liike Nyt on palvellut johdonmukaisesti pääasiallista tarkoitustaan eli julkisuuden hankkimista Hjallikselle, oli asia mikä tahansa. Tämä leuaton tylsimys tavataan nykyisin varmimmin minkä tahansa välikysymyksen infotilaisuuden taustalta ihmettelemästä, missä mennään ja onko täs enää mitään järkee hei.

Lähimmiksi adjutanteikseen Hjallis keksi hakea Mikael Jungnerin, demareissa mokaamassa käyneen, omiin jalkoihinsa joka kolmannella askeleella kompastuvan yleisneron, joka ryhtyy kokonaisten tieteenalojen asiantuntijaksi lukemalla Wikipediaa, ja disruptiovirnuilija Tuomas Enbusken. Liikkeen ympärillä on muutenkin pöhissyt turhia julkkiksia niin tiuhaan – ammattisäheltäjä Jethro Rostedt, juottohelvettien voivodiruhtinas Sedu Koskinen, mainostoimisto Buddhan muutosjohtaja ja basehyppääjä-jäbä Jerppe Stoltenstolten – että ehdokkaiksi ei kehdattukaan enää suoraan kinuta julkimoita, vaan kokemusasiantuntijoita, kuten diplomi-insinöörejä, joiden mielestä frisbeegolf pelastaa nuorison, diplomi-insinöörejä, joiden mielestä perunamaan voisi lannoittaa etänä, diplomi-insinöörejä, joiden mielestä neljä kuukautta samassa työpaikassa on vähän liikaa, ja diplomi-insinöörejä, jotka kuljettavat lapsensa päiväkotiin droonilla. Ruohonjuuritason kansanliikkeeksi Nyt-puolue tuottaa hyvin vähän mitään muita linjauksia kuin Harkimon puhisemassa, että eihän tässä oo enää mitään järkee.

PopulaarikulttuurissaMuokkaa

Hjallis tunnetaan todella vittumaisena spedenä, mutta kokopitkästyttävässä Spede-tuotannossa hänellä on ollut rooli vain kerran. Harkimo esitti itseään Ere Kokkosen mestariteoksessa Uuno Turhapuro – pisnismies (1998). Samassa filmissä tekivät ikimuistoiset roolit myös Päivi Lipponen ja Sauli Niinistö. Hjallis on Suomen vastine Citizen Kanelle, paitsi että vääjäämätön elokuva tulee olemaan sysipaska.

SitaattejaMuokkaa

 
Sama energia.

”Voi vittu.[7]

”Eihän tässä oo mitään järkee.”

~täytelause n. viiden minuutin välein

”Herrajumala en ymmärrä mitään[8]


Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

ViitteetMuokkaa

 
Selittämättömän huvittava kuva.
  1. Harkimo tyrmistyi jokerifanien lakanasta – "Minua ei ole koskaan loukattu näin paljon". Yle 14.9.2013.
  2. Vittu oikeesti.
  3. Philip Morris sponsoroi muistioiden perusteella melko tahdottomana pitämästään Harkimosta Belmont-sankarin, jolla oli tarkoitus myydä suomalaisille ihanaa, ihanaa tupakkaa. Ja pakko myöntää: jopa tänä päivänä Hjalliksen brändi on yhä piirun verran parempi kuin keuhkosyövän. Matti Rämö: Uuden Atlantin yli -sarjan esinäytös: näin tupakkayhtiö teki Hjallis Harkimosta marionettinsa. Seura 12.9.2017.
  4. Miina Viljanen: Kansanedustaja Hjallis Harkimo kertoo menettäneensä ajokorttinsa – ”Taas kortti hyllylle”. Helsingin Sanomat 29.6.2020.
  5. Elämä on kuin konvehtirasia: eihän tässä oo yhtään mitään järkee enää!
  6. "Harkimon puoluetoverit kertovat, ettei mies jaksa osallistua ryhmän palavereihin." Timo Seppänen: Pelimies Harkimo innostuu riskinotosta, mutta ei siedä jahkailua. Yle 19.4.2019.
  7. Hjallis Harkimo: ”Voi v*ttu”. Ilta-Sanomat 19.4.2015.
  8. Harkimo Twitterissä 21.8.2016


MediaWiki spam blocked by CleanTalk.