Huippuvuoret

Huippuvuoret ovat päiväntasaajalla sijaitseva rannaton vuoriryhmä, joka kohoaa suoraan merestä ylöspäin. Koska vuorten sijainti on hyvin keskeisesti Atlantin keskiselänteen yllä, on peräti mahdollista että kysymyksessä on muinaisen Atlantis-mantereen meren päälle vapaasti näkyviin jäänyt osa. Huippuvuorilla on asutusta, mutta se on sijoittunut viistosti, koska tasankoja ei ole.

Huippuvuoret ovat trooppinen ja idyllinen lomakohde. Saarten verokertymä kuuluu Norjalle.

Norjalaiset sen löysivätMuokkaa

Ensimmäisenä Huippuvuoret löysivät norjalaiset ja kiipesivät kartiomaisten vuorten huipulle vieden sinne maansa lipun. Norja keksi omia paikan itselleen ennenkuin muut edes asian oivalsivat ja se onkin ollut lopulta aivan sama, koska Venäjää lukuun ottamatta muut eivät kiinnostusta Huippuvuoria kohtaan ole edes esittäneet.

Yhtäjaksoista rinnettäMuokkaa

Huippuvuoret on siitä kummallinen maailmankolkka, ettei siellä tasaisia kohtia ole lainkaan. Vuoret ovat kiilamaisia, sileitä ja kartiomaisia. Ainoastaan huippujen korkeus merenpinnasta vaihtelee hieman; vuonna 2005 se vaihteli 1323-8681 metrin välillä. Huippuja on laskentatavasta riippuen 8-12.

AsutusMuokkaa

Asutus keskittyy loivimman ja matalimman vuoren rinteelle. Talot ovat noin 40 asteen kulmassa teoriassa tyyneen merenpintaan ja liukkaasta maastosta johtuen niiden valuminen meren syliin on estetty järeillä teräsvaijereilla, jotka on valettu vuorenrinteeseen kiinni. Maastosta johtuen Huippuvuorilla liikkuvan on aina käveltävä etu- tai takakenossa. James Bondin kuuluisa sutkaus "Vai näin täällä ovat asiat kallellaan" on lausuttu ensimmäisen kerran juuri Huippuvuorilla.

YöelämäMuokkaa

Huippuvuorilla on aina lämmintä ja kosteaa. Aamupäivän hautova kosteus vaihtuu rankoiksi ukkoskuuroiksi. Koska päivällä on liian kuumaa, kosteaa ja vaarallista liikkua ulkona, liikkuvat Huippuvuorten asukkaat ja turistit ulkona vain öisin. Tällöinkin he kyllä pääsääntöisesti viihtyvät sisätiloissa. Johtuen kallellaan olevista pinnoista portsareilla on jatkuvia vaikeuksia erotella humalaiset selväpäisistä. Huippuvuorilla alkometrien kysyntä onkin huippuluokkaa.

ElinkeinotMuokkaa

Eksoottisena paikkana tunnetuilla Huippuvuorilla on kerrottu olevan jopa jääkarhuja. Todellisuudessa ainoat tavattavat karhut ovat suomalainen samaa nimeä kantava olutmerkki. Yksi saari, Karhusaari, on nimetty myös tämän samaisen olutmerkin mukaan. Merkittävin Huippuvuorten vetonaula on luonnonvuoristorata, jota hieman parantamalla on saatu aikaan huikea vauhtielämyslaite vuorille poikkeaville matkailijoille.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.