Waffen-ss poster eintritt.jpg Tätä artikkelia eivät ole sosialistit eivätkä sivarit vääristelleet.
Edellä mainittujen kaltaiset tyhjäntoimittajat pitäkööt jatkossakin näppinsä erossa MIESTEN asioista!
Isänmaallinen kansanliike (IKL)
IKL truck.jpg
IKL:n kuljetuskalustoa
Perustaminen 1933
Puheenjohtaja Vilho Annala
Varapuheenjohtajat Kurt Martti Wallenius
Puoluesihteeri Benito Mussolini
Kansanedustajia 9500
Europuolue Transportation party"
Euroedustajia 1
Pää-äänenkannattaja Hufvudstadsbladet
Kotisivu http://www.IKL.fi

IKL eli Isänmaallinen kansanliike on suomalainen kuljetusliike, joka aloitti toimintansa 1933, kun menestyvä kuljetusliike Lapuanliike ajettiin kartellisotkujen ja polttoainekuittien takia konkurssiin. Toiminnanjohtajana toimi edesmenneen Vihtori Kosolan asetoveri kansalaissodassa ollut Vilho Annala.

Historia

Yritys nousi, kun Lapuanliike julistettiin vararikkoon ja julistettiin laittomaksi. LL:n pääomistaja Vihtori Kosola oli ammuttu täyteen reikiä. LL:n itärajalle suuntautunut kuljetustoiminta oli kuitenkin ollut niin kysyttyä, että tämä päätettiin perustaa uudelleen. Presidentti Pehr Evind Svinhufvud oli julistanut Lapuanliike-nimenkin laittomaksi, joten uuden LL:n perustajat pitivät kokouksen ja keksivät nimen IKL. IKL ei saavuttanut Lapuan menestystä mutta jatkoi pyrkimyksiään Itäänpäin suuntautuvien kuljetusten kehittämiseksi vuoteen 1944, kunnes Neuvostoliitto käski IKL:n lakkautettavaksi. Suurimman menestyksensä IKL saavutti jatkosodan aikana, jolloin suomalainen kuljetustoiminta suuntautui erityisesti Itä-Karjalaan. Aiemman henkilökuljetustoiminnan sijasta, jossa kerrallaan kuljetettiin muutama suomalainen tutustumaan idän ihmemaahan, siirryttiin laajamittaisiin kuljetuksiin, joissa Itä-Karjalaan kuljetettiin kansantieteellisille tutkimusmatkoille useita satojatuhansia suomalaisia. Näiden tarvitsemaa varustusta paikallinen teollisuus ei kyennyt toimittamaan, minkä vuoksi alueelle kuljetettiin myös tuhansia junalastillisia rahtia, pääasiassa raskaita aseita, ampumatarvikkeita, ruokaa ja suomalaisia koulukirjoja. Vaikka kuljetustoiminnasta huolehti pääasiassa valtiollinen kuljetusyhtiö VR ja matkanjärjestäjänä matkatoimisto ItäKarSE, IKL piti saavutettua kuljetusten laajentamista suurena voittona.

Saksan valtionrautateiden harrastamiin itään suuntautuneisiin, juutalaisille tarkoitettuihin yksisuuntaisiin turistimatkoihin IKL pyrki Suomessa varaamaan monopolin. Toiminta ei kuitenkaan laajentunut käsittämään kuin kahdeksan saksalaista juutalaispakolaista, joille IKL auttoi järjestämään ilmaisen laivakuljetuksen Danzigin kaupunkiin. Syynä toiminnan pienuuteen lienee ollut suomalaisten vähäinen kiinnostus juutalaisten, romanien ja muiden erityisryhmien Puolan-matkailun edistämiseen.

Vuoden 1944 syksyllä Neuvostoliitto valtasi hiljalleen suomalaisen henkilökuljetuksen markkinat. IKL:n työntekijät pyrkivät luomaan vaihtoehtoisen kuljetusliikkeen käyttäen tukenaan saksalaisia liikekumppaneita, mutta saksalaisen kuljetustoimialan vaikeudet estivät laajamittaisen toiminnan. Merkittävimmäksi järjestetyksi matkaksi muodostui Lauri Törnin kuljettaminen sukellusveneellä Saksaan, jossa hän hankki merkittävää kokemusta. Myöhemmin Törni sai tilaisuuden hyödyntää oppimiaan taitoja Vietnamissa, jossa ilmeni vakavia puutteita kuljetuksissa.

Neuvostoliiton kuljetusliikkeet toimivat Suomessa kaikkein aktiivisimmin vuosina 1944-48. Kuuluisaksi on tullut ns. Lista nro 1:n miesten ryhmämatka Siperiaan. Lisäksi Porkkala-Leningrad-välillä kulkenut liikenne tarjosi palvelujaan myös suomalaiselle valtaväestölle.

Toiminta

IKL toimi samalla tavalla kuin Lapuanliike. Yhtiö tarjosi laadukkaita pakettimatkoja itärajalle Italian ja Saksan autoritääristen kuljetusliikkeiden mallin mukaan. Yhtiön kuljettajat käyttivät sinimustia virka-asuja vuoteen 1936, jonka jälkeen yhtiö muutti virkapuvut autojensa kanssa samanvärisiksi eli mustiksi.

IKL nykyään

IKL lopetti toimintansa vuonna 1944. Tämän jälkeen brändinimeä ovat käyttäneet erilaiset yritykset, joita kovasti kiinnostaisi ryhtyä kuljetusalan toimintaan. Toistaiseksi yksikään yrittäjä ei ole kuitenkaan kyennyt avamaan omaa liiketoimintaa. Käytännössä IKL:n harrastaman henkilökuljetustoiminnan monopoli on Ulkomaalaisvirastolla. Tärkeimpiä kuljetusreittejä ovat lennot, joilla tarjotaan Suomeen muuttaneille henkilöille mahdollisuus kotiseutumatkailuun koti-ikävän poistamiseksi.

Katso myös

Suomen poliittiset puolueet

Hjalliksen kuntoklubiKokkelivekkulitKyylätSelkärankarajoitteisetSämre Folk partietSyndikaalibyrokraatitValehtelijatVastuuttomat (ent. SMP)Vittumaiset (ent. SKDL)

Fazerin SininenIhmisten puolueJallupullo(t)KommaritTurun natsipuoluePohjan natsipuolueLahden natsipuolueAnun natsipuolueMarcon natsipuolueTerhin natsipuolueSuomen LaillisuuspuolueViskipuolueTeollisuuden kannattajatSadelaisliberaalitLapuanliike (myöhemmin IKL) – Suomen marttyyrikomppaniaErilaisuuden LiittoSuomen ÄärioppositiopuolueSekavat poninhännät, joilla on idioottimainen nimi, puolue jumalauta mitkään hullut päivät oleEuroagnostikotRadikaalikompromissitYhden naisen robbarikerhoKalkkeutuneet Fossiilit ry.Somebody Else's ProblemJuhani ja iloiset veikotModerni NatsipuolueHikipediapuolueJuchepuolue – perestroika ja glasnost on pysäytettäväNaisen ääni on 0,80 ääntäVäyrysen hätävara 1.0