Imperiumin vastaisku

”Luuk, i am your daddy!”

~Itse Darth Vader

”That's no moon.”

~Eiku tää ei ollu se leffa...

Imperiumin vastaisku (tunnetaan myös nimellä Imperiumi iskee takaisin ja Star Wars: V) on kronologisessa (järkevässä) järjestyksessä viides Star Wars -elokuva. Imperiumin vastaisku on yksi arvostetuimmista elokuvista historiassa, Jumala tietää miksi... okei juoni ja musiikki olivat keskinkertaisesti täydellisesti onnistuneet.

JuoniMuokkaa

Koko artikkelin tarkoitushan on kertoa tämä eeppinen tarina rakkaudesta, laser-aseista, lumesta, rohkeudesta, pahuudesta ja lumesta, joten siksi se tuolla alhaalla odottaa lukijaansa. Mitä odotat?! Skrollaa skrollaa!

Imperiumin vastaisku

Suuren "ei-kuun" eli kuolemantähden tuhosta on kulunut muutama vuosi ja sotaa käydään edelleen pahan galaktisen imperiumin ja hyvyyttä edustavan kapinaliiton välillä. Kapinalliset ovat perustaneet tukikohdan ulkokehällä sijaitsevalle jään peittämälle Not Hot -planeetalle, joka tunnetaan myös lempinimillään "Suomi" ja "Siperia".

Imperiumi lähettää vakoojadroideja ympäri galaksia savustaakseen surkeat kapinalliset ulos koloistaan. Pian yksi droidi saapuu (yllätys yllätys) Not Hotille. Droidi huomaa kapinallisten generaattoreita ja lähtee leijumaan lähemmäs.

Laskettelureissulta palaava Hans Kalokero (kavereiden kesken "Hans") huomaa imperiumin droidin ja hälyttää karvamattoa muistuttavan ystävänsä Cheekbaccan auttamaan häntä tuhoamaan se. Hyvin strategisista ratkaisuistaan tunnettu Hans keksii mitä ovelimman ja Albert Einsteiniäkin horjuttavan taktiikan kyseisen metallihökkerön eliminoimiseksi. Nähkääs Hans pyytää Cheekbaccaa karjumaan (ainoa ääni mitä Cheekbacca pystyy tuottamaan), jolloin droidin huomio kiinnittyy häneen ja Hans pääsee pamauttamaan droidia takaraivoon. Suunnitelma menee kuten pitikin lukuunottamatta helvetimmoista palohaavaa Hansin kädessä, jonka erityisen hyvin lasereita väistelevä ja aseistautunut droidi sai aikaan.

Happihyppelyllä oleva Luuk Taivaskävelijä (kavereiden kesken... nojoo kyllä te tiedätte...) törmää jääkarhuun ja joutuu melkein kyseisen pedon saaliiksi. Korkeapaine iskee ja sankarimme häviävät myrskyyn. Pian he kuitenkin löytävät takaisin tukikohtaan, Luukin sormet ja varpaat ovat kuoliossa ja tulevat pian kohtaamaan loppunsa ja joutavat helvettiin aivan kuten Luukin hiustyyli 10 vuotta sitten. Kukaan ei muista häntä komeana.

Vakoojadroidin sisäänrakennetun Wi-Fi:n avulla imperiumi saa käsiinsä tiedon tukikohdasta ja päättävät hyökätä sinne. Operaatiota johtaa joku hyyppä jonka nimellä ei ole enää merkitystä Darth Vaderin kuristettua hänet. Darth Vader jatkaa tästä lähtien operaation johtajana.

Noin 30 minuuttia kestävä taistelu on kaatumassa kapinallisten rottien häviöksi ja heidän lastaamat sukkulat ampaisevat huitsin nevada -järjestelmään. Not Hotille jääneet luuserit yrittivät epätoivoisesti päihittää imperiumin tango-talssijoita. Pian sankarimme Hans, Luuk, Cheekbacca, prinsessa Leija Organza, R2-D2 ja Ceepee kolomonen saavat tarpeekseen tästä pelleilystä ja lähtevät Millimuna Falconilla kapinallisten kohtaamispaikkaan. Luuk ottaa kuitenkin Äx-Siiven ohjakset R2-D2:n kanssa ja matkaavat Dagobahiin jedi-mestari Yodan luokse. Darth Vader saapuu kivekset jäässä vastahylättyyn tukikohtaan ja levittääkseen lievittääkseen agressiotaan hän kuristaa yhden imperiumin upseerin.

Luuk saapuu Obi-Al-Kebabin ohjastamana Dagobahin järjestelmään R2-D2:n kanssa. Dagobahilla ei ole juuri mitään muuta soiden, suurten lehmuspuiden, lounaita varastavien 1000-vuotisten kääpiöiden, käärmeiden ja soiden lisäksi. Mestari Yoda kouluttaa vasten tahtoaan Luukista jedin Luukin kerrottua tuntevan hallituksen tyyppejä, jotka olisivat erityisen innostuneita leikkaamaan vanhusten tuloja. Hätääntyneellä Yodalla ei ole muuta vaihtoehtoa. Poor Yoda.

Millimuna Falconin miehistö (Hans, Leija, Cheekbacca ja Ceepee) saapuvat pilvikaupunkiin korjaamaan aluksen vaurioitunutta ilmastointia. Ilman sitä taistelusta imperiumia vastaan ei tulisi mitään, ainakaan (ainoastaan) Hansin mukaan. Hansin vanha tuttu Ländöy Calriisi on pilvikaupungin johtaja ja on valmis auttamaan Hansia hänen vakavan ongelmansa kanssa. Ländöy on myös parhaillaan koko galaksin ainoa musta mies.

Tunteet kiristyvät kun imperiumi yllättää ystävämme pilvikaupungin sokkeloissa. Vaderin ja iskusotilaiden mukana on myös palkkionmetsästäjä Bobi Rasva, aikeinaan napata Hans, joka ei ole maksanut velkojaan pahanmaineiselle gangsterille, Jabba the Dutchille. Hans jäädytetään muovailuvahaan ja Bobi lastaa hänet alukseensa. Pilvikaupungin oudolta tuoksahtava haju saa iskusotilaat hitaalle, jolloin he eivät osu minnekkään laser-aseillaan (eivät kyllä osu millloin muulloinkaan). Leija, Ländöy, Cheekbacca, Ceepee ja R2-D2 pakenevat Millimuna Falconilla kapinallisten kohtaamispaikalle. Pian he kuitenkin tekevät U-käännöksen ja hakevat antennissa roikkuvan Luukin, jolle liika alkoholi ei nähtävästi tee mitään hyvää. Luuk kävi äskettäin valomiekoilla käytävän taistelun Darth Vaderin kanssa ja sai kuulla hurjan totuuden; Siwa liitetään Keskoon! Pienenä sivupaljastuksena Luuk saa myös tietää Vaderin olevan hänen isänsä. Vader antaa Luukin paeta ja haukata happea sekä miettiä suostumustaan "isä-poika-piknikille". Pian Luuk huomaa myös toisen kätensä kadonneen. Sankarit ovat nyt tapaamispaikalla Hansia lukuunottamatta. He lähtevät nyt pelastamaan Hansia Jabba the Dutchin kynsistä.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.