Innovaatiopedagogiikka

Wikipedia-logo-en.png
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (enää) yhtään mitään!

Innovaatiopedagogiikka on Turun ammattikorkeakoulun kehittämä näennäistieteellinen uskomusjärjestelmä. Nimestään huolimatta se ei liity niinkään innovaatioihin eikä pedagogiikkaan, vaan on pikemminkin seuraus siitä, kun yhdistetään suomalaisen demarivirkamiehen myrkyllinen katkeruus amerikkalaisen pukupellen sietämättömään lipevyyteen ja ylimielisyyteen.

Innovaatiopedagogiikan kulmakivetMuokkaa

  • Monialaisuus. Kootaan eri alojen opiskelijoista ryhmiä tekemään asioita, jotka eivät liity mitenkään useimpien ryhmänjäsenten opintoalaan.
  • Tutkimus- ja kehitystoiminta. Rutiinitehtävien teko paikallisille yrityksille palkatta paskanjauhannan lomassa.
  • "Joustavat" opetussuunnitelmat. Opintokokonaisuudet nivotaan viidentoista opintopisteen mammuteiksi. Näin eliminoidaan opiskelijan mahdollisuus vaikuttaa opintojensa etenemistahtiin tai sisältöön.
  • Aktivoivat oppimis- ja opetusmenetelmät. Luento-opetuksesta hankkiudutaan eroon kustannussäästöjen nimissä.
  • Uudistuva opettajuus. Opettajat eivät enää opeta mitään, vaan tekevät pelkkiä hallinto- ja paperihommia.
  • Kehittävä ja monipuolinen arviointi. Opettajan ei enää tarvitse ottaa vastuuta arvioinnista, vaan se on ulkoistettu opiskelijoiden tehtäväksi vertaisarvioinnin kautta.
  • Yrittäjyys ja palvelutoiminta. Yrittäjyyttä ja palvelutoimintaa "edistetään opetuksessa alueen työelämän tarpeiden[1] mukaisesti".
  • Kansainvälisyys. Turun ammattikorkeakoulussa kuulet varmasti kylliksesi vaivaannuttavaa rallienglantia.

Innovaatiopedagogiikan propagointiMuokkaa

Innovaatiopedagogiikkaa on yritetty kaupitella ulkomaille toistaiseksi laihahkolla menestyksellä. Lisäksi siitä on kirjoittettu sekavia puffiartikkeleita erikielisiin Wikipedioihin. Suomen[2]- ja englanninkielisistä[3] versioista se on saanut monoa epämerkittävyyteen ja tarkistettavuuden puutteeseen vedoten. Espanjan[4]- ja arabiankielisessä[5] puolestaan artikkeli vielä sinnittelee, joskin ensinmainitussa siihen on lätkäisty ilkeännäköinen "Uutta tutkimusta" -malline.

Riippumaton näyttö innovaatiopedagogiikan toimivuudestaMuokkaa

Katso myösMuokkaa

AlaviitteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.