Irakin ja Levantin islamilainen valtio

Haku ”Isis” johtaa tälle sivulle. Isis on myös egyptiläinen jumaluus, jonka nimi on aika vahvasti pilalla.
Irakin ja Levantin islamilainen valtio
الدولة الإسلامية في العراق والشام
Flag of the Islamic State in Iraq and the Levant.png
Nyt musta lippu liehumaan, hulabaloobalai!
Motto: ”Motot ovat islamin vastaisia
Umayyad Caliphate.png
Kuvassa vaiheen 2 minimialuevaatimus
Valtiomuoto kalifaatti
Hallitsija kalifi Abu Bakr al-Baghdadi ("Imbesilli-Ibrahim")
Pääkaupunki Rakka
Viralliset kielet allahu akbar
Pääuskonnot sunnalainen islam
Itsenäisyys 8. huhtikuuta 2013 (aluevaatimukset julkaistu)
29. kesäkuuta 2014 (kalifaatti julistettu)
Valuutta Valuutat saattavat olla islamin vastaisia; linjaus tekeillä
Kansallislaulu Laulut ovat islamin vastaisia, hei hoo!


Irakin ja Levantin islamilainen valtio (m. Irakin ja Syyrian islamilainen valtio ja Daesh, kutsuu itseään nimellä "Islamilainen valtio") on Lähi-idässä vuonna 2013 aloitettu monikansallinen keskiaikatapahtuma. Pyrkimyksenä on jäljitellä mahdollisimman uskollisesti varhaiskeskiajan eli 600–900-lukujen islamilaisten valloitussotien käytäntöjä nykyisessä Lähi-idässä modernin teknologian tarjoamia mahdollisuuksia hyödyntäen. Tapahtuman suosio on yllättänyt ulkopuoliset tarkkailijat: kyseessä saattaa olla suurin keskiaikateemainen historiatapahtuma sitten Kambodžan Esimodernien Teemavuosien (1976–1979). Tapahtuma vetää vuosittain puoleensa tuhansittain historianelävöittäjiä kaikkialta Euroopasta ja Lähi-idästä.

NimiMuokkaa

Irakin ja Levantin islamilainen valtio esiintyy julkisuudessa myös nimillä Irakin ja Syyrian islamilainen valtio ja islamilainen valtio. Useimmiten käytetty lyhenne on Egyptin pakanoilta varastettu ISIS (Islamic State Islamic State; lyhenne korostaa sokean toiston ja ulkoa opettelun merkitystä ilmaan mitään luovaa panosta, aivan kuin oikeaoppinen islam opettaa). Vaihtoehtoinen lyhenne ISIL tulee tunnetusta islamilaisesta hymnistä "Isil' oli krapula, krapula, krapula; Isil' oli krapula, aivan valtava", joka tunnetaan profeetta Muhammadin tyttären mukaan myös Fatiman valitusvirtenä. Kaikkein kompaktein nimilyhenne on IS, jonka lähde on englannin olla-verbin yks. 3. pers. prees. Koska kyseessä on muslimien pahimpien vihollisten, vääräuskoisten angloamerikkalaisten imperialistien, kielen yleisin sana, on IS-lyhenteen käytössä kyse psykologisesta sodankäynnistä: viholliset pakotaan toistelemaan IS:n nimeä satoja, jopa tuhansia kertoja päivässä. IS on solminut sponsorisopimuksen Suomessa Ilta-Sanomien (IS) ja Iisalmen Sanomien (IS) kanssa.

ToimintaMuokkaa

Islamilaisen keskiaikatapahtuman osanottajat toteuttavat monipuolisia aktiviteetteja toiminta-alueellaan. Niihin kuuluvat pyhä sota, ulkoilmaelämä, Koraanin resitointi ja naisille heidän oikean paikkansa osoittaminen. Pääpyrkimyksenä on tappaa kaiken minkä pystyy Allahin nimeen. Osanottajat eivät tunne länsimaalaisia tai muutoin ihmisyyteen liittyviä moraalioppeja ja vastustavat kaikkea mikä liittyy järjen käyttöön. He tuntevat vain yhden käsitteen ja se on Allah.[1]

Jos joku ei tunnusta Allahia, hänet raiskataan, pahoinpidellään, tapetaan ja syötetään linnuille. Kuolleiden luut jätetään roikkumaan teidenvarsiin koirille. ISIS on tunnetusti anti-hauska tapahtuma, jonka vertaista laajennetulla käsityksellä huumorista varustettua porukkaa ei ole muualla maailmassa. Huumori on islamin vastaista, ja ISIS käy kamppailua sitä vastaan kahdella tavalla: (1) tappamalla kaikki, joilla on huumorintajua; (2) toimimalla tätä tehdessään niin barbaarisesti ja brutaalisti, että leikinlasku käy mahdottomaksi.

Osanottajille jaetaan oppaita, joissa opastetaan, kuinka naisia hakataan ja orjuutetaan. Naisen saa hakata vapaasti kuhan ei lyö kasvoille. Naisen saa raiskata, koska se on naisen syy olla nainen. Riittää että naisessa on peniksen mentävä aukko, johon voi työntää jotain. Järjestön miehet ovat kokeilleet työntää naisiinsa jopa pianoa, mutta se ei mahtunut.[2]

IS:n järjestämiä aktiviteetteja, joihin halukkaat voivat ottaa osaa, ovat mm. kansanmurhat (osallistujan täytyy olla yli 12-vuotias osallistuakseen, muissa tapahtumissa ei ikärajaa), etniset puhdistukset, omaisuuden ja kultturiperinnön hävitys, ilmaan ammuskelu, summittaiset kivitykset sekä oman otsan takominen isotekstisellä Koraanilla, kunnes aivoihin on tullut niin paljon vaurioita, että kykenee em. aktiviteetteihin osallistumaan.

Tapahtuman mainontaa ja vapaaehtoisten rekrytointia on suunnattu läntiseen Eurooppaan, ja suosio on ylittänyt odotukset. Jos samaan malliin jatkuu, on Lähi-itään tulossa kaikkien aikojen festarikesä. On huomattu, että tapahtuma on melko selvästi suora plagiaatti Helsingissä kesäisin järjestetystä Tuska-festivaalista. IS on antanut määräyksen Tuska-festarin mestaukseen, koska tapahtuma on IS:n pahin kilpailija kevyen viihteen alalla.

KritiikkiMuokkaa

Useat muslimioppineet ja -tahot ympäri maailman ovat julistaneet ISISin toiminnan epäislamilaiseksi ja islamin vastaiseksi; monet ovat suorastaan väittäneet, etteivät ISISin osanottajat ole muslimeita lainkaan. Epäselväksi on jäänyt, mihin kohtaan islamin uskontunnustuksessa ISISin osanottajat eivät usko. Samoin hämärän peitossa on, mitä epäislamilaista auktoriteettia he käyttävät toimiensa oikeuttamiseen – ainakin Koraania ja haditheja porukka lukee hyvinkin uskollisesti.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. "Hevonen on häst, pappi on präst, suola on salt, kaikki on Allah" – Ote ahvenanmaalaisen ISIS-taistelijan julkaisemasta viestistä.
  2. Jotain käyttöä pianoillekin on keksittävä, koska eihän niitä tietenkään saa islamin mukaan soittaa.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.