Jamppa Tuominen

”Nyt loppu juominen, sanoi Jamppa Tuominen”

~Sanonta.

Jamppa Tuominen (1949-1998) oli suomalainen itkelmälaulaja; hän yhdisti ensimmäisen kerran virsi- ja iskelmämusiikin. Jamppa Tuominen eli eräällä tavalla Olavi Virran elämän pikakelauksena. Suosio hyppäsi tappiin vuonna 1976 ja seuraavat 15 vuotta Jamppa eli lujempaa kuin Olavi Virta konsanaan. Jamppa Tuomisen taidot tehdä musiikkia olivat erinomaiset, joten oli tavattoman suuri vahinko että hän valjasti lahjansa pääosin kelvottoman suomi-iskelmän hyväksi.

Aamu toi ...Muokkaa

Jampan erikoisosaamista oli tehdä kappale, mikä sopi esitettäväksi mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa. Aamu toi ilta vei-kappale sopi yhtä hyvin esitettäväksi tanssilavalla tai kirkossa, eikä se sen huonommalta kuulostanut. Kappale on yksi puhkisoitetuimpia nykyiskelmiä ja se on itsessään muodostanut iskelmämusiikin alajaoston itkelmä.

...ja ilta veiMuokkaa

Jamppa Tuomisen musiikki oli suosittua aina 1980-luvun loppupuolelle saakka, kunnes kansallisen iskelmäkulttuurin pönkittäminen oli syönyt hänen luomisvoimansa. Tuominen pakeni viimeisiksi vuosikseen Kanarian Saarille, missä väsyi lopulta elämään vuonna 1998.


  POPPOPPOPPOPPOPPOP. Tämä ylikaupallinen ja mukarankkuudella myyvä artikkeli on tynkä.
Auta heavyä pysymään pienen piirin alakulttuurina
.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.