Jani Luukkonen

Wikipedia-logo-v2-en.svg
Buaahhahhahhahhaa! Wikipedian niin kutsutut asiantuntijat eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta kerta kaikkiaan yhtään mitään!


Stop hand.png Tämä sivu on täyttä faktaa!
Tämän sivun aihe on niin käsittämättömän tyhmä, että siitä ei tarvitse repiä huumoria.

Jani Luukkonen on pälkäneläinen Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu.

Helmikuussa 2014 Luukkonen ansioitui julkaisemalla vastikään lapsipornon hallussapidosta ehdolliseen vankeuteen tuomitun aitoolaismiehen nimen Facebookissa. Nimi lähti näkyviltä (dataavien öyhöarmeijoiden jo merkittyä sen kalentereihinsa), kun tappo- ja tuhopolttouhkausten jälkeen poliisi soitti, että ”Jani hei, eikö me sovittu: me hoidetaan rikolliset, sinä selvität sen arvoituksellisen tapauksen mikä me näytettiin, muistatko? Et kai oo hukannu paloja, ne voi olla hankala pitää tallessa kun niitä on 20.”[1]

Vielä saman vuoden toukokuussa Luukkonen hankki lisää huomioitavuutta vallitsevaa somediskurssia murtavalla päivityksellään ”Ehdotus turvapaikanhakijoille jaettavaksi kyselyksi”. Hikipedia luovuttaa nyt suosiolla ja lainaa suoraan Aamulehteä:

»Alussa etnistä taustaa kysyttiin näin: oletko a) neekeri, b) varttineekeri, c) sekundaneekeri, d) manne. Hakemuksessa tiedustellaan myös syitä kotimaasta lähtöön. Vaihtoehtoina olivat muun muassa "kaikki naiset kuolivat aidsiin ja nyt panettaa" sekä "sosiaalitoimisto tuhoutui elefanttien hyökkäyksessä". Asevelvollisuuden suorittamisesta kysytään, kiduttiko hakija pikkulapsia vai ampuiko niitä Kalashnikovilla.

Facebook-julkaisua oli jaettu maanantaiaamuun mennessä 48 kertaa, ja siitä oli tykätty 63 kertaa. Aamulehden yhteydenoton jälkeen Luukkosen koko profiili poistettiin tai piilotettiin, eikä turvapaikkahakemusta enää voi lukea.

Aamulla tavoitettu Luukkonen sanoo, että hän pitää julkaisemaansa tekstiä lähinnä huvittavana.

- En nähnyt sitä rasistisena tai loukkaavana ketään kohtaan. Siinä on myös pieni totuusperä alussa ja lopussa, Luukkonen sanoo.

Tekstin alussa kysyttiin, oletko neekeri ja tekstin lopussa mainittiin, että jos päätös ei menisi muuten läpi, viranomainen hyväksyisi sen rahalla tai jos hakija uhkaa puukolla.

- Ei sinänsä, että olisi totuutta asiassa. Mutta tänne päästään liian helpoin perustein. Toivotan Suomeen kaikki ulkomaalaiset, jotka tulevat töihin ja veroja maksamaan.

Uskotko, että julkaisemasi teksti edesauttaa maahanmuuttokriittistä keskustelua?

- Ei varmasti edesauta. Mutta kuten sanoin, minulla ei ole mitään ihmisryhmiä kohtaan.

Onko tämä sellaista käytöstä, jolla haluat edustaa äänestäjiäsi.

- No ei sinänsä. Minä en ajatellut sitä näin poliittisesti ja vakavana asiana. Yhtälailla voisi olla melkein rasistisempaa, että kaivelen teidän lehdestä tai Ilta-Sanomista linkkejä ja linkitän ne. Esimerkiksi se uutinen viime viikolta, jossa romanialaiset naiset ryöstivät kaupungilla.

Siis, että ulkomaalaisten tekemien rikosuutisten jakaminen olisi rasistisempaa kuin teksti, jonka julkaisit Facebook-sivuillasi?

- Niin.

Olet siis maahanmuuttokriittinen. Mitä olet tehnyt asian eteen paikallispoliitikkona?

- Ei täällä ole sinänsä tarvinnut tehdä. Sanoin jo, ettei minulla ole mitään maahanmuuttoa vastaan.

Miten näihin teksteihisi on suhtauduttu Pälkäneen perussuomalaisissa?

- En ole saanut mitään palautetta.

Perussuomalaisten Pälkäneen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jari Laukkanen sanoo, että Luukkosen tekstit ovat hänen omia juttujaan.

- En ole sekaantunut niihin millään tavalla. En kommentoi millään tavalla.

Et kommentoi puheenjohtajana yhdistyksen jäsenen tekemisiä?

- Minä en ole Janin kanssa tekemisissä. En ole puhunut Janin kanssa, joten en halua kommentoida.

Mikä on Pälkäneen perussuomalaisten linja rasismiin?

- Tuomitaan tietenkin. Ei me mitään rasisteja olla. Me ollaan normaaleja pulliaisia. Minäkin olen perheenisä.

- Käsittelen asian ensin Janin kanssa. Mutta kuten sanoin, en tiedä asiasta enempää.[2]»

Yksi yksittäystapaus lisää siis vain.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.