Jani Sievinen

Severi Lasse Sakari "Jani" Sievinen (s. 31. maaliskuuta 1974 Vihti) on suomalainen valtiomies ja uimari, joka tuli tunnetuksi SDP:n poliittisena jyränä. Jani Sievisen ura huipentui vuonna 2009, jolloin hän voitti europarlamenttivaalit, mutta jäi rannalle puutteellisen uimataidon takia.

Esa Sievisen pieksämä Pikku-Jani.

LapsuusMuokkaa

Jani Sievinen joutui isäänsä Lasse Sievisen seksuaalisesti hyväksikäyttämäksi, minkä jälkeen sosiaalitädit lähettivät hänet muovipussissa Lassen pahalle kaksoisveljelle Esa Sieviselle, joka koulutti Pikku-Janista sammakkomiehen. Janin ollessa kaksivuotias Esa tönäisi kännissä pojan avantoon ja päätti, että tästä tulee sammakkomies. Pikku-Jani taisteli vastaan, mutta Esa sanoi, että hän auttaa Janin sitten vasta ylös, kun hän on oppinut uimaan ja kuorimaan perunat. Jani joutui katselemaan viisitoista vuotta Esan juopottelua, kunnes hän karkasi maailmalle polskimaan altaassa.

UraMuokkaa

Sievinen voitti paljon mitaleita avantouinnissa ja vesipallossa. Jälkimmäiseen lajiin hän sai herätyksen demarioppi-isältään Paavo Lipposelta. Sievinen ja Lipponen pelasivat jopa samaan aikaan Suomen joukkueessa Barcelonan olympialaisisssa, joissa Suomi karsiutui hävittyään välierässä Nigerille. Palkinnoksi Lipponen teki Sievisestä SDP:n virallisen maskotin.

Poliittinen uraMuokkaa

Sievinen ilmoitti uintiuransa jälkeen ryhtyvänsä politikoksi, mikä sinäänsä on osa normaalin suomalaisurheilijan urakehitystä. Sievinen osallistui vuoden 2009 europarlamenttivaaleihin, joissa hän sai äänivyöryn. Sievinen jäi valitsematta. Hän aikoi Brysseliin päästyään ensimmäiseksi laittaa kuntoon Vihdin kunnallisen päivähoidon, mikä oli hänen päävaaliteemansa. Tällä teemalla hän sai ääniä Lappia myöten. Myös valtaosa ulkosuomalaisista äänesti Sievistä järkyttyneenä Vihdin tilanteesta. Kateelliset keskustapomot yrittivät sabotoida Sievisen vaalivoiton levittämällä valheellista tietoa, että europarlamentissa ei päätettäisi Vihdin päivähoidosta. Panettelu luonnollisesti vain kasvatti Sievisen kannatusta.

YksityiselämäMuokkaa

Vuonna 2005 Sievinen huomasi televisiossa talotaikuri Lasse Sievisen ja totesi, että hänen oli löydettävä talotaikuri keinolla millä hyvänsä. Sievinen otti yhteyttä Lasse Sieviseen ja saikin osansa Suomen suurimmassa tosi-tv -sarjassa: Salatut Elämät. Sievinen suunnittelee esiintymistä Salkkareissa Ulla Taalasmaan uutena aviomiehenä. Hän on naimisissa ruotsalaisen barbie-nuken kanssa ja heillä on kaksi muovista ja uimataidotonta lasta.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.