Jorma Hietamäki

Jorma Jalavi Hietamäki (ei tietoa, milloin on syntynyt) on Ylen kaikkitietävä ja kaukaa viisas musiikkipäällikkö. Koulutukseltaan hän on musiikin tohtori ja konservatorion hän on käynyt muutaman kerran (huvikseen).

Hietamäen häikäisevä entiteetti 'vain' yhdestä kuvakulmasta.

Varhaiset vuodetMuokkaa

Buaahhahhahhahhaa! Wikipedian niin kutsutut asiantuntijat eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta kerta kaikkiaan yhtään mitään!


Jorman yli-inhimillisen maaginen musikaalinen lahjakkuus ilmeni jo hänen ollessaan pieni rääpäle. Jorma oppi jo kymmenvuotiaana soittamaan pianoa, kitaraa, selloa, pasuunaa, trumpettia, jne., jne. Kerran häneltä kysyttiin suorassa lähetyksessä, mitä hän osaa soittaa ja kun hän oli luetellut yli kolmenkymmenen soittimen nimet, oli juontaja keskeyttänyt Jorman ja sanonut: "Kyllä minä tiedän. Jorma osaa soittaa kaikkia maailman soittimia."

Jorma on lisäksi kuunnellut kaikki maailman eri artistien julkaisemat albumit aina omakustanteita myöten. Urakan hän kertoi aloittaneensa jo 20 vuotta ennen syntymäänsä, tosin sitä kukaan ei tiedä, miten se on mahdollista.

Jorma kävi lapsena musiikkileikkikoulun viiteen kertaan ja palkittiin joka kevät lahjakkaimpana oppilaana. Hän jatkoi koulun musiikkikerhossa aina lukioon saakka ja nöyryytti kaikki kerhokaverinsa maagisten soittotaitojensa lisäksi myös maagisilla laulutaidoillaan.

Jorma suoritti musiikkilukion keskiarvolla 11.0 (mukaan luettuna kaikki musiikkiin liittyvät aineet), matikasta hän sai hädin tuskin viitosta.

Jorma valittiin konservatorioon 19 vuotiaana saaden täydet pisteet pääsykokeissa ja yhden ylimääräisen pepsodent-hymyllään. Konservatorion hän suoritti ensimmäisellä kerralla keskiarvolla 11.0 ja jatkoi opintojaan aina musiikin tohtoriksi asti. Hänen keskiarvonsa ei ole tippunut lainkaan suoritettuaan konservatorio-opinnot useampana kertana.

Jorman vapaa-aikaMuokkaa

Vapaa-ajallaan Jorma kuuntelee uusia albumeita 20 tuntia vuorokaudessa. Samalla hän kertaa musiikin teoriaa 10 tuntia vuorokaudessa ja toisinaan lukee suurten mestareiden elämäkertaakin muutaman tunnin. Soittamiseen ja laulamiseen hän käyttää vähintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa. Hän nukkuu keskimäärin 2 - 4 tuntia vuorokaudessa ja pitää korvalappustereoita päällä koko yön.

Jorman ura YleisradiossaMuokkaa

Kun Jorma haki paikkaa Yleltä valmistuttuaan musiikin tohtoriksi, huomattiin hänen megalomaanisen mestarillinen lahjakkuus heti ja hänet ylennettiin heti musiikkipäälliköksi.

Jorman vastuulle kuuluvat erityisesti kappalelistojen laatimiset (joihin hän kelpuuttaa vain mestariteoksia), Euroviisut sekä Tankomarkkinat. Muutamia poimintoja hänen loistavalta uraltaan:

Euroviisut 2012Muokkaa

Jorma nimesi Loreenin Euphorian voittajasuosikikseen jo ennen finaalia. Kun hän oli kuullut kappaleen upean koreografian ja lukenut kappaleen nimen, oli hän varma voittajasta:

”Kappaleen sanoittajan on täytynyt olla nero: Euphoria on jo nimenä niin omaperäinen, että kappale voittaa varmasti. Sitten Loreenilla on mielestäni niin nätit silmät. Ruotsille varma viisuvoitto.”

~Jorma Hietamäki

Jedwardin Waterlineä Jorma oli luonnehtinut teiniXimmäksi kuin Loreenin Euphoriaa. Jorman ei tarvitse perustella miksi, koska hän on aina oikeassa ja muut ovat väärässä.

Ylellä on Microsoftin tapaan tapana uhata tappaa koira, mikäli Jorman suosikkikappale ei saa eniten ääniä finaalin äänestyksissä. 2012 koira sai siis pitää henkensä, joten eläinrakkaat ihmiset voivat huokaista helpotuksesta.

Seinäjoen Tankomarkkinat 2012Muokkaa

Jorma oli tuttuun tapaan valmentanut oman suojattinsa Janus Hanskin huippuvireeseen ja katsoi hänen voittavan kisan helposti:

”Janus Hanski on vähintään pari wikitsiljoonaa kertaa parempi laulaja kuin Olavi Virta!”

~Jorma Hietamäki

Janus Hanski ei voittanut kisaa. Kisan aikana hotellin siivooja oli käynyt Jorman kämpässä ja huomannut, että hänen matkatavaroidensa seassa ei ollut ollut lainkaan koiraa ja pistoolia.

Jorman yksityiselämäMuokkaa

Jorman ympärillä pyörii naisia kuin kärpäsiä, mutta Jormalla ei tahdo olla heille aikaa, vaikka kovasti naisista pitääkin. Hän seurustelee Tarja Närhen kanssa aina euroviisufinaalissa suorassa lähetyksessä ja Jorma suorastaan pulppuaa romantiikkaa radiossa.

Jorma on niin siveellinen mies, että hän on alasti vain harvoin. Tankomarkkinoiden 2012 yhteydessä hän kuitenkin tunnusti olleensa "munasillaan" Janus Hanskin kanssa[1].

Jorman laukomia totuuksiaMuokkaa

”Tää on ihan surkeeta.”

~Jorma Hietamäki Metallican Ride The Lightningista.

”Tää on aivan helevetistä.”

~Jorma Hietamäki Olavi Virran Aamusta Airistolla.

”P*skaa.”

~Jorma Hietamäki Beatlesin Sgt. Pepperistä.

”Hyiii saat... ”

~Jorma Hietamäki Brahmsin pianokonsertoista.

”Voi v*ttu.”

~Jorma Hietamäki Led Zeppelinin Stairwaystä Heaveniin.

”*Oksentaa lattialle.*)”

~Jorma Hietamäki Madonnan Like a Prayeristä.

”Inhottavaa!”

~Jorma Hietamäki Louis Armstrongin "What a Wonderful Worldistä"

”Yritättekö te tappaa minut?!”

~Jorma Hietamäki Bernsteinin West Side Storysta.

”Jos minä säveltäisin, sanoittaisin ja sovittaisin Suomelle euroviisukappaleen joka vuosi, niin kisat pidettäisiin joka vuosi Helsingissä, koska Suomi voittaisi ne minun ansiostani aina!”

~Jorma Hietamäki

ViitteitäMuokkaa

  1. YLE Tankomarkkinat Finaali la 14.7. klo 21-23. TV1
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.