Avaa päävalikko

Hikipedia β

Juha Kankkunen

Stop hand.png Juha Kankkunen on julistettu idiootiksi, sillä hän on perse ihmiseksi ja vihjeetön kasa tyhjänpäiväistä roskaa,
eikä hänen sanansa ja tekonsa arvolla ole tekemistä niiden asioiden kanssa, joihin ne saattoivat pyrkiä.

”Kankkunen tulee ja katkaisee taipaleesi”

~SpurguX
Juha "Ikuinen" Kankkunen on eläkkeellä oleva suomalainen päissäänautoilija.

Juhan "Kaamea" Kankkunen lähti liikkeelle Laukaan kinttupoluilta, joilla hän harjoitteli kaikessa rauhassa päissäänautoilua ystävien, vanhempien, tuttavien ja tuttavien isovanhempien kanssa. Juhalla oli jo nuorena kyky ja palava halu ajaa alkoholin vaikutuksen alaisena Keski-Suomen mutkateillä, aivan kuten monet sukupolvet ovat ennen häntä tehneet.

Juhan kankkusen suurimpia tukijoita uran vaikeina alkuaikoina oli naapurin Reiska, joka oli huomannut miehen potentiaalin ja tarjosi auliisti pontikkatehdastaan Juhan käyttöön. Myöhemmin sponsorisopimus Karjalan kanssa antoi Kankkuselle mahdollisuuden siirtyä MM-sarjaan ilman huolta ylenpalttisista virvoitusjuomamenoista. Sopimuksen myötä Juha "Ikuinen" Kankkunen kehittyi kaikkien aikojen menestyneimmäksi päissäänautoilijaksi.

Kilpailemisesta luopuminen on ollut Kankkuselle vaikeaa. Siirtyminen MM-tasolta päissäänajon jokamiehenluokkaan maanteille ei ole sujunut kivuttomasti. Juha on joutunut hoidattamaan kankkustaan erinäisissä hoitolaitoksissa. Lajin ystävillä ei silti ole syytä huoleen, kuten mies itse kertoo: "Minä ja kankkunen ollaan kuitenki erottamattomia."

Suurimmat saavutuksetMuokkaa

  • Syntyi hengissä 31.2.1959
  • Päissäänautoilun maailmanmestari vuosina 1986, 1987, 1991 ja 1993
  • Ei yhtään rattijuopumustuomiota koko pitkän uran aikana
  • Vuoden autoilija 1993
  • Pariisi-Bacardi-rallin voitto vuonna 1998
  • Russia-Stolichnaya-rally voitto vuonna 1999