Jukka Paarma

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jukka Paarmasta.

”Kansankirkko sopii edelleen kirkon visioitten ja strategioitten pohjaksi”

~Jukka Paarman consultant speak -evankeliumia, 2002

Jukka Paarma (alk. Aarne Kärpänen, s. 1. joulukuuta 1942, elintoimintojen seuranta lopetettu v. 2010 jälk.) oli omahyväinen byrokraattipappi, joka vältteli dialogia ja edistystä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispana vuosina 19982010.

Muhammed-pilapiirrosjupakan yhteydessä arkkipiispa Paarma kirjoitti avoimen kirjeen, jossa tuomitsi ”kaikkinaisen sananvapauden varjolla tapahtuvan tarkoituksellisen uskovien ihmisten pyhinä pitämien asioiden loukkaamisen”, mikä on kapulakieli-infektoituneen hurskastelijan tapa sanoutua irti sananvapauden ihanteista ja antaa sensuurin oikeutuksen carte blanche kaikille sitä haluaville. Paarman mukaan loukkaavan pilakuvan piirtäminen on yhtä tuomittavaa kuin piirustuksista suuttuneiden järjestämä väkivalta, omaisuuden tuhoaminen, murhaaminen ja diplomaattisen koskemattomuuden loukkaaminen. Ei tiedetä, miten paljon ehtoollisviininjämiä Paarma oli yhteen menoon naukkaillut ennen kirjeen rustaamista.

Arkkipiispa Paarman mukaan kirkosta eroajat haluavat vain palvella mammonaa, mikä on luonteva näkemys henkilölle, joka on psykologisesti kyvytön asettautumaan hetkeksikään kenekään oman orvasketensä ulkopuolisen asemaan. Paarmalla onkin todettu vakava oikeamielinen persoonallisuushäiriö.

Paarma oli urheilumiehiä, minkä huomasi heti hänen atleettisesta fysiikastaan. Hän totesi aikanaan itse, että jos hänellä olisi elämässään jotain kutsumusta tai tavoitteellisuutta, olisi hän todennäköisesti ryhtynyt urheilijaksi ennemmin kuin papiksi;[1] ainakin hänellä oli urheilijoilta vaadittavaa persoonallisuuden poissaoloa ja henkistä tyhjyyttä.

Turun ja Suomen arkkipiispan vaakuna.png edeltäjä:
Nikolaus Rungius
Turun ja Suomen arkkipiispa
19982010
seuraaja:
Kari Mäkinen

ViitteetMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.
  Tämä uskontoa käsittelevä תּוֹרָה on kerettiläinen tynkä.
Liity valon lapsiin ja levitä sanaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. ॐ मणि पद्मे हूँ.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.