Jukka Riipinen

Ennen kuin aloitamme artikkelin, jätämme vain tämän tähän.
Wikipedia-logo-v2-en.svg
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!

Jukka Riipinen on suomalainen kofeiiniaddikti, joka on kertonut huumausaineiden käytön seurauksista mediassa.

MediaesiintymisetMuokkaa

Asiantuntijat ovat kritisoineet television välittämää glorifioitua, rakastettavaa kuvaa Jukka Riipisen persoonallisuudesta ja ulkoasusta. Riipinen on johdonmukaisesti puettu siisteihin vaatteisiin, hänen kasvonsa on pyyhitty ennen haastatteluja, ja hänestä on otettu harhaanjohtavaa videokuvaa puhtaissa, funktionaalisesti sisustetuissa huoneissa. On huomautettu, että kofeiinin terrorisoimassa Riipisten kodissa ei todellakaan ole jopa matotkin lattialla paikoillaan[1].

Kofeiinin lähdeMuokkaa

Vaikka on arveltu, että Riipinen hankkii kofeiininsa suurimmaksi osaksi kahvista sen hyvän saatavuuden vuoksi, ei tällaisissa asioissa pitäisi käyttää adjektiivia ”hyvä”. Mitään hyvää en ainakaan itse kykene tilanteessa näkemään. Riipinen on ilmaissut kantansa myös teen laillisuuden puolesta[2], joten eipä jäänyt kahviin käyttö hänelläkään.

Asian vakavuusMuokkaa

Kofeiini on joskus mainittu ”miedoksi” tajuntaan ja suorituskykyyn vaikuttavien aineiden asteikolla. Kuitenkin meidän wikimme saa huolestuneiden perheenjäsenten yhteydenottoja ehdottomasti eniten Jukan ja Jukan lähisukulaisten kahvin käytöstä, joten voidaan sanoa, että kyllä se suurin ongelma Riipisen perheessä on kofeiini. Luottokontakti Kerttuli-isotäti on soittaessaan usein jopa hysteerinen, niin kauhea on kofeiinin todellisuus. Veisikö se muuten sukulaisia osastolle huolesta sairaina?

Viihteellistettyjen Riipis-haastattelujen sijaan valistuksen pitäisi alkaa jo päiväkodissa. Sen pitäisi kertoa, millaista kofeinistin arki oikeasti on, ja sen pitäisi jatkua koko opetuksen ajan joka päivä puolen tunnin välein ja työpaikoilla ja työvoimatoimistossa ja liikennevalojen & vessanovien symboliikassa ja maitotölkkien kylkeen JOTKUT KAATAA TÄTÄ KAHVIIN. SE TAPPAA JA KIDUTTAA ENSIN. Muutenkaan ei selvitä, sillä yhteiskunta tuputtaa kofeiinia siinä määrin, että siltä on mahdotonta välttyä. Kahvi on laillista ja pahaa-aavistamaton keskenkasvuinen voi löytää sitä vaikka kotinsa keittiön pöydältä. Eihän kukaan muuten näin kovin sanoin sitä vastaan puhuisikaan.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Studio Kotro: ”Mikä huumeissa houkuttaa?”, YLE 2010.
  2. Kotro edelleen.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.