Avaa päävalikko

Hikipedia β

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Juutalaiset ovat kansa, joka on lähtöisin nykyisen Gobin autiomaan alueelta Kiinasta. He ovat Euroopan ja koko maailman luonnollinen herrakansa. Maallikkojen keskuudessa juutalaiset tunnetaan parhaiten uskonnostaan, joka liittyy jotenkin kivien palvomiseen Mooseksen johdolla ja koristeiden tekemiseen kuivasta makaronista.

Juutalaisten pääelinkeinot ovat saippuan valmistus ja aseiden osto Yhdysvalloista.

Sisällysluettelo

Juutalaisten alkuperäMuokkaa

Juutalaiset ovat seemiläinen kansa. He siis polveutuvat Nooan pojasta Seemistä. Heidän geneettisesti läheisimmät sukulaisensa ovat arabit. Raamatun mukaan juutalaisten kantaisä on Aabraham. Tosin Aabraham on myös arabien kantaisän Ismaelin isukki, joten Lähi-idän kansojen voidaan todeta olevan varsin sisäsiittoisia.

Tarinan mukaan Jumala siunasi Aabrahamin ja lupasi hänen jälkeläisilleen siunauksensa. Tässä vaiheessa hänellä oli jo Ismael. Iisakista, joka ei vielä ollut syntynytkään, ei puhuttu muuta kuin lupauksena. Eli todellinen valittu kansa olisikin Raamatun mukaan arabit.

Juutalaisten keksinnötMuokkaa

 
Juutalaiset aloittivat miesten hamemuodin 1940-luvulla.

Heikosta maineestaan huolimatta juutalaisia saadaan kiittää lukuisista nyky-yhteiskunnan mukavuuksista ja suurista keksinnöistä. Juutalaisilta opimme mm. 1900-luvun lystikkäimmän seuraleikin: "Viimeinen pari uunista ulos." Lisäksi juutalaisille kuuluu kunnia reippaan leiritoiminnan aloittamisesta. Näillä reippailla kesäleireillä kehittyi myös suosittu urheilulaji sadan metrin sähköaitajuoksu. Alunperin toveri- ja ryhmähenkeä nostattamaan tarkoitetut leirit ovat sittemmin muuttuneet kapitalistiporvareiden käsissä esimerkiksi lasten ja nuorten maksullisiksi kesäleireiksi.

Juutalaisten merkittävin keksintö on kuitenkin chutzpah. Tämä tarkoittaa sitä asennetta ja ajatusmaailmaa, mikä on sellaisella pojalla, joka ampuu isänsä ja äitinsä, ja sen jälkeen vaatii oikeudessa eläkettä, sillä hän on orpo.

Juutalaisuus ja uskontoMuokkaa

”Hei poika! Haluatko ostaa karkkia?”

~juutalainen pedofiili

Väitetään, että juutalaisten uskonto olisi juutalaisuus. Lukuisista väärinkäsityksistä ja harhaluuloista huolimatta nykyajan tieteellisillä tutkimuksilla voidaan todeta, ettei juutalaisilla ole ollut mitään tekemistä uskonnon kanssa, vaan että suurin osa nykypäivän juutalaisista olisi enemmän tai vähemmän ateisteja. Tämä voidaan päätellä jo johtamalla seuraava lause juutalaisuskoa tarkoittavasta muinaisheprean sanasta jvvtutlsuskot, joka tarkoittaa 'ja vitut uskota'. Juutalaisuutta esiintyy lähes jokaisessa maailmanuskonnossa. Mutta ateismi ei estä juutalaisia vaatimasta Israelia itselleen, sillä Jumala on luvannut sen heille joskus vuonna annodazumal.

On esitetty, että juutalaiset olisivat perustaneet uskontonsa – sikäli kun se sellaista on – väärinymmärryksille. Jumala esimerkiksi sanoi juutalaisten johtajalle:

»Älä tapa.»

Juutalaiset johtajat tai kansa kuulivat sen:

»Älä tapa juutalaista.»

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

  Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.