Kremliini

Kremliini (Kremlinus Misdirecticus) on trollien alalaji. Kremliinit ovat kotoisin Venäjältä, jossa niitä kasvatetaan valtiollisissa instituuteissa. Kenties merkittävin Kremliinien alalaji on Pietarin Pikkukremlini (Kerml. Misd. Olginos), jonka juuret sijainnevat Pietarin Olginon piirikunnassa.

Kremliini käy jääkaapilla natustamassa hapankaalia viestiketjun kommentointitauolla.

Kremliinjä tavataan yleisimmin verkkopalstoilla keskustelurönsyjä järsimästä. Erityisesti palstat joilla viljellään sellaisia keskustelulajikkeita kuten NATO, maanpuolustus sekä käynnissä olevat kansainväliset selkkaukset ovat omiaan houkuttelemaan kremliinejä.

LevinneisyysMuokkaa

Kremliinit ovat levinneet laajalle levinneitä, ja niitä voidaan tavata käytännössä kaikkialla maailmassa.

VaarallisuusMuokkaa

Kremliini ei verkon keskustelupalstoilla mellastaessaan ole sinänsä vaarallinen, mutta kiusallinen se kyllä on. Kremliinin ehkä kiusallisin haittapuoli on sen siivottomuus. Kremliiniyksilö voi vuorokauden aikana tuottaa merkittävän määrän jätöksiä pitkin verkkopalstoja. Se onkin tunnettu monen hyvän keskustelunpalstan sotkemisesta.

Vaikka Kremliinien ei tiedetä olevan ihmisille vaarallisia, on joitakin kremliinin puremia havaittu. Kremliinin purema tapaa aiheuttaa Valkosinipunaraitaista ihottumaa sekä holtittomia puheita. Toistaiseksi ainoa tunnettu hoitokeino kremliinin puremaan on valistus. Vikkelä kremointi ja niskalaukaus, valinnaisessa järjestyksessä, on valitettavsti tullut valistamisen aikaavievän luonteen vuoksi yhä yleisemmäksi hoitokeinoksi.

Tunnettu käytösMuokkaa

Internetin keskustelupalstoilla kukaan ei tiedä jos olet koira tai kremliini. Kremliini tekeytyykin monesti keskusteluhalukkaaksi ihmiseksi, mutta käytös paljastaa hyvin nopeasti täysijärkiselle surffarille milloin keskustelukumppani on kremliini. Keskusteluitten yllättävä sivuraiteille ohjautuminen sekä sotkeminen järjettömään puhetulvaan, nk. Whataboutismi, tapaa toimia hyvänä jokamiehen tunnistusmetodina.

Näin tunnistat KremliininMuokkaa

Mikäli sinulla on syytä epäillä, että keskustelupalstallasi myllertää kremliini, kiinnitä huomiosi seuraaviin asioihin:

  1. Nimimerkki. Kremliini valitsee yleensä tavalla tai toisella hieman hölmön nimimerkin. Esimerkiksi suomalaisen rallikuuluisuuden.
  2. Nimimerkin muu tuottama sisältö on pelkkää Venäjää koskevaa materiaalia, tai sitten New World Order -salaliittoa.
  3. Sisältö. Kremliini ei kykene aitoon inhimilliseen dialogiin, vaan se tuottaa ennalta opeteltuja lauseita, sopivat ne keskusteluun tai eivät.
  4. Sekavuus. Kremliini ei osaa tuottaa järjellisiä argumentteja, vaan se tuottaa argumentin tapaisia möläytyksiä. Kielioppi, pilkkujen ja välilyötien käyttö ei myöskään onnistu. Myös valitut sanat saattavat olla erikoisia, esim. facisti, sillä kremliinit yleensä käyttävät kremliini–ihminen-käännöskonetta tekstien tuottamiseen.
  5. Sivuraiteet. Kremliini pyrkii aina ohjaaman keskustelun sivuraiteille. Jos puhutaan Venäjästä, kremliini haluaa puhua Yhdysvalloista. Jos puhutaan talouspolitiikasta, kremliini haluaa, että Suomi eroaa EU:sta, jne.
  6. Obscura. Paremman puutteessa Kremliini tuhrii keskustelun. Pitkät sekavat rönsyt, joissa ei tunnut olevan päätä eikä häntää, ovat monesti kremliinien tuottamia. Kremliini ei pyri keskustelun kirkastamiseen, vaan sen samentamiseen omilla jätöksillään.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.