Kusipää

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Älä yritä olla luova, tee vain tasan kuten tässä.

Kusipää (Ureakefalia, tunnetaan myös virtsapäisyytenä) on yleinen elämäntapasairaus, joka on useissa maissa suorastaan vitsaus. Siinä päähän muodostuu toinen rakko.

Ureakefaalinen kallo, jossa rakon laajeneminen on edennyt pitkälle. Kallon omistaja oli aikanaan tunnettu kusipää.

Saatanan idiootti! Alan pikkuhiljaa uskoa, että sinun munuaisesi olivat syntyessä väärinpäin, ja pumppaavat kaiken kusen päähäsi!

~Käyttäjä:B14 diagnosoi Käyttäjä:Peelon

Kusipää kun kuolee, jossain syntyy uusi.

~Maija Vilkkumaa

Synty

Taudin takana on usein liiallinen oluen tai kahvin juonti ja liian pieni ajattelun määrä. Ihmisen fysiologia sopeutuu vaatimuksiin ja täydentää ruumista toisella rakolla.[1] Tämä mahdollistuu piilevän jäänteen kautta: monilla ns. "alemmilla eliöillä" sama ruumiinontelo, josta ruoka menee sisään, on se, josta se tulee ulos. Tämä "primitiivinen" rakenne (genotyyppi) tulee esiin (fenotyyppi) vain edellä mainituissa olosuhteissa. Rakon muodostumisen jälkeen kapillaari-ilmiö nostaa urean sinne. Taudin esivaiheet on usein huomattavissa jo teini-iässä, ja sen kehittymistä vauhdittaa M-ajokortti ja mopedin omistaminen. Pitkälle edenneenä kusipäisyys haittaa niin uhrin kuin hänen lähipiirinsä elämää ja saattaa johtaa sairastuneen sosiaalisen elämän katoamiseen.

Osa ihmisistä on mutantteja, joiden munuaiset ovat syntyessä väärinpäin ja pumppaavat kusta päähän. Tässä tilassa kusipäisyys on krooninen ja parantumaton sairaus. Nämä kusipäät ovat siis vammaisia, eivätkä mahda tilalleen mitään. Vammaisten kiusaaminen on halpamielisten työtä.

Oireet

Taudin ensimmäinen oire on järjetön pulputtava itsekehu. Usein kusipää myös pulputtaa kovaan ääneen muista kannattamistaan asioista lasittunein silmin. Joskus ihmisten toinen silmä on muuttunut keltaiseksi, kun he ovat kallistaneet päätään. Pahimmillaan silmistä voi tarkistaa lattian tasaisuuden. Muita ulkoisia merkkejä ovat myös päähän ilmestyneet aurinkolasit (usein johtuvat väriä muuttaneistä silmistä) sekä otsaan kasvanut helposti huomattava kupla.

Tähän liittyvät usein myös lisääntyneet alemmille kansanryhmille esitetyt kansainväliset käsimerkit. Osalla potilaista tautitila ei parane, mutta heidän kehonsa puolustaa itseään hoitamalla sairauden sijasta oireita. Nämä ihmiset voivat esimerkiksi mennä kokemaan ylemmyydentunnetta ja nauramaan heikommilleen kuset silmissä. Tämä tasaa kusenpainetta estäen kuoleman.

Hoito

Ainut tunnettu hoitokeino on poistaa ureakeskittymä. Jos pää on täynnä ureaa, sinne ei mahdu enää järkeä. Joskus virtsan saa melko helposti poistumaan, mutta yleensä kohtelun tulee olla sekä henkisesti että fyysisesti kovaa, jotta paraneminen saataisiin tapahtumaan. Tässä hoidossa pesäpallomailan käytöstä on saatu ristiriitaisia tuloksia. Jos kurmotus ei toimi tai ei kiinnosta, voidaan virtsa tyhjentää päästä tietyissä tapauksissa toisella tavoin;

  1. Avaa vasemman korvalehden takana oleva luukku kolmioavaimella.
  2. Käännä sulkuhana vaaka-asentoon.
  3. Paina painiketta B niin kauan, että painemittari näyttää 1 bar. Painikkeen painaminen aiheuttaa voimakkaan virtsasuihkun paineen ollessa kova.
  4. Käännä sulkuhana pystyasentoon.
  5. Sulje luukku, kierrä lukko kiinni kolmioavaimella.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.