Tämä artikkeli käsittelee kovia, pyöreitä ja kolmiulotteisia esineitä. Pehmeistä, pyöreistä ja kolmiulotteisista esineistä kertoo artikkeli pallo.

Kuula on kokoon katsomatta pyöreä tai pyöreähkö esine. Kuulalla tarkoitetaan useimmiten kovaa, pyöreää esinettä. Kuulassa saattaa olla lisävarustuksena ketju, naru tai muu vastaava.

KäyttötarkoituksetMuokkaa

 
Monenlaisia eri tarkoituksiin valmistettuja kuulia.

Kuulia on valmistettu erilaisiin tarkoituksiin. Lasten ja joidenkin nuorten, joilla ei ole elämää keskuudessa tunnetaan puusta, kivestä tai metallista valmistettujen kuulien heittely tai näppäily toisia kuulia vasten. Älköön aikuinen ikinä erottako em. alaikäisiä tästä pelistä, sillä se on varsin hupaisahkoa ajanvietettä.

Murskaimen ketjun päässä olevaa suurta ja painavaa kuulaa käytetään yleisimmin talojen, perunoitten ja atomien muussaamiseen, jonka jälkeen murskausjätteet yleensä dumpataan Itämerta rehottamaan.

Kuulan koristeellisempaa muotoa kutsutaan nimellä helmi. Tällaisiin kuuliin koristautuvat yleensä ihmislajin naaraspuoliset yksilöt. Helmessä on usein pienikokoinen tunneli, joka sattuu menemään kyseessä olevan koristeellisen kuulan keskipisteen kautta.

Muovista härpäkettä, johon on kiinnitetty kuulia peräkkäin pienimmästä suurimpaan ja jossa suurimman kuulan jälkeen tulee lenkki, merkitys on edelleen hämärän peitossa. Kuitenkin eräänlaisia huhuja on, että niitä käytettäisiin lääketieteessä peräaukon suurentamiseen.

TriviaaMuokkaa

  • Kuulat ovat aina kovia ja pyöreitä. Siitä ei ole epäilystäkään. Jos jokin pyöreä esine on pehmeä, se on todennäköisesti pallo. Jos jokin esine on kuten kuula mutta litteän sylinterin muotoinen, se on todennäköisesti kiekko.
  • Kuulilla voi leikkiä, pelata ja tehdä työtä sekä koristaa ja tyydyttää itsensä. Muut käyttötarkoitukset ovat sumun ympäröimiä.

Katso myösMuokkaa

  Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.