Landola on suomalainen kitaramerkki, joka on yksi maailman huonoimmista. Landola-kitaroita on valmistettu Pietarsaaressa vuodesta 1942. Nykyään kyseisellä tuotemerkillä kitaroita valmistaa Audiosal Oy Ab.

Uusi Landola myy ulkonäöllään.

Yrityksen perustaminenMuokkaa

Vuonna 1942, joukko kitaransoitosta innostuneita pietarsaarelaisia nuoria miehiä löysi Pietarsaaren metsistä kymmeniä lahoja kantoja ja huomasi niiden oivalliset akustiset ominaisuudet kiinnittämällä niihin viulunkieliä ja rämpyttämällä niitä hieman. Sitten he päättivät ostaa metsän ja perustivat sinne kitaratehtaan.

Landolan valmistaminenMuokkaa

Landolat valmistetaan vain parhaista raaka-aineista: lavan, kopan, sarjojen ja kaulan valmistamiseen käytetään vain parhaiten mätääntyneitä ja lahonneita mäntyjen ja koivujen kantoja sekä runkoja. Tämän ansiosta Landolan akustiset ominaisuudet saadaan mahdollisimman hienostuneiksi. Virityskoneiston valmistamiseen käytetään autohajottamoilta raahattujen Saabien ruostuneita runkoja ja metsistä löydettyjen porojen raatojen luita. Landolan kielet valmistetaan huonolaatuisesta kierrätysmuovista tai kuolleiden hevosten jouhista. Näin ollen Landolan kielistä saadaan mahdollisimman rikassointisia. Kuten havaitsemme, Landola on erittäin ympäristöystävällinen kitaramerkki.

Landolan omistaminenMuokkaa

Kun soittaja on valinnut musiikkiliikkeessä itselleen sopivimman mallin ja vie sen kotiin soittamista varten, on kitara aluksi täysin kiiltävä ja houkuttelevan näköinen. Heti, kun Landolaa soitetaan noin 1–2 tuntia tai kun puun lämpötila nousee yli 30:een celsiusasteeseen, alkaa Landola "elää". Yleensä ensimmäiset merkit Landolan kypsymisestä ovat sen kopasta nousevat sarvijaakot tai virityskoneistosta putoilevat toukat. Myöhempien soittokertojen jälkeen Landolasta saattaa sietä mäntypistiäisiä, kirppuja, luteita tai mauriaisia. Landolaa pidetäänkin eläinrakkaiden ihmisten soittimena.

Landolan soittaminenMuokkaa

Landolan valmistajat ovat määritelleet kitaroidensa soittamiseen seuraavia suosituksia:

Landolan takuuMuokkaa

YleistäMuokkaa

Landola lupaa jokaiselle kitaralleen mallista riippuen 1–3 vuorokauden takuun. Perusmallit saavat yleensä 1–2 vuorokauden takuun ja luksusmallit saavat peräti kolmen vuorokauden laajennetun erikoistakuun.

Landolan takuuehdotMuokkaa

  • Landolaa on säilytettävä alle 30 celsiusasteen lämpötilassa.
  • Landolaa saa soittaa kerrallaan korkeintaan 45 minuuttia.
  • Landolaa ei saa pudottaa tahallaan.
  • Landolaa on käsiteltävä kuin kukkaa kämmenellä.
  • Landolan koppaa ei saa käyttää bongorumpuna.

TriviaaMuokkaa

Kuuluisia Landolan rämpyttäjiäMuokkaa

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.