Avaa päävalikko

Hikipedia β

Laukaa

”Laukaa, Laukaa, kierrä se kaukaa.”

~suomalainen sananlasku

”Simba, kaikki mitä valo koskettaa on Keski-Suomi, se on sinun”

~Mufasa

”Entä tuo pimeä alue tuolla?”

~Simba

”Se on Laukaa. Et saa koskaan mennä sinne!”

~Mufasa

Laukaa on paska Lähde? pikkukaupunki Keski-Suomessa.

Laukaalainen pommisuoja, sittemmin pommitettu maan tasalle

Sisällysluettelo

Historia vs. nykyaikaMuokkaa

Historiantutkijoiden mukaan Laukaaseen saapui asutusta jo kivikaudella, toisten mielestä suurin osa nykyisistä asukkaista on suoraan kivikaudelta. Oli miten oli, muinaiset ajat ovat vahvasti läsnä Laukaan ilmapiirissä. Kansalaiset tervehtivät toisiaan nuijalla muksauttaen, keskustelut käydään karkein murahduksin, ja aina iltaisin suuret nuotiot roihuavat ja taitavat ruoanlaittajat käristävät pilalle kovalla vaivalla metsästetyn riistan.

Tunnetuimmat rakennuksetMuokkaa

Laukaan kaupungintalo (kansan suussa aLKo) perustettiin vanhan örkkien hautausmaan paikalle vuonna 1777. Kaupungintalo on Laukaan suosituin rakennus, pääasiassa siksi että siellä säilytetään kylän taikajuomavarastoa. Lain mukaan taikajuomia saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle yhteiskuntakelpoiselle kansalaiselle mutta Laukaalaiset ovat leppoisaa sakkia ja taikajuomasta pääsevät kyllä nauttimaan kaikenikäiset ja -kuntoiset. Laulaahan Eppu Normaalikin tästä kuuluisasta rakennuksesta laulussaan Murheellisten laulujen maa, sanoin "kohti laukaan viinakauppaa.."

Laukaassa toimii myös Sydän-Laukaan koulu jossa nuorille opetetaan muunmuassa lähitaistelutaitoja, pontikan valmistamista salaa koulun lokerikoissa, muoviräjähteen valmistusta, sekä kouluun kirveen kera murtautumista.

Mistä Laukaa tunnetaan?Muokkaa

Erityisen kuuluisa Laukaa on julkkiksistaan, muun muassa Juha Kankkunen ja Homer Simpson ovat kotoisin Laukaasta (tai ainakin käyneet siellä, tai kenties ainakin kuulleet paikasta joskus, ainakin saattaisivat olla).

Julkkiksista julkisimpia ja kuuluisimpia ovat kaupungin herruudesta taistelevat rosvopäälliköt, barbaari Igor Fragor ja Anarkisti-Albus. Laukaan poliisitalo (lakkautettu) on luvannut heistä palkkion elävinä tai mieluummin kuolleina, mutta heidän lähelleen on äärimmäisen vaikea päästä; Igorin luokse sen takia että hänen mahansa levittäytyy suojakilpimäisesti kahden metrin säteelle hänen kehostaan, Albuksen koska hänen hajunsa levittäytyy kymmenen metrin säteelle tyrmäten kaikki haistamiskykyiset olennot. Laukaa on myös taloudellinen turvapaikka sönköttäville ja änkyttäville liikemiehille. Erityisesti Jyväskylän suunnasta Laukaaseen paetaan häpeämään huonoa ulosantia ja kehittymättömiä sosiaalisia taitoja. Laukaa on luvannut aitosveitsiläiseen tapaan sekä verohelpotuksia että suojelua pitäjään linnoittautuneille raharuhtinaille. Tässä Laukaa on aito maan tapa-museo, jossa kaikki syyt jotka estävät meitä vaikenemasta tai salaamasta, ovat tekosyitä.

TaajamatMuokkaa