Marko Hamilo

Stop hand.png Marko Hamilo on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.

”[M]iten te aiotte selittää lapsillenne, että te ette tehneet mitään, kun oikeusvaltion perustaa murennettiin, tai ehkä jopa kannatitte tätä kaikkea? Ymmärrättekö, että lapsenne ja lapsenlapsenne tulevat halveksumaan teitä, kun liberaalit länsimaiset arvot taas palaavat kunniaan?”

~Hamilo moralisoi F. Van Wonterghemin tuomiosta. Tri Jussi Halla-aho ja Timo Hännikäinen tykkäävät tästä.[1]

Marko Hamilo (s. 1968) eli MAKE1968 on suomalainen entinen tiedetoimittaja[3] ja klassinen liberaali, joka on liittoutunut Darth Vaderin, Kim Jong Unin, itä-Euroopan aloittelevien diktaattorien esimerkillisten demokratioiden Venäjän, Valko-Venäjän, Puolan, Turkin ja Unkarin, sekä Klonkun kanssa taisteluun sananvapauden, ajatuksenvapauden, ja kaikkien muiden hyvien asioiden puolesta. Hamilo on tunnettu ennen kaikkea kasvoistaan. Hän käyttää skeptikon naamaria, jossa on yhtä hyvä pokerinaama kuin Jussi Halla-aholla. Tämän kanssa hän voi hengittää syvään, peräänkuuluttaa faktoja ja järkiperäisyyttä ja pilkata erimielisiä juuri näiden puutteesta.[4] Vakavasti ottaen: erinomaisen hieno esimerkki pimeän voiman sumentamasta ihmisestä.

Marko "Nuuskamuikkunen"[2] Hamilon robottinaamari (suunnittelija kertoo hakeneensa "galaksin omahyväisintä inspistähyilyä").
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli hra M. Hamilosta.

Stat WarsMuokkaa

Marko Hamilo löydettiin erämaista. Tämä vaaleatukkainen nuori sankari näytti lupaavaa kykyä voimassa taistellessaan pseudotieteen pimeää voimaa vastaan kritisoidessaan erilaisia psykologisia humpuukihoitoja.[5]. Nuori sankari kirjoittikin aivan vakuuttavasti mm. Helsingin Sanomiin, Vihreään Lankaan sekä Tiede-lehteen.

Lupaava sankaruus katkesi kuitenkin traumaattisiin kokemuksiin ja hän koki pimeän puolen vedon. Lopulta vaaleatukkainen sankari ei ollutkaan enään viaton vaaleatukkainen lapsi, vaan hänestä kasvoi vaaleatukkainen arjalainen. Jota vastaan hänen[6] sukulaissielunsa[7] Syksy Räsänen[8] on taistellut. Ensin Hamilo onnistui haavoittamaan ja ajamaan vastustajansa pakosalle.[9]. Sittemmin Hamilo joutui itsekin antautumaan taiston pyörteissä.[10] Räsäsen ja Hamilon välinen hurja ja vauhdikkaan akrobaattinen taistelu keskittyi erityisesti tilastoihin ja siihen mitä niistä voidaan lukea. Tämä taistelu tunnetaan suuren yleisön parissa nimellä "Stat Wars". [11]

Nykyisin sivustaseuraajat katsovat kiinnostuneena ja odottavat hyytävää loppuhuipennusta jossa ratkaistaan, paitsi se uskaltaako Syksy Räsänen ottaa automaattipilotin pois päältä, niin myös sen, onnistuuko Hamilo sittenkin päihittämään häntä kiusaavat voimat ja onnistuuko hän peräti saavuttamaan sankaruuden epäonnistumisistaan huolimatta. Ja kuten kaikissa hyvissä tarinoissa, on tässäkin toivoon vaikeaa uskoa. Hän on puolustanut Aitoa Avioliittoa[12] ja lisäksi hän on ottanut osaa maahanmuuttokeskusteluun pimeällä puolella.[13] Ennen arvostettu tieteen hyvällä ja havaittavasti älyllisellä puolella taistelija onkin luotsaamassa kuolontähdeksi muodostuvaa kämyfasistista Sarastus-lehteä minioninsa Timo Hännikäisen kanssa.

Nykyään Marko Hamilo, kunniakas jediskeptikko, ideologisen keskustelun vastustaja ja empiristi, katsoo Lähi-idän ja Afrikan asukkaiden olevan eurooppalaisia keskimääräisesti huomattavasti vähä-älyisempiä, kunnes toisin todistetaan.[14] Hamilon, kuten siis Pimppa-Timpan ja Halliksenkin, mielestä se, että jokaisen muslimitytön tappoa positiiviseksi asiaksi sanova ihminen saa parinsadan euron sakot, on "oikeusvaltion perustan murentamista".[1] Tämänkaltaisilla linjoilla on toki ollut niinkin arvostettuja ajattelijoita kuin Anu Palosaari, tamperelainen ammattipanija ja poliittiselta asemaltaan Olavi Mäenpäästä pykälän alempi (mitattavasti). On myös kiintoisaa puolustaa unohdettuja ja hyljeksittyjä "liberaaleja" arvoja valittamalla törkeästi kaltoinkohdellun sellaista lausuntoa, jossa laskeskeltiin, mitä hyötyä eri kansanryhmien lasten tappamisella voisi olla. Sananvapauteen sitoutuvana julkaisuna Hikipedia vakuuttaa Marko Hamilon mahdollisessa kuolemassa olevan positiivista ainakin se, että maailmasta lähtisi yksi Marko Hamilon tekstejen kirjoittaja.

Kuitenkin toiveikkaimmat uskovat että tarinankerronnan säännöt ovat voimakkaat. Silloin Räsäsen ja Hamilon välinen eeppinen taistelu voi huipentua siihen, että Hamilo riisuu pelottavan konemaisen naamarinsa, ja huohottajan takaa paljastuukin ihminen. Toki vammautunut, traumatisoitunut ja ruma ihminen, mutta ihminen yhtä kaikki. Ja niin tarina saisi sellaisen lopun joka avaisi suuren monikulttuurisen yleisön kyynelkanavat ja lompakon.[15]

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja halal-hapansilakkaMuokkaa

Nykyään Hamilo tunnetaan parhaiten Kaivopuiston kupeessa asuvana city-intellektuellina, joka suree sitä, että Kaivopuistossa ja Westendissä asuva Suomen eliitti unohtaa blondin sinisilmäisen kouluttamattoman ja kärsivän köyhälistön, joka joutuu asumaan irakilaisten ja somalilaisten jatkuvasti raiskaamana sellaisissa halal-lihalta ja hummukselta haisevissa ghetoissa kuin Vuosaari, Itis, ja Leppävaara. Hamilon mukaan Suomessa ei ole rasismia, vaan ainoastaan joitain huonosti käyttäytyviä ihmisiä, joiden huono käytös ei missään tapauksessa mitenkään liity rasismiin. Hamilo on vuoden 2016 huhtikuun tärkeimmässä yhteiskunnallisessa ulostulossaan ilmoittanut, että koska ruotsalainen hapansilakka on todennäköisesti halal, sopii se erinomaisesti tarjottavaksi vastaanottokeskuksissa asusteleville muslimeille, etenkin sen vuoksi, että se saattaa aiheuttaa oksentelua erittäin epämiellyttävän hajunsa vuoksi. Hamilon asteikolla tällainen pelleily on vielä hyvätapaista, koska Hamilon kavereista osa on julkisestikin kaikkien mamujen tappamisen kannalla.

Hamilo entisenä HS:n toimittajana ottaa usein kantaa arvoliberaalin ja vihervasemmistolaisen valtamedian (HS, YLE, ja oletettavasti myös kaikki kansainvälisesti tunnetuimmat sanomalehdet ja TV-kanavat joka puolella maailmaa) jatkuvaan tarkoitukselliseen valehteluun. Syyskuussa 2016 Iltalehden haastattelemana Hamilo ilmoittaa ainoana poikkeuksena HS:n valheellisiin uutisiin HS:n viiniarviot, jotka pitävät paikkansa. Hamilo on myös hämmentynyt siitä, kuinka koulutetut ihmiset ovat sujut median valehtelun kanssa, ja arvelee, että näillä ressukoilla ei ole tarpeeksi aikaa tutkia uutisten taustoja internetistä, ja lisäksi näillä on yhteiskunnallisesta asemasta johtuva luontainen auktoriteettiusko, joka estää näkemästä sitä, kuinka asiat oikeasti ovat. Herravihaisella alaluokalla ei tätä ongelmaa Hamilon mukaan ole, ja siksi Hamilo näyttää ajattelevan, että tämä porukka (ylioppilas Hamilo luultavasti mukaanlukien) on luontaisesti kriittisempi ja siksi paremmin asioista perillä. Mitä tähän nyt vielä voisi lisätä? (Katso parodiahorisontti: ei tarvitse miestä enää parodioida, senkun kopioi tekstit tänne.)

Punavihreä kuplaMuokkaa

Ensin Hamilo oli punavihreä. Punavihreässä kuplassa oli kivaa. Sitten tuli morkkis: punavihreys ei olekaan ratkaisu kaikkeen. Huomasi, että Hamilon omalla psyykellä mukautuminen lähipiirin vastenmielisiinkin ajatuksiin tapahtuu salakavalasti, ja niistä ajatuksista oli vaikea päästä eroon. Vastareaktiona omaan punavihreyteen siirtyi persuihin. Hamilon psyykellä mukautuu nopeasti uuden lähipiirin vastenmielisiinkin ajatuksiin. Morkkista ei ole vielä tullut. Persuus onkin ehkä ratkaisu kaikkeen? Tyhmimmätkin persuajatukset vaikuttavat älykkäiltä, yhtä älykkäiltä kuin Hamilo itse (Hamilo ei ole juurikaan käynyt kouluja.) Onko tämä persukupla? Persukuplaa ei ole, koska persut ovat älykkäitä, objektiivisia ja rationaalisia, juuri sellaisia, millainen Hamilo itsekin uskoo olevansa: Halla-aho, Hirvisaari, Immonen. Hamilo tietää, ettei itse ollut aina älykäs, objektiivinen ja rationaalinen, koska oli ennen itse punavihreässä kuplassa. Mutta näin ei ole enää. Happy end.

Mission Impossible: Tyhmät ihmisetMuokkaa

 
Pimeä puoli on painanut jälkensä ihmissieluun

Hamilo on jo pitkään ollut hullaantunut typerien ihmisten tunnistamiseen ja outtaamiseen. Järjestyksessä tyhmimpiä ovat suvakit ja vihervassarit (so. melkein kaikki muut suomalaiset paitsi osa persuista (mm. Mestari) sekä kaksi tai kolme kokoomuslaista), mamut, muslimit, afrikkalaiset, journalistit (kts. itsesääli), sekä suuri osa dosenteista ja muista yliopistosuvakeista. Näitä tulee aina tarvittaessa sääliä. Hamilon tärkeimmät työkalut typerien ihmisten tunnistamisessa ovat keskenjääneiden yliopiston alkeisopintojen alussa suoritetut tilastotieteen ja filosofian alkeiskurssit. Näiden ansiosta Hamilo osaa sujuvasti kirjoittaa ja lukea sellaisia vaikeita sanoja kuin argumentaatiovirhe, tilastollinen merkittävyys ja kausaatio, ja tästä ylivertaisesta saavutuksesta (olennaisesti: itselle vastenmielinen luentosaliin raahautuminen ja opiskelu muutaman opintopisteen verran noin yleisesti) jatkuva meuhkaaminen osoittaa, että Hamilon jutuissa täytyy olla perää (vaikka oikeesti jos haukkuu toisia sellaiseksi niin on ite.)

AjattelijaMuokkaa

"Kaikki muslimit ovat terroristeja. (Oikeuden mukaan ei saa sanoa, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, joten ilmeisesti lainkuuliaisen ihmisen on pakko sanoa, että kaikki muslimit ovat terroristeja. En tiedä riittääkö että tämän sanoo kerran. Voin tarvittaessa sanoa tämän joka päivä, jotta välttyisin sakoilta.)" Hamilo, tammikuu 2017.

Hamilon flanderisaatioMuokkaa

Todellisuudessa Hamilo on sarjakuvahahmo, joka kärsii flanderisaation seurauksista. Hamilo on ilmastonmuutokseen uskova ateisti, klassinen liberaali, ja entinen punavihreä, mutta kaikesta tästä huolimatta Hamilon maailma on määräytynyt yhden ainoan asian perusteella, mamujen. Tämä yksi asia menee kaiken muun edelle, ja on tehnyt Hamilosta ajattelevan mutta harhautuneen ihmisen karikatyyrin.

 • Hamilon nykyinen seurapiiri on omituinen kokoelma holokaustin kieltäjiä, kreationisteja, fanaattisia antikommunisteja, muita yhteiskunnallisilta käsityksiltään häiriytyneitä, rasisteja, perusjuntteja, ilmastodenialisteja, joka sortin salaliittoparanoideja, vanhanaikaisia tosiuskovaisia, äärinationalistisia antidemokraatteja, perushörhöjä, ylenmääräisestä ruohonsauhuttelusta kärsiviä työttömiä, ja tunne-elämän häiriöiden vuoksi marginalisoituneita.
 • Hamiloon aiemmin assosioitunut aines loistaa poissaolollaan: klassiset liberaalit, yliopistoväki, älymystö, sivistyneistö. Hamilo on ollut pitkään sotajalalla juuri näitä ryhmiä vastaan, koska ne eivät alkuunkaan tajua. Koulutetut ihmiset (eliitti) ovat väärässä, yksinkertaiset ihmiset ovat oikeassa (vrt. Khmer Rouge, Kim Il-Sung, Mao, Trump, jne.).

Tämä huomio sisältääkin kaiken olennaisen Hamilosta: koska Hamilo ei ole kyennyt pätemään älykkäiden ihmisten ("eliitin") parissa, vian täytyy olla eliitissä. Näin Hamilo on kyennyt (omissa silmissään) nousemaan "eliitin" yläpuolelle, ja apuna ja tukena hänellä ovat ne kaikki, jotka siitä "eliitistä" eivät muutenkaan paljoa perusta tai tajua.

 • Hamilo kannattaa gradun sekä monta blogikirjoitusta ja twiittiä plagioinutta kreationisti-Huhtasaarta Tasavallan presidentiksi. Ja ihailee muita samankaltaisia.

(Miksi? Huomionhakuisuus. Ei muuta. Mamut ovat osoittautuneet kaikkein tehokkaimmaksi tavaksi saada huomiota. Hamilo aiemmin yritti psykokulttuurikritiikillä, mutta se aihe ei toiminut kunnolla. Mamuista ja vihervasemmistosta välittää moninkymmenkertainen ihmisjoukko. Huomio on vastaavasti monikymmenkertainen. Se ei Hamiloa haittaa, ettei tämän joukon taso ole samaa, kuin jonka huomiosta hän sai aiemmin nauttia kirjoittaessaan juttuja valtamediaan.)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 • ”Lopun sanoja”. Syksy Räsäsen Maailmankaikkeutta etsimässä -blogi, Tiede.fi, 30.5.2013

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

 1. 1,0 1,1 kuva:Hamilo-Wonterghem.png
 2. Kun Syksy saapuu, Nuuskamuikkunen lähtee pois.
 3. Nykyään Hän on Tiede-lehdelle sitä, mitä Erkki Hartikainen on Vapaa-ajattelijoille: ihmismuotoinen emävirhe, josta olisi mukavampi vaieta jälkeenpäin. Toisaalta Eki on sympaattinen ja syyntakeeton.
 4. Itse hän sentään viittaa lähteisiin ja tutkimustietoon, mikä onkin sitten jo ihan tarpeeksi korvaamaan Hamilon väärät faktat ja faktojen vääristelyn ja sen, että käytännössä koko lopputulos johtopäätöksineen on hevonpaskaa.
 5. Esimerkiksi teokseen "Älkää säätäkö päätänne – häiriö on todellisuudessa" ja "Luonnollisesti hullu".
 6. ei biologinen
 7. ei poikansa
 8. avaruusolentojen sukua, kuten kuvista näkyy
 9. Syksy Räsänen, Lopun sanoja
 10. Marko Hamilo, Skeptikon hyvästit
 11. Hamilo erosi omasta aloitteestaan, näpäyttääkseen. Hieman samalla näpäytysarvolla, joka olisi toteutuessaan Kultaisen aamunkoiton uhkauksella lähteä Kreikan parlamentista). Siitäpähän saivat siellä lehdessä!
 12. Aito avioliitto Simonpuistikko 13.8.2015 – Video, jossa Make vaikuttaa joka hetki kokevan jonkinlaisen henkisen kuoleman.
 13. esim. "Mitä mieltä Suomessa saa olla"
 14. ”Minä en haluaisi uskoa, että tämä on totta. Valitettavasti tähän väitteeseen yleensä käytetään vain natsikorttia, joka saa aikaan vaikutelman, ettei siihen asiaargumenttia sic ole vastaan laittaakaan. Nyt voisi joku tähän ketjuun osallistuneista monikulttuuriin myönteisesti suhtautuneista esittää lopulta ne pitkään reservissä olleet ja pahaan paikkaan säästetyt fakta-argumentit.” Äkkiä kaikki sovittelemaan keskustelua Markon vaikutelmiin! [1]
 15. Ja niin ehkä kalmankalpealle pimeyden Mestarillekin kävisi fataali pikku kämmi sen rakkaan voimansa kanssa.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.