Mercedes-Benz

(Ohjattu sivulta Mersu)

Mercedes-Benz (ark. Mersu) on romanivähemmistön käyttämä kulkuväline, jota näkee lähinnä huoltoasemien pihalla, Haapajärvellä, Oulussa sekä Vermossa. Automaailman ainut auto, jossa matkamittarilukema määrää hinnan (mittarin 3 ensimmäistä nroa x ikä vuosina = hinta).

Tällaisia ovat Mersu-taksit.

”Siihen sammui johtotähti, jätkä kävelemään lähti”

~Mainostuslause

”On kyllä hienoja pelejä, sopii Punkaharjun maisemaan.”

~kulttuurimaantieteilijän arvovaltainen näkemys

Historia

Karl F. Benz rakensi ensimmäisen Mersun syyskuussa 1981. Ensimmäinen malli tunnettiin nimellä Manne Mobiili, ja siinä oli paikat kolmelle romaninaiselle sekä tuhkakuppi. Moottorina toimi Commodore 64:n prosessorin tuuletin. Mersut olivat alun perin dieseleitä, koska Karl Benz ei osannut asentaa tulppia. Myöhemmin joku apina teki niistä bensakäyttöisiä että autot olisivat vielä kalliimpia. Mersun merkin sakarat osoittavat hinauskulmia ja ylhäältä pyydetään apua.

Nykypäivä

Mersua valmistetaan edelleen romanivähemmistön tarpeisiin ja siitä on kehitetty useita alalajeja kuten Volvo, BMW, taksi ja Almera. Nykyään moottorina käytetään hiilivoimalaa. Mersun hinta muodostuu ratista, renkaista, maksamattomista veroista ja parkkisakoista. Täysi tankki nostaa myös käytetyn Mersun hintaa. Uuden Mersun saattaa ostaa Vermon parkkipaikalta päivän hintaan edullisesti. Mersut ovat myös tavallisia lestadiolaisten keskuudessa, koska he saavat niitä Ruotsista avustuksina yli 15 lapsen perheille. Monet haaveilee 3.0 litran lintta- tai rönttämersusta, jossa vakiona on huimat hevosvoimat. Nollasta sataan 3.0L lintan kiihtyvyys on tuntematon koska kukaan ei ole saavuttanut kyseistä nopeutta ko mallilla. Yleensä virityskeinona on huima syötön ruuvaaminen, jotta kone löisi mustaa taakseen peittäen näkyvyyen kolmeen kilometriin saakka. Myös kuullaan juttuja, joissa mersuun lykätään turbo, nostetaan bensanpaineet muutamaan kiloon ja hevosvoimat nousee 30 hevosesta 45 hevoseen. Coolerin jälkeen hevosia tulee vielä 200 lisää, ja näin linttasi on 275 hevosvoimainen sillä edellytyksellä että cooleri on asennettu vähintään 35cm etupuskurin etupuolelle, maahan asti ja varustettu kirkkaan sinisillä ahtoputkilla. Tätä näkee myös Fiat:eissa. Lisäksi sytytystulppien lisääminen 300d ja 200d malleihin tuplaa käytännössä tehot kaksinkertaiseksi. Mercedeksien valmistus uhkaa loppua Vammalan Vanerin lopetettua 14.3 millisen vanerin tuotannon , joka on Juankosken Jousen toimittaman 12mm kierrejousen ohella tärkein osa Mersun penkkiä. Onneksi Suomesta löytyy vielä vanhoja Hetekoita joista 124 sarjan penkit on perinteisesti valmistettu.

Mallisto

 
Mersun vararenkaat.


A-sarja, kottero, joka on muka kompakti tila-auto. Oikeasti autosta isonnäköiseksi tekee suuri konepelti. Kaatuu helposti.

B-sarja, sama kottero, mutta kovempi hinta, koska merkkiyhtiö olisi muuten vararikossa. Pelkkä myyntikikka siis.

C-sarja, alias tuuliviiri, tunnetaan myös tenavatähtenä, pienempi versio E:stä, alhaisempi hinta elikä tarkoitettu siis vähävaraisemmalle romanille.

E-sarja, porhoversio C:stä, munanjatkemaisempi(Pitäähän kilpailu BMW:n kanssa säilyttää!).

G-sarja, tämän maastomersun muotoilijan suosituin työkalu oli kanttikone. Lähin kilpailija on L&T:n siirtolava.

ML-sarja, munanjatke perheenpäälle (oli hän sitten mies tai nainen). Samalta muotoilijalta kuin G-sarja, mutta piirtäessä kanttikonetta ei löytynyt.

S-sarja, todellinen munanjatke vanhoille papoille, joilta viedään rahat pois. Ei ole siis tarkoitettu romaneille.

CLK-sarja, käytännössä samoja autoja kuin C-sarjalaiset, mutta tehoa on lisätty lisäämällä kannentiiviste ja jättämällä takaovet pois.

Vanhempaa

W124= Kuuluu e-sarjaan. A.K.A hyllyvä hyytelö. Tuntuu kuin iskareita ei olisi lainkaan.

W201= Kuuluu C-sarjaan, Tämänkin auton muotoilussa ei ole käytetty muuta kuin peltisaksia. Moottori on tehty muovista, koska se on halvempaa kuin metalli.

W123= A.K.A Manneleka. Auto on erittäin tunnettu romanien takia. Moottorit olevinaan kestää, mutta kaikkiin on moottori uusittu koska romaneilla oli paha tapa varastaa toisten moottorit.


  Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.