Michel Temer

Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Michel Temer.
Michel Temer
Michel Temer planalto 3 (cropped).jpg
Tutkimusten mukaan yli 92% ihmisistä haluaa mättää tätä naamaa nyrkillä.
Brasilian presidentti
vallassa 12. toukokuuta31. elokuuta 2016 (vt)
31. elokuuta 20161. tammikuuta 2019
edeltäjä Dilma Rousseff
seuraaja Jair Bolsonaro
syntyi 23. syyskuuta 1940
kuoli
puolue Brasilian demokraattisen liikkeen puolue[1]

Michel Miguel Elias Temer Lulia (s. 1940) on kaikkien edeltäjiensä ohella yksi Brasilian korruptoituneimmista presidenteistä, jota pidetään myös suurimpana portugalinkielisenä runoilijana sitten Camõesin. Varapresidentti Temer nousi valehtelun, petoksen ja lahjonnan avulla Brasilian presidentiksi elokuussa 2016, kun edellinen presidentti, valehtelulla, petoksilla ja lahjonnalla valtaan noussut Dilma Rousseff, pantiin viralta virkarikosten takia.

Virkaatekevän presidenttikautensa ensimmäisenä päivänä Temer vaihtoi koko hallituksen nimittäen ministereiksi omia kaksoisolentojaan, joiden mielestä hänen runoutensa edustaa väkevää avantgardea. Temerin on määrä toimia presidenttinä Rousseffin kauden loppuun, tammikuuhun 2019, mutta on melko ilmiselvää, että hän poistuu virasta jo tätä ennen joko virkarikosoikeudenkäynnin, koko läpeensä Petrobras-öljytyn vuoden 2014 presidentinvaalin jälkikäteisen mitätöinnin[2] tai pilaantuneen naudanlihan/väkevän eroottisen lyriikan aiheuttaman kuoleman kautta.[3] Temer on henkisesti/hengellisesti valmistautunut tähän, sillä hän muutti jo maaliskuussa 2017 pois Brasílian Palácio da Alvoradasta, joka toimii presidentin residenssinä. Temerin mukaan rakennuksessa saattaa kummitella, ja ainakin siellä on pahaa energiaa. Presidentin puoliso kutsui papin manaamaan pahoja henkiä epäilyttävästi likikuolemattoman Oscar Niemayerin (1907–2012) suunnittelemasta rakennuksesta.[4] Manaus ei kuitenkaan onnistunut, ehkä siksi, että suoraan Saatanasta libanonilaisten vanhempiensa kautta polveutuva Temer oli paikalla, kun sitä yritettiin. Ja siksi, että Manaus sijaitsee toisaalla Brasiliassa.

Valtiosääntöoikeuden professori Temer on naimisissa ex-missi Marcela Tedeschi de Araújo Temerin (s.1983)[5] kanssa. Presidentti kihlasi vaimonsa, kun tämän napanuora saatiin katkaistua. Temerin nimi on tatuoitu Tedeschin niskaan, ettei tule posição doggyssa sekaannuksia.[6]

RunoilijanaMuokkaa

Temer on myöhäismodernistinen rustorunoilija, jota Brasilian sisäosien kontaktoimattomat heimotkin tietävät pelätä. Hän aloitti runoilun lentomatkoilla kirjoittaen servetteihin, tarjoilutelineisiin ja lentoemäntien univormuihin kolmannen caipirinhan jälkeen.[7] Temerin lyriikalle on tyypillistä kiusaannuttavan geriatrinen seksuaalisuus, itsekritiikin poissaolo ja runsas toimimattomien metaforien ja pleonasmien ("tulinen tuli"; alan mestareihin kuuluva Mauri Sariola loisti aikanaan sanaparilla kolmihenkinen trio) sekä alkoholin käyttö. Temeriä pidetään Brasilian Homeroksena, sillä hän on monella tavalla umpisokea ihminen. Huonojen poliitikkorunoilijoiden internationaalin kokouksissa hän on yrittänyt iskeä Merja Kyllöstä ja Anna-Maja Henrikssonia.

Temer kaavailee ehkä runoillaan itselleen paikkaa Brasilian kirjallisuusakatemiassa (Academia Brasileira de Letras), jonka jäsenet ovat Académie françaisen tapaan kuolemattomia. Kun kerran Paulo Coelho kelpuutetaan, niin miksei tätäkin lahjatonta muumiota?

Näytteitä lyriikastaMuokkaa

Kokoelmasta Anônima Intimidade (2013) suomentanut Hikinewsin kulttuuritoimituksen esimies Örjan Noobström.
 
Temerin verevän viettelevä lyriikka on kerännyt ihailijoita kaikkien lepakkotapulisten keskuudesta.
Punainen
Punaista
Tuliset tulen lieskat.
Sädehtivät silmät
Jotka hymyilevät tulenpunaisin huulin.
Tulet
Ne valtaavat minut.
Minun mieleni ja
Minun sieluni.
Kaikki minun
Hehkussa.
Ruumiini
Tulessa
Palanut
Hajonnut.
Lopulta
Jäljellä tuhkat
Jotka levitän vuoteelle
Nukkumaan.
Radikalismi[8]
Ei. Ei enää koskaan!

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

 1. Partido do Movimento Democrático Brasileiro, aivan loistava nimi liikkeelle, joka on myös puolue. Ent. Brasilian demokraattisen liikkeen puolueen järjestön kansanliikkeen organisaatio
 2. Brasilia saattaa panna presidentin viralta jo toisen kerran vuoden aikana. Helsingin Sanomat 4.4.2017.
 3. Mädän Liebestod
  Se oli minun päiväni
  Minun Liebestodini
  Ja minun mätä châteaubriandini
  Ja niiden edessä
  Minä lojun elottomana
  Ja virtaan pois.
 4. Brazil's President flees "ghosts" at his Oscar Niemayer-designed home. De Zeen 14.3.2017.
 5. Temerin ja Tedeschin ikäero on 43 vuotta, ja Temerin kuoltua CIA:n luoteihin tulee Tedeschistä Donald Trumpin uusi vaimo.
 6. Brazil's Temer: Quiet bridge builder, crafty political operator. Reuters 12.5.2016.
 7. Leader’s Poems Grip Brazilians, but Not in a ‘Fiery Flames’ Way. The New York Times 18.7.2016.
 8. Vrt. "Vuotuisjuhlat" Hikiaineiston Tajunnanvirta-antologiassa.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.