AA 6041 020.jpg
Kaksipyöräisiä
liikenteenvaarantimia


”Mopo on väline, jolla keulitaan sinivuokkoja karkuun.”

~Lassi 6 v.

Mopo (lyhenne sanoista Mahtipontinen Oikaisukeino Poliisilta Ojaan) on yleinen nuorison käyttämä kulkuväline. Mopot on tehty viritettäviksi. Mopo on laiton, jos se kulkee alle 80 km/h. Yleensä jos mopo kulkee vain 65km/h tai vähän yli, selviää siitä varoituksella tai pienellä huomautussakolla, mutta jos mopon huippunopeus alittaa 65km/h tulee siitä veroseuraamuksia ja kilvet lähtevät. Mopoja ostetaan yleensä käytettyinä Internetistä tai sitten uutena (laittomana), jos nyt sattuu rahaa olemaan. Jollei ole, voithan aina painaa lisää seteleitä.

Nykyään yleisimpiä mopoja ovat pappa-betalar-XD-massateini-Derbit, Fude, japsimopedi Sukisuki PeeWee sekä "Kinroad"-merkkiset fuden kopiot ja maaseudulla traktorit. Homojen, fruittareiden ja tyttöjen keskuudessa suosittuja ovat myös skootterit, mutta ne eivät liity mitenkään mopoihin. Mopot ovat itsepäisiä. Älä missään nimessä päästä mopoa käsistäsi, tai se karkaa! Jos joku ajaa skootterilla ohitsesi, itsemurha on ainoa keino pelastaa maineesi ja kunniasi.

Ja muista vielä: Jos olet oikein puutteessa, moposta löytyy siihenkin omat apunsa, kuten ohjaustangon pää, polttoainetankki, ja tietenkin vaihtoehdoista paras, pakoputki.

Mopon virittäminen

 
Tällä ajamiseen tarvitsee asennetta
Pääartikkeli: Viritysohjeita

Mopon saa viritettyä kulkemaan kovempaa helposti poraamalla noin 1mm reikiä sylinteriin jolloin sylinteriin menee enemmän ilmaa ja puristukset nousee. Kuluneeseen sylinteriin tehtynä tehoa tulee noin 75 % enemmän ja hieman enemmän, pelkästään tällä virityksellä mopon pitäisi kulkea noin 60 m/s. Myös reikien poraaminen mopon pakoputkeen kannattaa, sillä ammattikoululaisten tekemien tutkimusten mukaan mopo kulkee sitä kovempaa, mitä kovempi ääni siitä kuuluu.

Suositeltavaa on myös pistää energiansäästölamppu sylinteriin, jotta sylinteri varmasti näkee eteensä. Kannattaa myös porata reikä polttoainesäiliöön ja moottorin kylkeen, näin tiedät aina kuinka paljon sinulla on tankissa bensaa ja moottorissa öljyä. Ja jos haluat puristaa viimeisetkin tehonrippeet irti loppuun raiskatusta ruoskastasi, osta Monster Energy-tarrasarja ja liimaa siitä joka ikinen tarra mopoosi, jolloin tehot kaksinkertaistuvat!

Katso myös

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.