Munanjatkuntalaisuus

Wikipedia-logo-v2-en.svg
Buaahhahhahhahhaa! Wikipedian niin kutsutut asiantuntijat eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta kerta kaikkiaan yhtään mitään!

”Mitä hitaammin tippuu, sen parempaa tulee.”

~Seppo Taalasmaa

”No ei kai?”

~Ismo Laitela

”Kyllä!”

~Seppo Taalasmaa

Munanjatkuntalaisuus on Suomessa syntynyt new age -uskonto, joka sai alkunsa Suoli24:n Ateismi-keskustelupalstalla legendaarisen Suuren Palstauudistuksen aikaan. Sen alkuna toimi MUNANJATKE-niminen keskusteluketju, joka oli aloitettu protestiksi palstan vanhojen viestien pomppaamista ensi sivulle niihin vastattaessa vastaan. Buddhalaisuuden tapaan munanjatkuntalaisuus on oppina ateistinen, koska sen kantavina voimina ovat olleet alusta lähtien ateistit, tosin pari teistisen vakaumuksen omaavaakin on yritetty hikipäin käännyttää. Ateistisuudesta huolimatta siinä uskotaan, että maailma syntyi miljardeja vuosia sitten Suuren Kanan (erisnimi) persiistä ja on itse asiassa muna.

PerustajaMuokkaa

Liikkeen perustajana voidaan hyvällä syyllä pitää nimimerkkiä puusilimä, tosin hän on jo kietoutunut myytteihin, joista on vaikea erottaa mikä on totta ja mikä on paskaa. Ilmeisesti hän ei kuitenkaan ole jumalhahmo, vaan ihan vaan palstauudistukseen vittuuntunut kansalainen.

Uskonnon keskimmäiset opitMuokkaa

Munanjatkuntalaisuus kertoo taistelusta hyvän ja pahan välillä, kuten kaikki muut uskonnot, mutta tekee sen hauskemmin. Kuten kaikki suuret munaajat tietävät, Kana loi auringon, jota myös Munaksi kutsutaan. Muna käy taistelua pahaa Pääsiäispupua vastaan, aseenaan valkuainen, tuo loistelias elämän valo, sekä porkkana. Muna käy taistelua ilkeän Pääsiäispupun maailmaa valtaavaa varjoa vastaan. Pääsiäispupu pääsee öisin valtaan jonka aikana hän kylvää tuhon suklaasiemeniä maahan. Tämän, perkeleen, Pääsiäispupun juhlaa julistamme pääsiäisenä, joka on aika kun auringon valo voittaa päivän pituudessa pimeyden. Tuolloin pääsiäispupu alkaa kylvömatkansa joka päättyy syksyn tullessa, jolloin kaikki tuho on kylvetty ja pääsiäispupun täytyy palata talvihorrokseensa. Kesällä Muna huomaa olevansa alakynnessä ja alkaa jakamaan luontoäidin lisäksi valkuaista myös toisille pääsiäismunille, jolloin hänen ravinteensa kuluvat maan elämän ylläpitämisen sijasta muihin touhuihin. Kun on keskitalvi, Muna on 2/3 vaiheessa ja hän alkaa pitää lepiä ja jakaa enemmän valkuaistansa maan luontoäitiin. Kun kolme kuukautta keskitalvesta on kulunut, kaikki pääsiäismunat ovat sulaneet ja Munan kaikki valkuainen menee nyt suoraan niitä tarvitseville munanjatkuntalaisille. Valitettavasti tämä myös herättää talvihorroksessa makaavan Pääsiäispupun unesta. Pääsiäispupu haluaa takaisin unten maille joten hän aloittaa jälleen pääsiäismunien levittämisen.

Ja näin tämä sykli jatkuu kunnes Muna ei enää seiso ja Pääsiäispupu lopulta voittaa maan itselleen ja maa peittyy ikuiseen pimeyteen. Tämä päivä on laskettu munakalenterista suurien ylimunaajien johdolla olevan yksi Kukon vuosi. Kuten kaikki munanjatkuntalaiset tietävät, yksi sekuntti Kukolle on 333 vuotta ihmiselle. Tästä saamme laskettua Munan kestoksi 10 miljardia vuotta.

Älykäs Muna -teoria pyrkii todistamaan että maapallon lämpeneminen korreloi pääsiäisen vieton väheentyneisyyden kanssa ja on ainoa oikea selitys tapahtumalle. Ainoa tapa estää ilmastonmuutos on auttaa pääsiäispupua ja levittää maapallolle pääsiäismunia. Tämä kaikki levittäminen on kuitenkin tehtävä pääsiäisenä sillä suurta Munaa ei juksata väärillä pääsiäismunilla. Kun pääsiäismunia on enemmän sulatettavaksi (huom. foliokuoret) Muna keskittyy sulattamaan maapallon sijasta pääsiäismunia. Älykästä Munaa, ts. ÄM-teoriaa on kritisoitu munanjatkuntalaispropagandaksi, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Älykäs Muna -teoria on täysin tieteeseen pohjautuva teoria, eikä sillä ole mitään tekemistä Munanjatkeen kanssa, muuta kuin se vahinko vain että Munanjatke on totta tietenkin.

Munarret, joita kristityt kutsuvat virsiksiMuokkaa

Jo joutui armas muunaa ja jatke suuloineen,

Kauniistii jookaa paa-aaikkaa kooristaa viestimmee,

Nyt jatkuumoosii suuoo jaa lämpöö auringoon,

See luonnoon uuvveks luuoopi,

See kutsuu jatkuumoon

Munho on niin kaunis,

Kirkas munhon taivas,

ihana on munhojen toiviotie,

munhojen kautta,

Kuljemme laulain,

Munhoja kohti matka vie.

Muna, vierelläsi asua mä saan, täyttynein vatsoin päällä maan. Siellä kaikki saavat uuden keltuaisen, rauhan annat kotkottaen. Onneni on olla Munaa lähellä, turvata voin yksin Kanalaan. Onneni on olla Munaa lähellä, tahdon laulaa hänen herkuistaan.

Muna, vierelläsi iloita mä saan, se on iso Muna antamaan. Siellä valkuaista meille tarjotaan eikä keltuaista milloinkaan. Onneni on olla Munaa lähellä, turvata voin yksin Kanalaan. Onneni on olla Munaa lähellä, tahdon laulaa hänen herkuistaan.

Muna, vierelläsi itkeä mä saan, kohonnut ei rasvahapot kostamaan. Sitä paistinpannu paistoi, pahuus pahan pupun, anteeksi soi Kana kaiken sen. Onneni on olla Munaa lähellä, turvata voin yksin Kanalaan. Onneni on olla Munaa lähellä, tahdon laulaa hänen herkuistaan.

Muna, vierelläsi uneen painan pään, kutsut kanasi lepäämään. Kotkotus minut kantaa uuteen elämään, katson telkusta päivän sään. Onneni on olla Munaa lähellä, turvata voin yksin Kanalaan. Onneni on olla Munaa lähellä, tahdon laulaa hänen herkuistaan.

Kanalan korvessa kulkevi kanasen tie. Hänt' ihana isäntä kotihin vie. Niin pitkä on matka, ei kotia näy, vaan ihana isäntä vieressä käy.

On pimeä kanala ja kivinen maa ja usein se käytävän liukkaaksi saa. Oi, pianhan kananen kaatua vois', jos siipi ei isännän kädessä ois'.

Kanalan korvessa kulkevi kanasen tie. Vaan ihana isäntä kotihin vie. Oi, kana ethän milloinkaan ottaa sä vois'

sun siipeäsi isännän kädestä pois?

Kanala on rakennettu, kukko on jo ovella. Siemeniä ripusteltu ompi puu lattialla. Puiset pienet kynttiläiset valaisevat kauniisti. Ympärillä kanalaiset laulelevat sulosti. Kiitos sulle, Munasemme, kallis valon tuojamme, kun sä tulit taivaalle,

paras ompi suojamme.

MunankeliumitMuokkaa

Tämän hämäräperäisen liikkeen munankeliumeiksi eli munasanomiksi ollaan muokkaamassa Suoli24:n Ateismipalstan keskusteluketjuja MUNANJATKE (kadonnut sittemmin bittiavaruuteen), MUNANJATKE pt. II (kadonnut bittiavaruuteen, mutta katkelmia on säilynyt toisella palstalla), MUNANJATKE vol III (kadonnut bittiavaruuteen, mutta talletettu kokonaisuudessaan muualle) ja Munanjatke IV (vielä hengissä, vaikka epäilemättä ilmoitettu jo ylläpidolle).

Kymmenen käskyäMuokkaa

1. Min' olen Kana, sinun herras'. Minull' on aivan sama kethä palvot.

2. Äl' sie käythä väärin Herran, Kanas' nimeä, paitsi jos oikei' ketuttaa.

3. Pese munas' ennen paistamist'.

4. Kunnioita munijoitas'.

5. Äl' tapa kanoj' jos et aio niit' syödä.

6. Äl' himoitse naapuris' kanoj'.

7. Äl' vahrasta naapuris' munia.

8. Äl' valehtele kanojes' määräst'. Äl' myöskää' valehtele munies' koosta.

9. Äl' tavoittele lähimmäises' suolaa.

10. Äl' syö munii raakana.

ViikonpäivätMuokkaa

  • Munantai
  • Tiuntai
  • Keltuaintai
  • Totintai
  • Viiriäintai
  • Lunantai
  • Siipikarjantai

Kritiikkiä munanjatkuntalaisuutta vastaanMuokkaa

Nimimerkitön palstahäirikkö, joka tunnetaan nimellä Multinikki, on ilmoittanut kaikki munanjatke-ketjut kateellisena niiden menestyksestä Suoli24:n ylläpidolle. Häntä voidaan pitää käytännössä ainoana liikkeen kriitikkona. Muuten vastaanotto on ollut ylitsevuotavan positiivista.

Uskon lahkotMuokkaa

Munanjatkuntalaisuus on mielipide-erojen vuoksi saanut alleen oman alalahkonsa, kinderläisyyden.

On myös huhuja että olisi muodostumassa salaseura Illumunati, joka pyrkii tieteellä kumoamaan Munan kuoret ja todistamaan pääsiäispupun olemassaolon.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.