Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko

Mormonit ovat kuten kivekset. Esiintyvät pareittain eikä kumpiakaan päästetä sisälle.

Mormonismi eli Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (MAP-kirkko), ensimmäiseltä nimeltään Kristuksen kirkko on oppi, jonka jäsenien keskeisin elämäntapa on ovikellojen soittaminen ja ihmeen avulla puhdistuvat erikoiset alusvaatteet. Alusvaatteisiin liittyen heidän työpaikoissaan on usein ilmoitus "Emme vaihda alusvaatteita". MAP-kirkkolaiset, toisin kuin Jehovan todistajat, pitävät kuitenkin matkustelusta. Mormoni ei koskaan ole profeetta omalla maallaan.

Mormonien elämän perusasiat. Ei saa sekoittaa Jehovan todistajien elämän perusasioihin, jotka ovat eri.

Mormonien perimmäinen oppi on, että vuonna 1820 14-vuotias Joseph Smith lähti metsään viemään pikkuleipiä isoäidilleen ja kysymään Jumalalta, mihin uskontoon hänen tulisi liittyä ja miksi tällä oli niin suuret silmät. Hänen eteensä saapui iso Paha Jeesus Kristus, joka kertoi Josephille, että kaikki kirkot, paitsi MAP-kirkko, olivat väärässä ja ettei Josephin tullut liittyä mihinkään niistä. Siksi hänen tuli rakentaa arkki ja ottaa kahdeksan vaimoa mukaan. Myöhemmin hänen luokseen tuli enkeli Moron, joka oli nimensä mukainen ja teki seuraajistaankin samanlaisia.

Arvostettu kielitieteilijä ja historiantuntija tri Smith kertoi myöhemmin saaneensa kirjoitukset, jotka oli kirjoitettu ”revisionistisella etiopian kielellä” vinyylilevyille. Jumalalta saamallaan Uurim Tummin -taikasauvalla hän käänsi kirjoitukset englanniksi. Tietenkään kukaan muu kuin Moron Smith ei voinut nähdä levyjä tai sauvaa. On myös muita pyhiä kirjoituksia kuten Kallisarvoinen Helmi, joka kertoo yhdestä tri Smithin ensimmäisistä vaimoista. Helmi perusti myöhemmin yhden mormoneiden monista juoksujoukkueista (eng. sprinter groups).

Suomessa Mormonit tekevät lähetystyötä lähetysjohtajan ja lähetystoimiston johdolla. Lähetyssaarnaajat ovat pääasiassa Yhdysvalloista, mutta heitä on myös muualta maailmasta. Myös nuoret suomalaismiehet ovat ulkomailla lähetyssaarnaajina. Suomessa on tällä hetkellä noin 70 lähetystyötä tekevää Mormonien lähetyssaarnaajaa. Mormonit tunnistaa helposti siitä tosiasiasta, että he ovat maailman ainut uskonnollinen järjestö, jonka jäsenet kulkevat siisteissä puvuissa, jotka samanaikaisesti pistävät silmään, he pyöräilevät ja myös käyttävät saamiaan pyöräilykypäriä ja heillä on nimikyltti, jossa lukee "Vanhin Sejase", joka helpottaa tunnistusta.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa


  Tämä uskontoa käsittelevä תּוֹרָה on kerettiläinen tynkä.
Liity valon lapsiin ja levitä sanaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. ॐ मणि पद्मे हूँ.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.