My Chemical Romance

Tämä artikkeli on vanhahikipedialainen ja saatettu säästää vain antikvaarisista syistä.
Jatka omalla vastuulla.

Sellokvintetti My Chemical Romance (lausutaan [mai kemika:l roumä:ns]) syntyi, kun laulaja Gerard Way törmäsi kultasuoneen lempiharrastuksensa nenän kaivelun parissa. Kaivauksissa hän väitti nähneensä Jeesuksen, joka kulmakarvojaan huolimattomasti nyppien (liian ohuet) tokaisi miehen olevan väärällä alalla. Kasvojenkohotuksen jälkeen tämä raamikas albanialainen maahanmuuttaja ryhtyi kosmetologiksi.

Ylipappi Gerard johtaa jumalanpalveluksessa massasuggestiota. (Joo, ihan tyhmä kuvateksti, mutta yritämme opetusministeriön pyynnöstä opettaa nuorisolle uusia sanoja. Kun olet selvittänyt massasuggestion, etsi seuraavaksi, mitä heteronormatiivinen tarkoittaa.)

My Chemical Romance -yhtyeen muista jäsenistä ei ole varmaa tietoa. Uskotaan kuitenkin, että ykkössellisti Frank Iero on karannut Berliinin eläintarhan apinahäkistä ja joutuu itsensä elättääkseen säestämään kuolintoreissaan raakkuvaa Waytä. Sillä vaikka My Chemical Romance onnistuneesti väittääkin olevansa uskottava sellotrio, se on kuitenkin ainoastaan viiden juopon aasin yritys hankkia laittomasti rahaa.

Työttömien vakuutusasiamiesten humalainen vasen koukku

My Chemical Romance ei ole ansainnut urallaan muuta kuin muutaman retiisin, jotka vesikauhuinen romanialaismummo heitti basisti Mikey Wayn korvaan heidän ryöstäessään Sveitsin kansallispankkia. My Chemical Romancen uskotaan näyttelevän osaansa emoaallon nousussa valtavirtaan. Emoaalto eli ”äitien vallankumous” kun syntyi juuri samaisella supermarketin parkkipaikalla, jolla kitaristi Ray Toro heitti vettä ensihumalassaan noin viisikymmentäkaksivuotiaana.

My Chemical Romance on yhtye, joka vannoo barokkimenuettien sekä syvien bassolinjojen nimeen – tosin se ei ole olemassaolonsa vuosina soittanut säveltäkään siihen suuntaan. Kaverukset keskittyvät lähinnä kainalopieruihin sekä huonojen basistivitsien kertomiseen. Laulaja Gerard Way on tosin innostunut piirtämään varpaillaan sarjakuvia, sillä hänen kätensä ovat useimmiten paketissa tai ainakin kiinni lahjanauhojen pidikkeinä. Hänen uusin sarjakuvansa, The Umbrella Academy (suom. ’umpisuolen tulehdus’, 2007) onkin saanut tunnustusta ja tuonut piirtäjälleen mm. lähestymiskiellon.

Yhtyeen muut jäsenet vaativat johtajaansa tilille, kun vitseiltä putosi pohja. Niinpä tämä sekalainen seurakunta maksoi itsensä kipeäksi hankkiessaan itselleen ylikansallisen levy-yhtiön putkimiehen, joka tuotti, kirjoitti, soitti ja lauloi yhtyeen uusimman albumin, The Black Paraden (suom. ’paska pärähdys’) maailmankartalle. Nykyään yhtye kiertää lähinnä Pohjanmaan navettoja saaden kantavat lehmät synnyttämään ennen aikojaan. Yhtye haaveilee myös laajentavansa keikkareviiriään aina Turkuun asti.

Yhtyeen fanit

Kuten tiedetään, My Chemical Romance ei ole oikeastaan bändi ollenkaan, vaan uskonto. Sen laaja kannattajakunta pukeutuu heimovaatteisiin ja lisääntyy syöpäläisten tavoin. Suuria uskonsotia on nähty maailmanlaajuisesti varsinkin MCR- ja Mindless Self Indulgence (suom. ’mielettömät sellolinnut’) -yhtyeiden fanien välillä nyt, kun nokkamies Gerard Way on mennyt naimisiin ko. bändin harpisti-nokkahuilisti Lintsin (oik. Lyn-Z) kanssa naimisiin.

Tämän uskonnon kannattajilla on oma jumaltarustonsa, kielensä (WTF = ’what the Frank’, OMG = ’oh my Gerard’ jne.) ja yhdistyksensä (MCRmy). Tämä yhdistys, eli armeija toimii maailmanlaajuisesti, ja he tekevät muun muassa tihutöitä kaduilla ja haukkuvat kaikki noob-fanit, joilla on MCR:n paita muttei hajuakaan, mikä on MCRmy tai mikä on Frank Ieron punasolujen tarkka lukumäärä.

Tähän uskontoon houkutellaan ihmisiä mainoslauseilla Gerard Way pelastaa sinunkin henkesi ja Liity Mustaan Paraatiin, jos tunnet olevasi erilainen. Kansainvälinen MCR-päivä on joskus heinäkuussa, mutta tr00-faneilla se on ympäri vuoden, myös jouluna ja halloweenina. Paikkakunnan fanit kokoontuvat yhteen, häiritsevät ihmisiä hokemalla HYVÄÄ ÄMSEEÄRPÄIVÄÄ! omalla kielellään ja karjumalla yhdessä bändin laulun sanoja. Suomen Poliisi on saanut vuonna 2007 yhteensä 7890 valitusta kaduilla riekkuvista faneista. FBI taas on joutunut samana vuonna ampumaan Yhdysvalloissa 68 fania häiritsevän käytöksen vuoksi, mutta koska ruumiita ei niiden samankaltaisuuden takia edes jaksettu yrittää tunnistaa, ne vietiin yhdessä suuressa ruumissäkissä kuorma-autolla krematorioon Seattleen.

”Laaja kannattajakunta” on itse asiassa melko harhaanjohtava ilmaisu, sillä My Chemical Romance -seurakuntaan kuuluvat pääosin vain häiriintyneet teinitytöt, joita on koko maailman väestöstä noin 89 %. Tämä ihmisryhmä kutsuu itseään emoiksi, mutta itse asiassa on vain rykmentti säälittäviä pentuja, jotka synkistelevät ja viiltävät itseään ranteeseen, koska se on muotia.

Kuuluisia kappaleita

  • You brought me your bullets, I brought you my love (’Toit mulle sun pullat, mä toin sulle mun kiinteistöveron’)
  • Honey, This Mirror Isn't Big Enough For The Two Of Us ("Kulta, tämä peili ei ole tarpeeksi suuri sinulle, sillä vastaat kahta ihmistä")
  • Headfirst For Halos ("Ykköspää-Haloo")
  • It´s not a Fashion Statement, it´s a fucking Deathwish (’tiedän et tän biisin nimi on liian pitkä, mutta arvaa mikä on vielä pitempi? Tämä lause’)
  • You know what they do to guys like us in prison (’Sinä tiedät mitä ne tekevät jos ne saavat tietää että TV-lupa on taas maksamatta’)
  • Eggs, tomatoes, pure blood and some sugar (Valintatalon kauppalista, jonka basisti Mikey Way raapusti veljelleen kuullessaan jauhojen olevan lopussa)

Aiheesta muualla

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.