”Älä itke ruma lapsi, huomenna mennään naamarikauppaan.”


Naama on suosittu muotituote, jolla peitetään yleensä pään etuosa. Yleisiä naaman valmistusaineita ovat kollageeni ja keratiini, mutta muoviset naamat ovat nostaneet suosiota varsinkin julkkisten keskuudessa niiden suuremman valikoiman ja helpomman muokkattavuuden vuoksi. Peruspaketti sisältää otsan, silmät, nenän, posket sekä suu + huulet -DLC-paketin. Lisämaksusta on myös mahdollista saada erilaisia lisävarusteita kuten hiukset. Naamaan voidaan piirtää mm. finnejä, luomia ja naururyppyjä ns. tatuointeina. Parta on miesten keskuudessa myös hyvin suosittu lisäosa, mutta naisetkin voivat sitä käyttää esimerkiksi sirkuksessa.

KäyttöMuokkaa

Naama on sosiaalisen interaktion kannalta hyvin tärkeä esine, sillä sen puuttuminen saattaa johtaa monenlaiseen syrjintään. Monissa kulttuureissa naaman takavarikoimista käytetäänkin sanktiona julkisista töppäyksistä, minkä vuoksi sarjatöpeksijöitä suositellaan hankkimaan useampi naama, jolloin niiden vaihtaminen ja luovuttaminen takavarikkoon käy helpommin. Naaman vaihtaminen vaatii kuitenkin käynnin plastiikkakirurgilla, joten sutjakkaaseen naamanvaihtoon suositellaan ns. naamarin käyttöä, joka on tyypillisesti muovinen (halvimmillaan pahvinen) karikatyyri naamasta. Naamarin käytöstä väärässä paikassa saattaa kuitenkin päätyä menettämään naamansa.

ValmistusMuokkaa

Naamoja kasvaa tyypillisesti naamapalmussa, jota tavataan lähes maailmanlaajuisesti. Koska naamapalmun siemenet leviävät internetin välityksellä, levinneisyysalueeseen eivät kuulu Siperia, Pohjois-Korea eikä sinun kotikuntasi. Tämän lisäksi Kiina pyrkii pitämään oman naamapalmukantansa kurissa päästämällä maahan vain hallitusta miellyttäviä naamoja tuottavia lajikkeita.

  Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.