Nintendo GameCube

Tältä näytti 2000-luvun alussa kukoistanut Nintendon lanseeraama pelikonsoli, josta tuli pelkkä lisälaite Wiin ilmestyttyä.

Nintendo GameCube (tuttavallisemmin pelikuutio tai pelikuuppa) on Wiille asennettava kuutionmuotoinen lisälaite. Lisälaite otettiin Wiille käyttöön, kun Gamecube-pelejä ei enää myyty kaupoissa. Gamecube on kuitenkin aika turha pönttö johtuen siitä, että sen ainoa funktio oli jäähdyttää Wiitä, ettei se vaan sattuisi ylikuumenemaan Internet-yhteyttä vaativien kanavien massakäytöstä ja ruuhkautumisesta. Laitteessa on myös kantokahva, näin sen sai mukaan vaikka hikisiin Counter Strike -joukkopeleihin. Gamecube saapui alunperin kauppoihin vuoden 1999 lopussa, 30. päivä joulukuuta.

Pelaaminen silloin, kun se vielä oli mahdollistaMuokkaa

Gamecube käytti ohjainta, joka sisälsi kaksi tattia kuten PlGayStationissa, mutta joista toinen oli tylsänharmaa ja toinen oli keltainen ja sen päällä oli C-kirjain. Molemmat olivat aika turhia, koska C-ohjaimella ei voinut oikein tehdä yhtään mitään missään pelissä ja myös sen takia, että siinä oli myös ristiohjain, mikä teki tateista vieläkin merkityksettömämpiä. Lisäksi ohjaimessa oli A-, B-, X- ja Y-namiskat täysin satunnaisesti, mikä vain vaikeutti pelaamista ja laski Gamecuben suosiota pelikonsolina. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä ovat pohjaan puristettavat L- ja R-liipaisimet. Nintendo olisi hyvinkin voinut apinoida Sonya ja tehdä kertaklikkauksella toimivat liipaisimet, mutta kun ei, niin ei.

Tärkeimmät ja mainitsemisen arvoiset pelit, mitä pelikuupalle on julkaistu, ovat Super Murskaajaveljesten jatko-osa, Luigin kartano, Tähtiketun päällekarkaus, The Legend of Zeldan useat pelit, kuten tuulenherätin ja neljän miekan seikkailu, Super Marion päivänpaiste, Donkey Kongin viidakkojytä, Priimaluokan metroseksuaaliandroidi ja Asukkaan paha nollatoleranssi. Lisäksi on myös muita vähemmän suosittuja pelejä, johon kuuluvat muun muassa useat animeyritelmät.

Not-so-1337-h4x44m1n3nMuokkaa

Gamecubea on raskaasti modattu fanikunnassa, koska Nintendo oli laittanut laitteeseen muun muassa pienille levyille tarkoitetun levyaseman pienten rauhoittavien sävelmien soittamiseksi. Lisäksi pohjassa oli portteja, joilla lisälaitteella laitteen pystyi kytkemään Internetiin, ja näin ohjaamaan sen toimintoa kotikoneelta. Fanikunta kuitenkin sai aikaiseksi Gekon prosessoriksi, ja koodia mitä laite pyöritti. Ilmanvaihtokanavat laitteen takana piti vaihtaa kuvan ulostuloon, ja ohjaimille tarkoitetut etureiät oli vaihdettava ohjainportteihin, joihin fani-pohjaiset PlayStation-ohjaimella tehdyt modaukset laitettiin. Sivuilla olevat ilmanvaihtoaukot pysyivät, koska fanit eivät halunneet rakkaan raikastimen lopettavan raikastamista edes raikkaassakaan ilmassa.

Nintendon vastaus modaajilleMuokkaa

Nintendon johtokunta palkkasi yhden hakkereista kaksoisagentiksi omiin leipiinsä. Näin Nintendo sai hakkerista, jonka nimeä ei tunneta, anneta, tai josta ei yleisesti ottaen olla kinnostuneita, hyvää työvoimaa virallisen GameCube-pelikonsolin kehittämiselle, joka tuli kauppoihin vuonna 2001 ja korvasi alkuperäisen Kuusnelosen. Alkuperäiset modatut pelikuupat pyörittivät myös Nintendon tekemää omaa koodia modatun koodin lisäksi, sillä Nintendolla oli asiaan yhtä paljon paneutumista kuin samalla 10-vuotiaalla pojalla mikä on ihme, sillä tiedämmehän kuinka hyvälaatuisia itämaiset tuotteet ovat, joka sai ensimmäisellä koodillaan ilmanraikastimensa pyörimään.

Katso myösMuokkaa

  edeltäjä:
Nintendo 64
Nintendon pelikonsoli
eli semmoinen videopelikone, jota ei voi kantaa mukana ja jonka on Nintendo tehnyt
seuraaja:
Wii