Ocean's-trilogia

Ocean's-trilogia on Steven Wannabe-Spielbergin ohjaama toimintaryllytys vuosilta 2001-2007. Se alkoi yhtenä kuuluisimmista Hollywoodin suorittamista remake-raiskauksista, mutta jatkui ihan tavallisena, pakollisena jatko-osien suoltamisena.

Vankilassa ei enää nykyään opeteta, miten olisi syytä pukeutua, kun on tiedossa hikoilua.

Ocean's ElevenMuokkaa

Tähtimaailman Ken, George Clooney, on olevinaan ison luokan rikollinen (Danny Ocean), joka muodostaa kymmenen muun kriminaalin kanssa alamaailman kovimman pahistiimin, joka aikoo hyvää hyvyyttään organisoida lavean tien kulkijain maratonin Las Vegasiin. Kuten arvata saattaa, virkavalta ei ole asiasta yhtä tohkeissaan kuin Clooney ja pyrkiikin pistämään kapuloita rattaisiin niin monen kilometrikiven kohdalla kuin suinkin mahdollista. Ongelmia lisää Dannyn entinen vaimo, Tess (Julia Roberts), joka myös hinkuu osallistumaan kilpailuun, vaikka säännöt sen yksiselitteisesti naisilta kieltävät. Kirsikkana kakun päällä Matt Damon ja Brad Pitt, joista jo toisen suorituksen katsominen saa hyvän päivän tuntumaan maanantailta ja Puuhamaan katakombilta,[1] tunkevat kuvaan minkä ehtivät. Lopussa voittaja seisoo ja muut läähättävät selällään pitkin pientareita. Törröttäjälle on luvassa 150 miljoonan dollarin potti, jonka Kenny Danny kävi kääntämässä kolmesta läheisestä kasinosta joutessaan.

Jatko-osaMuokkaa

 
Tässä tiivistelmä Ocean's Twelvesta.

Koska Soderbergh ja Clooney ovat provokaatiohakuisia miehiä ja koska[2] edellinen osa jäi voiton puolelle, päättivät he yksissä tuumin jatkaa onnetonta tarinaa, jonka kuka tahansa muu olisi luullut jo ihan oikeasti loppuneen, tekemällä Ocean's Twelven. Juoni hakee pohjansa lähinnä Yhdysvaltain moraali- ja ylemmyyspropagandasta. Viime elokuvassa kähvellettyjen rahojen omistaja ei ole alkuunkaan tyytyväinen Danny Oceanin käytökseen, sättii tätä ja läimäyttää häntä korvalle vaatien pääomaansa takaisin. Terry Benedictin polvien päällä Danny oppii, ettei varastaminen olekaan oikein – siis omalta maanmieheltään varastaminen. Niinpä Danny päättää ryövätä rahat Euroopasta. Hän järjestää typerän maratoninsa Amsterdamissa, ja tällä kertaa mukaan änkeää vielä lisää tähtiä ja turhuuksia, sellaisia kuin Bruce Willis ja Catherine Zeta-Jones. Läkähdyttävä kamera-ajo päättyy lopulta siihen, että Danny palauttaa rahat Terrylle, Terry silittää Dannyn päätä, ja elokuvanautintonne on pilattu.

Jatko-osa osa IIMuokkaa

 
Nyt on Pacinolle jännitystä luvassa!

Jos luulit, että homma oli paketissa, kun rahat oli kertaalleen varastettu ja palautettu, et olisi voinut olla enempää väärässä. Ocean's Thirteen – The Return of the Undrying Ocean! oli suunnitteilla jo edellistä filmiä käsikirjoitettaessa. Nyt mukaan on saatu myös puolikuollut Elliott Gould ja vain vähän eläväisempi Al Pacino. Lienee melko turhaa sanoa yhtään enempää tästä pökäleestä, joka on venytetty kalvoksi ja laitettu myyntiin.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. ...joista kummassakaan ei tietenkään kannata elokuvia katsella...
  2. Ja tämä on se isompi koska.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.