Paavi Mikael

Mikael I
Pope Michael.jpg
Paavi Mikael virka-asunnossaan äitinsä vintillä
Paavi
vallassa 16. heinäkuuta 1990
edeltäjä Pius XII (k.1958)
seuraaja
syntyi 22. syyskuuta 1959
Oklahoma City, Oklahoma
kuoli
puolue Fraternitas Sacerdotalis Sancti Pii X

Hänen Pyhyytensä Paavi Mikael I (David Allen Bawden, s. 22. syyskuuta 1959) on äitinsä luona asuva kansasilainen tissiposki, joka on oman käsityksensä mukaan toiminut Kristuksen sijaisena, Pietarin avainten haltijana ja katolisen kirkon päänä vuodesta 1990. Tämän käsityksen jakaa Hänen Pyhyytensä oman arvion mukaan noin 30 henkilöä, varsinkin hänen äitinsä, Tickie Bawden.

Mikael kuuluu Pyhän Pius X:n seuraan, jolla ei Vatikaanin mukaan ole virallista kanonista asemaa. Seuran positio on sedevacantismi ("vapaan/tyhjän [pyhän] istuimen oppi"), jonka mukaan yksikään Pius XII:n (vallassa 19391958) jälkeisistä virallisista paaveista ei ole todellinen eikä laillinen katolisten johtaja. Mikael ja sedevacantistit pitävät Vatikaanin toisen kirkolliskokouksen (1962–1965) päätöksiä, kuten tridentiinisestä messusta ja antisemitismistä luopumista sekä ekumenian ja uskonnonvapauden hyväksymistä, harhaoppisina.

Koska tilanne oli näin ollen sietämätön ja paavinistuin vallananastaja Johannes Paavali II:n hallussa vuonna 1990, kokoontui David Bawden vanhempiensa ja kolmen muun maallikkokatolisen kanssa tuon vuoden heinäkuussa Belvuen kaupungissa Kansasissa sijaitsevaan halpahalliin. Tämä tapahtuma oli konklaavi, jossa valittiin katoliselle kirkolle uusi, legitiimi johtaja. Kuuden henkilön konklaavi valitsi paaviksi tuolloin 30-vuotiaan David Bawdenin. Kyseessä oli kanonisen lain edellyttämä suljettu lippuäänestys, mutta on hyvin todennäköistä, että Bawdenin isä ja äiti äänestivät poikaansa.

Hänen Pyhyytensä paavi Mikael johtaa maailman katolisia Kansasin Deliasta (169 as. v. 2010) käsin. Apostolinen palatsi sijaitsee hänen äitinsä talon yläkerrassa. Paavi Mikael aloittaa päivänsä äidin paistamilla letuilla, joiden jälkeen hän hoitaa paavillisia velvoitteitaan rukoilun, teologisen tutkimuksen, seminaarien ja Internetissä tapahtuvan valistustyön kautta, autellen tämän ohella äitiään siivoamisessa ym. taloustöissä.

Stop hand.png Tämä sivu on täyttä faktaa!
Tämän sivun aihe on niin käsittämättömän tyhmä, että siitä ei tarvitse repiä huumoria.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.