Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Paleface on suomalainen räppäri, joka keikkailee Ylen sosiaalipornoisammissa yhteiskunnallisissa keskusteluohjelmissa heittämässä legendaa. Hänet tunnetaan kantaaottavista kappaleistaan, joissa tosin, silloinkin kun niissä on mitään järkeä, keskitytään luettelemaan asioita tyyliin: "Hävitetään lepakot ja muutkin parasiitit/ eduskuntatalon eessä roihuu makasiinit". Mutta on ne kantaaottavia. On, on.

Lapsuus ja nuoruusMuokkaa

Paleface (tuolloin vielä pikku-Karri) syntyi kommunistille sopivasti pankkiirin pojaksi. Hänen kantaaottavuutensa ilmeni jo nuorella iällä, poika muisti aina kiinnittää huomionsa epäkohtiin, kuten lasten liian vähäiseen makeisten saantiin ja liian suureen läksymäärään.

Myöhemmin Paleface lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin, jossa hänen oli tietysti tuppauduttava ainoana valkoisena opiskelijana mustien koulutovereidensa kotibileisiin. Mainitsinko jo, että Paleface on kantaaottavuutensa lisäksi kovin suvaitsevainen. Palefacen opinnot jatkuvat yhä. Mies on lähes neljäkymmentä.

UraMuokkaa

Paleface aloitti uransa räppäämällä englanniksi. Huomattuaan, että ketään ei kiinnosta, hän vaihtoi kielen suomeksi. Ensimmäinen suomenkielinen levy oli nimeltään Helsinki-Shangri-La, ja sehän myi. Suosiota saattaa selittää se, että ihmiset ostivat sen puhdasta uteliaisuuttaan, johtuen niin levyn kuin esittäjän nimien WTF-kertoimesta. Suosio toi Palefacelle kutsun myös linnan juhliin, joissa poliittisesti radikaali räppäri kohautti käyttämällä Adidaksen kenkiä puvun kanssa. Levyjen ja keikkojen myynti on nykyään vähäistä eli olematonta, onneksi yhteiskunta turhine kulttuuriprojektineen ja uran aikana rakennettu hyväveli-verkosto työllistää Palefacea.

Poliittiset näkemyksetMuokkaa

Paleface on sitä mieltä että yhteiskunnassa on paljon pielessä. Sitä hän jaksaa mainostaa. Vaan eipä ole miehen kantaaottavuus riittänyt "Mitä sille pitäisi tehdä?" -kysymyksen käsittelyyn asti. Ehkä sitten ensi listaykköslevyllä. Vasemmistolainen hän joka tapauksessa on.

Paleface on myös feministi. Kova sellainen. Tässäkään ei ole oikein muuta. Feministi on.

Paleface kuuluu siihen sukupolveen, jonka keskeinen tragedia oli VR:n paskaisten makasiinien tuhoutuminen.

DiskografiaMuokkaa

Näiden lisäksi oli niitä englanninkielisiä julkaisuja, mutta niitä tuskin kukaan muistaa.

Katso myösMuokkaa

Ulkoiset linkitMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.