Paperi
Toy paper plane 01.svg
Paperin vaarallisuuden takia tässä vain piirretty kuva
Alkuaineen tiedot
Kemiallinen merkki: Pp
Järjestysluku: 1,45
Sulamispiste: 5852 °C 500 MPa:n paineessa
Kiehumispiste: 185 °C
Tiheys: 0,52 g/cm³
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...paperille on hyvä piirtää?

"Paperi" on joukkotuhoase, joka (virallisesti) suunniteltiin Persianlahden sodan nopeaa lopettamista varten, mutta jota käytetään vielä nykyäänkin sen keveyden, valmistuksen helppouden ja tuhovoiman takia. Paperi luokiteltiin Geneven vuoden 1982 kokouksessa virallisesti aineeksi. Paperi muodostaa yhden kolmasosan kivi-paperi-sakset-pelistä.

YleistäMuokkaa

Paperi koostuu ns. selluloosasta. Tämä takaa paperin loistavat käyttöominaisuudet ja ympäristölle haitalliset vaikutukset. Paperi suunniteltiin alun perin biologiseksi aseeksi, mutta kun sen muut ominaisuudet huomattiin bioaseominaisuudet jäivät luonnollisesti taka-alalle.

Paperia esiintyy monessa muodossa. Paperia on kaiken kokoista, muotoista ja väristä. Saatat nytkin nähdä paperia, mutta et vaan huomaa sitä, koska paperi on hyvin helppo naamioida vaikkapa tavalliseksi lappuseksi. Paperin tuhovoima perustuu siihen, että siihen voi kirjoittaa jotain. Jos paperiin vaikka kirjoittaa "Olet kuollut!", niin sen lukija luulee kuolleensa, ja kuolee. Sillä: "Jos jotain on kirjoitettu ylös, niin miksei se ole totta?"

Paperin yleistyminenMuokkaa

Ennen pitkää tieto paperin olemassaolosta oli levinnyt suuren yleisön tietoon, sitä alettiin valmistaa tehtaissa, ja siitä tuli yksi maailman suurimmista kauppatavaroista. Suomen vientivaltti aseteollisuudessa onkin juuri paperi. Kehitysmaa Suomessa kapinallisen Aayy-heimon kanssa käytävien veristen sisällissotien takia tuotanto siirrettäneen ensi vuonna Kiinaan.

Paperin käyttötarkoituksetMuokkaa

 
Paperi käytössä.

Kuten jo edellä mainittiin, paperia voi käyttää aseena. Siihen voi myös kirjoittaa ns. "kynällä" jotain tärkeää, joka ei saa missään nimessä unohtua. Nykyaikana tietokoneet ovat kuitenkin syrjäyttämässä paperia, koska tietokoneilla on samat ominaisuudet kuin paperilla, mutta ne ovat vain kalliimpia.

Kuuluisia henkilöitä, jotka käyttävät paperiaMuokkaa

Katso myösMuokkaa


  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.