Pimeys voi olla normaalia valon puutetta tai sitten jotain maailman tuolta puolen. Pimeyksiä on erilaisia, ja niiden varsinainen pimeys eli valonvähyys vaihtelee. Pimeys on myös energiatyyppi. Pimeyden herra on erikoistunut hallitsemaan pimeitä voimia. Pimeys yhdistetään usein pahuuteen, mutta pimeän ei ole välttämätöntä olla paha.

Pimeyden lajitMuokkaa

Puhdasta pimeyttä esiintyy nykyisenä hektisenä aikoina vähän. Tässä esitetään eri tavalla valottuneita pimeyksiä.

 
Yönpimeys.

YönpimeysMuokkaa

Yönpimeys esiintyy öisin ja jakaantuu seuraaviin alalajeihin:

Maaseutuyönpimeys:

Maaseutuyönpimeyttä tavataan maaseudulla kaukana kaupungin valoista. On luonnollisesti pimeämpi kuin kaupunkiyönpimeys, mutta on silti kaukana täysin pimeästä.

Kaupunkiyönpimeys:

Maaseutuyönpimeyttä valoisampi yönpimeyden laji, jota tavataan kaupungilla. Tärkein kaupunkiyönpimeyttä valolle altistava tekijä on valosaaste. Ei ole kovin pimeä.

Kuunpimennyspilvisenäyönäyönpimeys:

Tätä muotoa esiintyy pilvisinä öinä kuunpimennyksen aikaan. Se on yönpimeyksistä pimein.
 
Kellaripimeys.

KellaripimeysMuokkaa

Kellaripimeys syntyy, kun menee kellariin ja laittaa valot pois. Se on pimein kotioloissa simuloitavista pimeystyypeistä. Sama toimii myös ikkunattomassa huoneessa valot pois päältä.

 
Avaruudenpimeys.

AvaruudenpimeysMuokkaa

Avaruudenpimeys esiintyy autioilla avaruuden alueilla mahdollisimman kaukana kaikista valonlähteistä. Avaruudenpimeys on melko pimeä, joskin kosminen taustasäteily vesittää pimeyttä hieman.

 
Näkymä kuolonpimeyteen.

KuolonpimeysMuokkaa

Kuolonpimeys on pimeyttä, jonka näkee, kun on kuollut. Kulkemalla kuolonpimeyden läpi voi päästä paratiisiin (seuraamalla opasteita), taivaseen (kulkemalla valoa kohti), nirvanaan (kulkemalla läpi sisäisen kuolonpimeyden) tai Täydelliseen Yhtymiseen Universumin kanssa (seuraamalla viinahuurua ja lasinsirpaleita).

 
Tuijota täplän keskelle minuutti nähdäksesi taustapimeyttä.

TaustapimeysMuokkaa

Taustapimeyden näkee, jos nostaa maailman kulmaa ja katsoo sen alle. Ns. "pimeä aine" on tosiasiassa taustapimeydestä peräisin olevaa nöyhtää. Taustapimeys on melkeinpä äärimmäisen pimeä. Taustapimeyteen katsoessa voisi luulla tulleensa sokeaksi.

 
Taiteilijan esitys Pimeydestä Joka Elää.

Pimeys Joka ElääMuokkaa

Pimeyttä Joka Elää esiintyy ainoastaan tyhjyydessä, ja se on jopa taustapimeyden tuolla puolen. Joskus öisin, kun maailma pysähtyy, kun ainoat äänet ovat kellon raksutus, rapina alakerrasta ja sydämen lyönnit korvissa, Pimeyttä Joka Elää pääsee vuotamaan maailmaan ulottuvuusaukkojen läpi. On oletettu, että pelko houkuttelee Pimeyttä Joka Elää. Luonteeltaan Pimeys Joka Elää on pimeyksistä oudointa. Kuten nimikin kertoo, se ei ole vain valon puutetta, vaan se on mennyt kauas sen tuolle puolen, ja saanut oman elämän. Se sykkii ja liikkuu värähtämättäkään, ääntelee äännähdystäkään päästämättä ja sokaisee loistavalla pimeydellään. Universumi luotiin alkujaan Pimeydestä Joka Elää, ja nykyään esim. Kaaoksen Mestari ja hänen Kaaoskuulansa on vangittu Pimeyteen Joka Elää. Pimeyden Joka Elää muita nimiä ovat esim. Pimeys Joka On, Tosipimeys ja Alun ja Lopun Pimeys.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.