Postmoderni piippu

Moni voisi sanoa, että kuvassa on piippu, siis väline, jolla poltetaan tupakkaa. He ovat kuitenkin väärässä, koska kyseessä on vain piipusta tehty maalaus. Mutta tämäkin on rajoittunut näkemys, koska kyseessä on oikeasti maalauksesta otettu valokuva. Mutta tämäkin on puutteellinen esitys, koska kuva on tallennettu tietokoneelle digitaalisessa mudossa. Kyseessä on siis maalarin päässä olevan, joko hänen havaintoaistimuksiensa tai muistikuviensa varassa representoitu, piipun idea, josta on maalattu epätäydellinen ja puutteellinen kuvaus, koska kaikkea piipussa olevaa ei voida esittää propositionaalisessa muodossa. Josta on sitten otettu valokuva ja joka on tallennettu tietokoneelle, jonka jälkeen sitä vääristää Windows tai muu selain toiminnallaan, sekä mahdollisesti artikkelin lukijan että tämän artikkelin kirjoittajan humalatila.

Tupakointi kielletty.

Toki moni on sitä mieltä, että maalauksen valokuva on sama asia, kuin maalaus itse, koska niiden informaatiosisältö on sama, sen esitystapa on vain erilainen. Tässä on kuitenkin ongelmia, koska jos digitaalinen kuva=maalaus, voisit polttaa digitaalisia kuvia, tai deletoida maalauksia, mikä ei ole mahdollista. Toisaalta jos taas piippu=maalaus piipusta, kohtaat vaikeuksua kun yrität tunkea tupakkaa maalaukseen ja poltella sitä.

Eli tuo kuva on tietysti kaukana siitä, mitä maalari itse ajatteli, kun hän maalasi kuvaa. Hänen voidaan siis sanoa epäonnistuneen surkeasti tässä suhteessa. Sillä jopa sillä hetkellä, kun hänellä oli vain ajatus siitä että hän kenties voisi maalata piipun, hän oli väärässä, koska joku piipun kuvauksen piirtäminen 2 -ulotteiseen muotoon on vain latistamista. Toki tekijänoikeuslaitos ja muut byrokraattiset tahot ovat erimielisiä, mutta vain koska he eivät ole kiinnostuneita vapaudesta vaan sen kahlitsemisesta, tuomiten meidät kaikki siihen että tottelevaisuus on vastuuttominta toimintaa mitä tiedetään!

Myös kuvassa oleva lause "Ceci n'est pas une pipe" on itseensä viittaava, koska kuvassa se on vain sen esitys, ei itse lause tai idea sen takana. Kun taas itse idea on toki totta, sen kuvaus on selvästi vähemmän totta. Mutta kun totuus on vain koko totuus, tai se on jonkin sortin valehtelua, kyseinen lause itse asiassa on valehtelua. Siksi voidaan hyvin ajatella että lause noin kirjattuna kumoaa itsensä, jolloin saan tietenkin polttaa piippuani tässä ravintolapöydässä.

Että mene sinä tyhmä portsari pois, kun et mitään ymmärrä!

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.