Radovan Karadžić

Radovan Karadžić on serbialainen linnunpelätti, joka voitti arvonnan Nobelin rauhanpalkinnosta 1995. Karadžić on syytettynä kansainvälistä lakia rikkovasta hiuspehkostaan. Useista kansainvälisten johtajien pyynnöistä huolimatta hän on toistuvasti kieltäytynyt suorittamasta etnistä puhdistusta pehkolleen, johon arvellaan kätketyn vähintään yksi ydinasesiilo.

Myöhemmin Karadžić yritti kiertää kansainvälisiä määräyksiä siirtämällä osan pehkostaan leukaperänsä peitoksi. Ei toiminut.

Karadžić opiskeli pitkään psykiatrisessa sairaalassa, mutta päästyään vapaaksi alkoi kirjoittaa maansa kansalliseeposta runoina etnisesti puhtaaksi. Kaverinsa Ratko Mladićin kanssa hän ratkoi linnunpelättien oikeuksia koskevia kiistoja.

Hänen ansioihinsa kuuluu viattomien pikkulintujen pelästyttäminen kuoliaaksi, mutta toisaalta röyhkeitten varisten suojelu hiuspehkonsa kätköissä.

Karadžić oli 2000-luvulla sopiva henkilö tekemään CAM-terapiaa, joka perustuu näkemykseen ihmisestä, joka on tasapainoisessa vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa.

Maailman parturien liitto vaatii hänen hiuspehkoaan vadille voidakseen hyväksyä hänen maansa EU:n tukiaislistoille.

Katso myösMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.