Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers eli Punaiset Kuumat Chili Pippurit on Kaliforniassa vuonna 1983 perustettu rock-yhtye. Bändi ei kuitenkaan ole malttanut pysytellä vain rockissa, vaan on ottanut musiikkiinsa vaikutteita lähes kaikista kuviteltavissa olevia tyylilajeista, kuten esimerkiksi funk-, punk-, hiphop-, metal-, afrobeat- ja kamaripop-musiikista.

AlkutaivalMuokkaa

Bändin perustajajäseniä olivat Anthony Kiedis, Michael "Kirppu" Balzary (Flea), Jack Irons ja Hillel Slovak. He esiintyivät ensin nimellä Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem, mutta koska kukaan ei tiennyt, kuka on Tony Flow tai missä sijaitsee Mayhem, he vaihtoivat sen Red Hot Chili Peppersiksi. Olihan Punaiset Kuumat Chili Pippurit myös helpompi lausua.

Varhaisina vuosinaan, 1980-luvulla ,yhtye kehitti itselleen imagon, josta heidät tunnettiin myöhemminkin: esiintyminen mahdollisimman peittävissä vaatteissa (paljasta ihoa ei näkynyt lainkaan, suosittu asu oli haalari ja kypärämyssy) ja äärimmäisen tylsä lavashow. Minkäänlaista huumoria Red Hot Chili Peppers ei tiettävästi ole harrastanut koskaan, samoin on seksin ja päihteiden kanssa.

Vuonna 1989 bändiä kohtasi onnettomuus, kun heidän kitaristinsa Hillel Slovak kuoli heroiinin yliannostukseen, jota oli tiettävästi nauttinut puoli kiloa luullen sitä taloussokeriksi. Kaikki järkyttyivät kovasti, koska eivät tieneet huumeiden olemassaolosta. Silloinen rumpali Jack Irons järkyttyi kuolevaisuuden ja huumeiden olemassaolosta niin paljon, että jätti bändin.

KeskimatkaMuokkaa

Erottuaan Jack Irons huomasi tehneensä pahan virheen, sillä Red Hot Chili Peppers alkoi menestyä. Kuolleet ja eronneet jäsenet korvattiin: kitaristina toimi John Frusciante ja rumpalina Chad Smith. Heidän seuraava levynsä, Äidinmaito, myi paljon paremmin kuin edelliset kolme albumia. Nämä kolme edellistä olivat siis nimiltään Punaiset Kuumat Chili Pippurit, Friikkiä Tyyliä ja teh Nousujohteinen Mofo Juhla Suunnitelma.

Viides albumi oli nimeltään Blood Sugar Sex Magik. Se julkaistiin vuonna 1991. Levyn nimi ja kappaleiden nimet (kuten Sir Psycho Sexy ja Suck My Kiss) olivat vain myyntikikka, sillä yksikään Red Hot Chili Peppersin kappale ei ole koskaan käsitellyt seksiä tai mitään siihen liittyvää. Ihmiset menivät kuitenkin lankaan ja ostivat levyn, jolloin siitä tuli Red Hot Chili Peppersin läpimurtolevy. John Frusciante erosi bändistä sen saavuttaman suosion vuoksi seuraavana vuonna.

Tämän jälkeen julkaisttin Yksi Kuuma Minuutti, jota Red Hot Chili Peppers-fanit pitävät yleisesti ottaen bändin parhaana levynä. Fruscianten tilalle oli tullut Dave Navarro, jonka olisi monen mielestä jäädä Peppersien pysyväksi jäseneksi.Navarro-fanien harmiksi näin ei kuitenkaan käynyt.

Vuonna 1999 Frusciante palasi bändiin: hän oli viettänyt seitsemän vuotta käyttäen heroiinia ja polttaen crackia, mutta oli kuitenkin tehnyt kaksi soololevyä tänä aikana. Iloisena siitä, että Frusciante oli tullut takaisin eikä käyttänyt enää huumeita, RHCP teki uuden levyn, Kalifornikaatio, ja sen jälkeen vielä toisenkin, Tien Varrelta. Näille levyille oli otettu vaikutteita vain noin viidestätoista eri musiikkityylistä.

NykyisyysMuokkaa

Vuonna 2006 Red Hot Chili Peppers julkaisi tuplalevy nimeltä Stadion Arcadiuumi. He ovat alkaneet esiintyä hieman vähemmissä vaatteissa, ilmeisesti ilmastonmuutoksen aiheuttaman lämpenemisen vuoksi.

Yhtyeen kitaristi John Frusciante ilmoitti 13. joulukuuta, että hän on jättänyt yhtyeen Punaiset Kuumat Tsili Pippurit. Hän ehkä halusi mennä pistelemään lisää piikkejä käsivarteensa, ehkä hän halusi keskittyä omaan soolouraansa. Kuka tietää, molemmat ovat mahdollisia.

Mutta eihän nämä kuumat pippuripoitsut siitä välittäneet vaan hommasivat yhtyeeseensä kiippari-sähkökitaristi Samuli Sievän. He tekivät albumin Olen kansasi, joka on itse Samulin väärin kirjoittama. Hänellä nääs oli salasuhde laulaja Kinthony Aedisiin ja hänen piti kirjoittaa lapulle salaviesti Anthonylle EI korjaan Kinthonylle, jossa oli tarkoitus lukea Olen kanssasi. Viesti kuulemma liittyi eilisen tapahtumiin. Kun bändi sitten pohti nimeä luki Kinthony lapun vahingossa ääneen OLEN KANSASI. Ja levyn nimi oli sillä selvä.

Albumin paras kappale on Brendanin Kuolon laulu joka on omistettu Porvoolaiselle pikkupojalle nimeltä Brendan Chan


MediaWiki spam blocked by CleanTalk.