Riemurasia

Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.

Riemurasia on humoristisia ja kiinnostavia kuvia, videoita sekä linkkejä sisältävä sivusto.

Riemurasia yhteisönäMuokkaa

Riemurasialla on huumorikuvastoluonteensa lisäksi yhteisöllinen ulottuvuus, jonka muodostumisessa tärkeä on ollut erityisesti joka median alla sijaitseva kommentointiosuus. Järjestelmä, jossa rekisteröityjen käyttäjien parhaiksi äänestämät kommentit ovat muista erillään (ja myös rekisteröitymättömän vierailijan nähtävillä), on ollut omiaan synnyttämään sivustolle itsereflektointiin kykenevän kollektiivisen eetoksen ja maun, joka ei ole riippuvainen henkilöinä erilaisten ja mieltymyksiltään satunnaisten ylläpitäjien mediaseulan mielivallasta.

Top-kommenttijärjestelmän ja sen luoman ankaran kilpailutilanteen jalostamana Riemurasian konsensus suosiikin harvinaisen laadukasta huumoria – kuvissa ja kommenteissa – populaari- ja Internet-meemikulttuurista kasvaneelle, mihinkään erityisintressiin pohjautumattomalle sivustolle. Yhtä hyvin kuin hokemia ja muita lainauksia, voikin huippukommenteista löytää aidosti kotoperäistä huumoria, kuten viittauksia Riemurasian käyttäjistön sisäisiin julkisuuden henkilöihin, jotka ovat persoonallisuuksina paskoja ja mielenkiinnottomia. Poliittinen polemiikki on myös yleistä, ja tiiviit oivallukset kuten ”jos muka kaikki neekerit ei raiskaa tai mannet varasta, niin kertokaapa miksi minä en ole koskaan sanonut yhtä hyvin aasialaisiakin kusipäisiksi” äänestetään korkealle.

 • ”Tänään oikein kolahti, kun selasin joitain kuvia, missä naurattivat enemmän ne kommentit, kuin itse kuvat, että hei. Täällähän pyörii oikeasti fiksua ja älykästä porukkaa! Ihanaa olla mukana tällaisessa yhteisössä!”
nimim. Turmiotar[1]

Kriittisenä mediana Riemurasia parantaa todistetusti kasvuikäisten nuorten (15–55-vuotiaat) miesten medialukutaitoa. Riemurasialaiset näkevätkin esimerkiksi paavien imagotemppuilun vilpittömät motiivit.

Katsaus Riemurasian nykyhetkeenMuokkaa

Sivusto kärsi sensuuriongelmista, rahoitusongelmista ja huhutaan, että ylläpitäjät kärsivät impotenssista. Kävijämäärät ovat romahtaneet. Ylläpitäjiä on lomautettu. Kommenteissa vitsit ovat lähinnä rajoittuneet metatason nälvintään, jossa puidaan vaihtelevasti Riemurasian sensuuria, Jyrki Käteistä, suvakkeja ja sitä, miten epäonnistunut rahoituskyhäelmä riemuraha on verrattuna kultamunaan, joka nimestään huolimatta niinikään kärsi pahalaatuisesta impotenssista. Webcam-palvelu ja IRC-kanava on lakkautettu, mutta tilalla pyörii 2000-luvun alkupuolen tyylinen BBS-foorumi.

Riemurasian käyttäjiäMuokkaa

ArabMuokkaa

”Mietin hauskan skenaarion ku runkkaa tai tekee jotain muuta päivittäistä askaretta nii tommoset saatanan lemmikkioravat rupee yhtäkkiä lentelee niskaan.”

~Arab

”Itestä tulee mulkku aina vesisateella ku muut hiirulaiset on paskat housuissa liikenteessä ja sit ne painaa sielä jarrua ihan randomisti ja muutenkin tukkii sujuvan liikennevirran heti ku tulee pari tippaa tuulilasiin. Reilua alinopeutta satasen alueella. Hohhoijjaa, ohi niin nopeeta ku pystyy, konstilla millä hyvänsä. Opetelkaa väistämään niitä vesilammikkouria.”

~Arab

Arab on mystinen ylläpitäjä, jonka profiilikuvissa näkyy hänen persoonansa moniulotteisuus: terrorismiaiheinen sarjakuva, terrorismiaiheinen karikatyyri ja terrorismiaiheinen terrorismi. Arabin tarkistajan-sulkijalihas on kuuluisan suurpiirteinen ja falskaa joskus melko huomattavastikin, mikä viittaisi venäläiseen valmistajaan. Arab herättää posthjassanilaisen edesvastuuttomasta hallintotyylistään huolimatta Riemurasia-yhteisössä ja sen ulkopuolella myös ihailua. Yksinäisyys ja masennus ovat parhaimmillaan antaneet hänelle niin paljon tahdonvoimaa painonhallintaan, että hänen on onnistunut pidättäytyä viikkojen ajan ravinnosta kokonaan. Arab hankki silti tuolloinkin sisukkaasti elintoiminnoille tarpeelliset kalorinsa väkevistä.

”Haluutsä nähdä suoles?”

~Arab tulevan tarkastajan supikoira115r325 profiilissa

Arabia on tarkkailtu luontaisessa elinympäristössään jo pitkään - asuntoon asennettiin hiljattain kaksi kameraa ja mikrofoni[2], joilla yritetään seurata Arabin jurmotuksen vaihteluita[3]. Toistaiseksi Arabin elämästä kertova kirja kulminoituu norjalaisen kukkaruukkutaiteen vaikutuksiin pingviinien talvehtimisrytmiin. Hikipedian toimittaja vaatimalla vaati, että uusimpaan painokseen lisätään "linkeiltään järkkynyt", jotta hän saa terapiakulunsa Kelan alaisiksi katseltuaan Arabin linkkejä.

Paljonkohan pitäs maksaa massia kylän päällikölle jossain kongossa tai indonesiassa että pääsis lyömään lapsia turpaan oikee kunnolla. Olis nimittäin aika hauskaa.

~Arab

”arab on ylläriylläri kännissä”

~__jani__ Arabin hyväksyttyä jonkin kuvan

”Oon juonu pullon kokista tänään. Söin kans semmosen kebab pitsulin jossai oudolla paikkakunnalla. Siel oltiin jotenki oudon ystävällisiä, ku ne kumarsi pitsaa antaessa, ja muutenki hirveen ystävällisiä. Sit ajoin aika paljon autoo tossa ja tulin kotiin, juomatta tippaakaan alkoholia. Luette minua aina ihan väärin, saatanan amatöörit.”

~Arab

Hallelujaa-Muokkaa

Hallelujaa- on eräs Riemurasian harvoista sivustolla luovia lahjoja ilmentävistä käyttäjistä. Hänen pitkälti käsikirjoitukseen nojaaviin sarjakuviinsa kuuluu tunnustettu arkipäiväfilosofinen Pollarit-sarja sekä Jarkko - Lapin tuore erakko.

Esimerkki Hallelujaan- sarjakuvataiteesta:


Jylppy69Muokkaa

Jylppy "Riemurasian Jimmy Wales" LXIX on Riemurasian ensimmäinen käyttäjä, absoluuttinen diktaattori, naismagneetti, omistaa isoimman hauiksen ja koodaa parhainta koodia koskaan. Jylppy myös kerää kaikki Riemurasian loputtomat mainostulot täysin omiin taskuihinsa ja sen johdosta asuu luksuskartanossa Grankullassa ja ajelee hillittömän kokoisella maasturilla, luultavasti Hummerilla.

 
”Feikki näkee että väärän henkilön pää”
– rasialainen[4]

JubiMuokkaa

Kuka?[5]

kidoMuokkaa

Kido eli Pongo abelii riemurasialis on viidakosta kaapattu oranki, joka on kesytetty koko Riemurasian sirkushuviksi. Kidon vakituiseen repertoaariin kuuluu auto-faecalisaatio, jossa kido suorittaa sakramentin:

 1. Näe hyvä kuva ja keksi siihen oiva lohkaisu
 2. Lähetä kuva Riemurasiaan
 3. Hyväksy kuva Riemurasiassa
 4. Kakaise oiva lohkaisu kommenttiosioon
 5. ???
 6. Vastaanota mainetta ja kunniaa

Kido osaa myös tarvittaessa vilauttaa nänniä.

Matti-SetaMuokkaa

”Ei ihmekkää et axu on ton näkönen ja sulla ei oo tässä ku 12 820 katsojaa, mitähän tästä kisasta tulee, vuoden -66 gt40 joka painaa 994kg ja jossa on iso virtuaalipippeli.”

~Matti-Seta (10.02.14 19:33)

Matti-Seta löytyy riemurasian IRC-kanavalta. Hän on erittäin puhelias mies ja omien sanojensa mukaan hänellä on ADHD, autismi, ADD ja maanis-depressiivinen häiriö.

 
Riemurasian kuvanmuokkauskerhon juhlatervehdys,
osa: "yksinäänpäivä".

MikeJKMuokkaa

Tunnettu Riemurasian palveluiden käyttäjä MikeJK on valaiseva esimerkki kommentoinnin rappeuttavasta vaikutuksesta. Ensin MikeJK:n pyrki pääsemään top-kommenttien kärkisijoille näppärin kommentein ja sanakääntein. Onnistuttuaan siinä jonkin aikaa piti seuraavassa vaiheessa kommentin olla myös ensimmäisten joukossa, mielellään ensimmäinen. Hälyttävänä merkkinä rappeumasta pidettiin elämänlaadun alentumista ja kompromisseihin turvautumista tilanteissa, joissa normaalisti niitä ei tekisi: kommenttien laatu putosi. MikeJK ei myöntänyt ongelmaansa, vaan addiktoituneelle tyypillisellä tavalla keksi tekosyitä kuten ”Näyttää siltä, että saan peukkuja ihan yhtä paljon kommenttini laadusta riippumatta.”[6] Tästä kuvastuu jo epätoivoinen psyykkinen kaupankäynti: MikeJK kykenee addiktion jatkamiseen vain myöntämällä nyt avoimesti, että pyrkii vain peukkuihin hinnalla millä hyvänsä. Hengenvaarallinen tilanne kuvastuu siitä, että MikeJK:sta ei ole enää pitkään aikaan kuulunut mitään. Todennäköisesti kyseessä on joko laitoshoito tai menehtyminen, sillä sisäisen, pysyvän riippumattomuuden ylös-peukuista saavuttanut MikeJK on lähes mahdoton skenaario. On myös spekuloitu, että MikeJK:ta olisi kohtaamassa vielä vakavampi kohtalo: ylläpitäjöityminen.

kidoMuokkaa

Kido eli Pongo abelii riemurasialis on viidakosta kaapattu oranki, joka on kesytetty koko Riemurasian sirkushuviksi. Kidon vakituiseen repertoaariin kuuluu auto-faecalisaatio, jossa kido suorittaa sakramentin:

 1. Näe hyvä kuva ja keksi siihen oiva lohkaisu
 2. Lähetä kuva Riemurasiaan
 3. Hyväksy kuva Riemurasiassa
 4. Kakaise oiva lohkaisu kommenttiosioon
 5. ???
 6. Vastaanota mainetta ja kunniaa

Kido osaa myös tarvittaessa vilauttaa nänniä.

PingviinitMuokkaa

Riemurasian koko olemassaolon kulmakivi. Odota päivää, jona pingviinit ovat huonolla tuulella ja viskovat jumalia kuolevaisten niskaan hajoittaen koko sivun. Pingviinit ovat myös vastuussa jokaisesta sivuston puuttuvasta ominaisuudesta, rikki menneestä mediasta, huonosta koodista ja liian kirkkaasta taustasta.

PyrexMuokkaa

Pyrex on Riemurasian alku ja juuri. Pyrex oli aktiivinen perustajaylläpitäjä 2000-vuosikymmenellä, Pyrexin yllättävän paluun voidaankin olettaa olevan syynä Riemurasian vuosittaisen joulukalenterin puuttumiseen ja täten sen täytyy myös olla lopun aikojen ensimmäisiä merkkejä.

Muut palvelutMuokkaa

”En taas ymmärrä mitä kamalaa on nukkua pillulimassa? Nukkuisin ihan mielelläni. Saatanan vässykät.”

~Arabin väite (ei valitettavasti vielä todistettu web-kameran kautta)

Riemurasia tarjoaa käyttäjilleen maksutonta tirkistelypalvelua. Palvelussa naispuoliset Internetin käyttäjät voivat kytkeä webcaminsa päälle, jolloin muut voivat rauhassa anonyymisti tirkistellä. Toisinaan sivuston ylläpitäjät haluavat edistää omia tirkistelytarpeitaan, jolloin Riemurasian normaalit osoitteet laitetaan uudelleenohjaamaan webcam-chattiin.[7] Tällöin saadaan linjoille sadoittain käyttäjiä, joista potentiaalisesti muutama voi hyvällä lykyllä olla nainen.

”Vitut mun juhannus mitää jatku. Olin saatana selvinpäin haravoimas mutsin kans mökillä pari iltaa. Sit tulin himaan ja istuin vaa paikallani, josta pääsemmekin aikajanassa jo tähän nykyiseen hetkeen ku kirjotan tätä.”

~Arab

Riemurasia tarjoaa myös mainostilaa. Sitä ostavat lähinnä nettikaupat, joissa myydään joko räiskintäpelejä, pornoa tai uhkapelaamista. Näitä nauttimalla keskiverto hoikka 110-kiloinen käyttäjä tyydyttää puolet päivittäisestä energiankulutuksestaan.

TekijänoikeudetMuokkaa

Riemurasian kuvista suuri osa on sivustolla ilman tekijänoikeuksienhaltijan lupaa. Näihin lukeutuvat valokuvat, taideteokset, myyntituotteiden kuvaukset yms. Oleellinen osa on kopioitu suoraan kuvalaudoilta, Redditistä, Apinasta ja muista palveluista. Armeijastakin tuttu sanonta ”paska valuu alaspäin” kuvaa lähes täydellisesti huumorisivustojen toimintaa. Riemurasia on asteikolla keksijä-loppusijoituskohde lopullisessa peräpäässä, Iltalehti ainoana alempana.

Ainoat lailliset palveluun lähetetyt kuvat ovat käyttäjien itsensä tekemiä ja huumorin laadusta huolimatta ne päätyvät lähinnä hylättyihin medioihin. Hylätyt-osio sisältääkin lähinnä väärinymmärrettyjen taiteilijoiden niin ikään väärinymmärrettyjä taideteoksia.

Joissain tapauksissa tekijänoikeuspolitiikka herättää kysymyksiä kepulaisesta omaan taskuun vetävästä yhteistyösopimuksesta sekä Sanoma Magasinesin (omistaa Aku Ankka -brändin) että Tove Janssonin perikunnan kanssa. Asian voi varmistaa mm. lähettämällä joukon parodioita piirroshahmoista. Näistä vain Aku Ankka ja Muumit päätyvät hylättyihin.[8]

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Internet-sivustoja
Hauskat: Sieni.us - Habbo - Weebls Stuff - Suomi24 - YouTube - Korsoraattori - Skientologiankirkko.fi - Taitopelit - Kuvalaudat
Tylsät: Runescape - Travian - Ilmainen sanakirja - Google - Riemurasia - Adressit.com - Huuto.net - Pulju.net - Punk in Finland - Naurunappula
Epäilyttävät: Facebook - Vauva.fi - Alastonsuomi - IRC-Galleria - 4chan - Outlook - Demi - eBay - Hommaforum - Vunet - Reddit - Twitter - Encyclopedia Dramatica - TV Tropes
Wikisivustot eli vapaat ohjelmistot: Wikipedia ja sen sisarprojektit - Hikipedia - Se toinen Hikipedia - MediaWiki - Haaparantawiki


ViitteetMuokkaa

 1. https://www.riemurasia.net/kuva/Putkivesiliuku/120675
 2. Arab on usein webcam-chatissa kahden kameran kera.
 3. Arab ei hymyile. Koskaan. Paitsi joskus. Ehkä hyvällä lykyllä tätä lukiessaan.
 4. https://www.riemurasia.net/kuva/feispuuk/83362
 5. Jubin profiilin yhteydessä luki "Ylipäällikkö" - epäilläänkin, että hän on hiljainen laitteistoylläpitäjien alalajiin kuuluva administratus otiosus. Profiili kuitenkin katosi hiljattain tiistain ja keskiviikon välisessä joulumellakassa, joka liittyi joulukalentereihin.
 6. Lainaus on aito, joskin epätarkka, koska toimittaja ei kyennyt palliensa kaivelulta etsimään alkuperäistä kommenttia. Hikipedian toimitus lupaakin löytöpalkkion alkuperäisen kommentin löytäjälle!
 7. Oletko koskaan miettinyt, miksi Riemurasian sivut menivät joskus aina ”rikki” ja ajauduit suoraan webcam-chattiin?
 8. Muut (esimerkiksi Marvel Comicsin, Disneyn tai DC Comicsin omistamat) hahmot eivät päädy hylättyihin. QED.


Ootteko ikinä ottanu gepardia kiinni niskasta ja perseestä? Siit tulee aika vihanen :D Heitin sen sit kukkulalta alas ku en jaksanu kattoa sen perseilyä.

~Arab

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.