Säkkijärven polkka

Säkkijärven polkka on vauhdikkuudestaan ja reippaudestaan tunnettu suomalainen polkka, joka koostuu alun perin kolmesta Säkkijärven seudulta peräisin olevasta kansansävelmästä.

Jos tämä on mielestäsi ultimaattinen paha, kehotamme miettimään sitä vaihtoehtoa että entä jos hän seuraavaksi alkaisikin soittamaan harmonikkaa!

Reippaan polkan aatesisältö perustuu perinnäistapoihin: maataloissa tarvittiin kissoja, mutta nämä tekivät melko paljon poikasia. Kesäkissojen virka taas loppui pätkätyönomaisesti viimeistään syksyn koittaessa, joten tarpeettomat kissanpoikaset sullottiin säkkiin isojen kivien kera. Säkin suu kiinni ja säkki järveen.

Usein näiden kissantappajien piti vielä jakaa kokemuksensa muiden ihmisten, etenkin pikkulasten kanssa. Osasyynä kertomistarpeeseen on ollut (1) kissantappamisen traumaattisuus on pitänyt terapoida, (2) kissantappaminen vaatii psykopaattista mieltä, (3) kissantappamisen traumaattisuus aiheuttaa psykopaattisuutta, (4) lapset ovat yleisesti ottaen verenhimoisia ja he kuuntelevat tämänlaisia tarinoita erityisen fasinoituneesti. Näin syntyi trubaduurikulttuuri jossa tarinoita säestettiin vauhdikkaalla musiikilla.

Reipas ja iloinen musiikki sopiikin erinomaisesti rytmittämään eläinten kärsimystä. Vastaavaa tematiikkaa harrastetaan klassisessa piirroselokuvien perinteessä, jossa seurataan vauhdikkaan musiikin soidessa miten erikoisen värinen pantteri liiskautuu, kojootti tömähtää seinään, mustavalkoisen kissan päähän putoaa kassakaappi ja kissa jahtaa hiirtä mutta saakin nuijasta päähänsä.

Säkkijärven polkka tivistää tämän perinteisen Säkki järveen -polkaisun.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.